מתכון לדג סול מטוגן
אם בא לכם להרגיש בארץ כמו בלונדון, להתפנק על מנה שמאד מזכירה את הפיש אנד צ'יפס הלונדוני, הגעתם למקום הנכון. דג הסול המטוגן שלנו יעניק לכם קפיצה קלה ללונדון.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדג סול מטוגן
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדג סול מטוגן
- 12 פילטים של דג סול
- מיץ לימון סחוט טבעי משני לימונים
- עבור הבלילה: 3 ביצים בגודל Large
- 4-5 כפות קמח לבן מנופה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מיץ לימון סחוט טבעי נוסף מלימון אחד
- לטיגון: שמן זית או שמן קנולה
שלבי הכנה של מתכון לדג סול מטוגן
1
שוטפים במים היטב את 12 הפילטים של דג הסול, ומניחים במסננת.
2
סוחטים מיץ לימון סחוט טבעי משני לימונים, ומזליפים אותו על הדגים. יש לסחוט בנדיבות את מיץ הלימון על הדגים ולוודא כי כל דג קיבל מקלחת טובה של לימון אשר יעשיר אותו בטעמים מדהימים.
3
משאירים את הדגים במסננת עד שהם סחוטים היטב מנוזלים. על מנת לייבש מנוזלים לגמרי ניתן לעטוף מעט את הדגים במגבת.
4
מכינים את הבלילה:
מניחים את כל מצרכי הבלילה במתכון לעיל בקערה בינונית. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה במרקם סמיך ואחיד וללא גושים אשר ישפיעו לרעה על טעם הדגים לאחר הטיגון.
5
מטגנים את הדגים:
במחבת בינונית, מחממים מעט שמן קנולה או שמן זית.
6
פילט פילט, טובלים את דג הסול בבלילה, ומעבירים אחד אחד למחבת.
7
מטגנים היטב כל פילט דג סול משני צדדיו, עד להשחמה תוך שימת לב מיוחדת לכך שהדג אינו עובר את מידת ההשחמה ונשרף.
8
מניחים בצלחת על נייר סופג על מנת לספוג את שאריות השמן שנשארו על הדגים לאחר הטיגון.
טיפ קטן מה-♥
לדג סול מטוגן יש טעם מיוחד, מזכיר מעט את הפיש אנד צ'יפס המפורסמים של לונדון. לכן, המלצתנו המיטבית תהא כמובן למקסם את החוויה וללכת איתה עד הסוף. צפו את דג הסול בפירורי לחם והגישו לצד צ'יפס אפוי בתנור (ניתן גם מטוגן, אך אנו מעדיפים שתאזנו בין טעמי האפייה לטעמי הטיגון) או פלחי תפוא אדמה אפויים בתנור עם רוזמרין ותבלינים.
למה כדאי לכם להכין דג סול מטוגן?
עולם המים מעניק עבורנו מזונות דג רבים אשר בריאים מאד עבור גופנו, ומזינים אותו כראוי. אחד מהם הוא דג הסול, אשר עשיר בויטמינים ובמינרלים, מכיל חלבון, והרבה ממנו. למעשה, רובו ככולו חלבון. כמו כן, מכיל דג הסול חומצות שומן מסוג אומגה 3, ומגוון רב של ויטמיני B, ויטמין A, סלניום, אשלגן, מגנזיום וסידן. כל תכולת ויטמינים ומינרלים זו הופכת אות דג הסול למומלץ ביותר, ואף מסייע במצבים של כאבי ראש, כאבי מחזור, יתר לחץ דם, דכאון וחרדה, אנמיה וכדומה. דג סול אמנם עשיר בטעמים אך גם עשיר בויטמינים ומינרלים החיוניים לעמידותו ובריאותו של הגוף ותקינות המערכות השונות הפועלות בתוכו.
שאלות נפוצות על מתכון לדג סול מטוגן
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר