מתכון לדג מושט במחבת
אין דבר טעים יותר ממנה טובה וגדושה של דג אמנון טרי, מטוגן מעט, לצד סלט קצוץ דק דק. מעל נפזר מעל מיץ לימון ונניח את הלימון בצד, כן גם כדי שיהיה יפה. כל הטוב הזה כל כך פשוט להכנה, ויחד עם זאת, כל כך טעים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדג מושט במחבת
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 50 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדג מושט במחבת
- מיץ לימון מלימון אחד סחוט (חצי כוס עד כוס)
- כפית מלח גס
- 5 מנות פילה של דג מושט (אמנון)
עבור מרינדה:
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- 5 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 4 כפות מים מינרלים או מסוננים
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית מלח גס
שלבי הכנה של מתכון לדג מושט במחבת
1
תחילה, משרים את דג המושט בקערה ובה מיץ לימון מלימון אחד סחוט ומעט מלח גס. יש להשרות את הדג לפרק זמן של כמחצית השעה עד ארבעים דקות לכל היותר.
2
לאחר סיום ההשרייה, שוטפים היטב את הפילטים של דג המושט, ומוציאים את כלל המרכיבים הלא חיוניים בדג.
3
במקביל, מחממים מחבת עם מעט שמן או לחילופין שתי התזות שמן, על אש בינונית.
4
בקערה נפרדת, שמים את כל התבלינים מרשימת המרכיבים לעיל, וכחצי כפית שמן.
5
מכניסים את הדגים לקערת מרינדת התבלינים ומתבלים את הדגים.
6
מורחים מהמרינדה שכבה נדיבה נוספת על פילטי דגי המושט. יש למרוח את הדגים מכל הצדדים.
7
מטגנים את הדגים במחבת עם השמן. ניתן לטגן כשלושה בבת אחת, אך לשמור על מרחק קטן בין פילטי דג המושג. מטגנים על צד אחד כ-3-4 דקות עד הזהבה, ואז הופכים לצד השני ומטגנים כ-3-4 דקות נוספות עד הזהבה.
8
מוציאים את פילטי הדגים אחד אחד מהמחבת, ומניחים על גבי נייר מגבת שהכנו על צלחת. סופגים מעט מהשמן, מצננים, ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- דגי אמנון טובים וטעימים יש לאכול כמו שצריך. אי לכך, המלצתנו היא להגיש את הדגים לצד סלט ירקות מלא כל טוב, כולל בצל ופטרוזיליה, מנת פחמימה כגון מנת תפוחי אדמה בתנור עם עשבי תיבול ורוזמרין (שלחלוטין ניתן להכין בקלות יתרה במקביל לטיגון הדגים), וכמובן מנת טחינה גדושה. כי אי אפשר לאכול דגי מושט בלי טחינה טובה. בתיאבון!
- את דגי המושא במחבת ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של עד כשני ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין דג מושט במחבת?
אחד המזונות אשר מזינים ברמה הגבוהה ביותר את גופנו הם כמובן, דגים. אכילה של דגים חשובה מאד לגוף האדם, היא גם חיונית עבורו מאד. הן מבחינת תחושות השובע והמזון, והן מבחינת הזנתו והתפתחותו, שימור המצב הקיים וחיזוק המערכת החיסונית.
דגי המושט (אמנון) עשירים בפרוטאין ובאומגה שלוש, וכן בחומצת שומן. אלו חשובים מאד עבור גופנו ומעניקים לו סגולות בריאותיות ומתנות רבות. מעבר לחיזוק מערכות הוגף כגון רקמות המוח ומגוון בעיות כגון קשב וריכוז, וכן מערכת החיסון, ואף כתוצאה מכך- הפחתת הסיכון ללקות במחלות שונות, כגון מחלות לב, וחיזוק שרירים וכלי הדם. כל הנ"ל נכון הן במבוגרים והן בילדים.
אי לכך, ההמלצה לאכול דגים ולהזין את גופנו בהם כחלק מתפריט נכון מאוזן היא חשובה מאד. ההמלצה היא כפעמיים עד שלוש בשבוע.
כמו כן, אל לנו לשכוח שמדובר, מעבר למנה בריאותית מאד, גם במנה מהנה וטעימה ביותר. כך שכל הטוב הזה, איננו בא בחשבון על טעם, כיף והנאה מאוכל.
שאלות נפוצות על מתכון לדג מושט במחבת
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר