מתכון לבמבה
מי לא אוהב במבה? אחד החטיפים האהובים ביותר בכל הזמנים, ועכשיו בהכנה ביתית. האם תארתם לעצמכם שהכנת במבה בצורה ביתית תהא כה פשוטה, מהירה, והמרכיבים שיש ממש בכל בית? אז נכון שעקרונית קל הרבה יותר לגשת למכולת או הסופר הקרוב לביתכם ופשוט לרכוש שקית אחת או שתיים של החטיף המדהים הזה. אך הרבה יותר כיף ובעיקר מעניין לבצע זאת בהכנה ביתית. כך גם גם להרוויח חוויה משעשעת על הדרך, הן עבור המבוגרים והן עבור הילדים, וגם לקבל מתכון בטעמים מעט שונים מהבמבה הרגילה מהסופר. אין ספק שזה הרבה יותר מעניין, כיף ואפילו טעים!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבמבה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
20 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לבמבה
- חצי כוס חמאת בוטנים במרקם חלק (ללא שבבי בוטנים וכו')
- חצי כוס בוטנים קלויים טחונים דק דק
- רבע כוס דבש נוזלי או סירופ אגבה
- 1 כפית מלח
שלבי הכנה של מתכון לבמבה
1
מכינים קערה, ובה שמים את כל המרכיבים, מלבד הבוטנים הטחונים. מערבבים היטב באמצעות כף גדולה, עד שקבלת תערובת במרקם עיסתי דביק, אחיד ויציב.
2
לאחר מכן, באמצעות בלנדר או בלנד ידני טוחנים את הבוטנים עד לקבלת מרקם פירורי. ניתן לבצע פעולה זו גם ידנית, ע"י הכנסת הבוטנים לשקית גדולה ובאמצעות כלי גדול או פטיש שניצלים לרסק את הבוטנים היטב, וככל האפשר.
3
מרטיבים מעט את הידיים, מאחר שהתערובת קשה להפעלה בלא לחות. בעזרת הידיים, יוצרים מהבלילה הראשונה שהכנו צורות קטנות או גדולות של במבה, לפי הגודל הרצוי. כאשר יוצרים את צורות הבמבה, יש להשתדל כמה שניתן על יצירת צורות אחידות כך שהם החלטתם על צורות קטנות, התמידו על צורות קטנות לכל אורך תהליך ההכנה ולא לערבב בין גדלים אשר יוצרים חוסר סימטריה במנה.
4
מכאן, את הבמבות שהכנו מצפים בתערובת הבוטנים הטחונים, ומכניסים לקופסה.
5
מכניסים לקירור במקרר למשך שעה וחצי. ניתן לוותר על שלב זה למי שמעוניין לאכול את הבמבות בטמפ' החדר.
טיפ קטן מה-♥
- הכנת במבה ביתית היא ללא ספק וואו! ואם כבר אנו יכולים להכין את הבמבה בבית, נמליץ לשדרג את המתכון ככל יכולתנו. המלצתנו היא להוסיף לתערובת הבוטנים הטחונים קוקוס קלוי, שבבי שוקולד או אפילו שוקולד צ'יפס או עוגיות לוטוס מרוסקות, ולעשות את זה הרבה אבל הרבה יותר מעניין!
- את הבמבות המוכנות ניתן לשמור בקירור במקרר או בהקפאה במקפיא, עד לשבועיים ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לבמבה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר