מתכון לאטריות סובה

אטריות הסובה יכולות בקלות של ממש, להפוך למנת גורמה מן המניין. הן טעימות בטירוף, קל לתבל אותן בכל רוטב אהוב ולהכין אותן בכל סגנון בו תחפצו, ממש כל סגנון קולינרי אהוב.

מבט מהיר על מתכון לאטריות סובה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לאטריות סובה

שלבי הכנה של מתכון לאטריות סובה

1

מבשלים בסיר את אטריות הסובה במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים אותן, ומעבירים לקערה.

2

בקערה נפרדת, מערבבים את הסויה, חומץ האורז, שמן השומשום והשומשום.

3

חותכים את גוש הטופו לקוביות גדולות ומטגנים אותן במחבת גדולה עם מעט שמן, עד להזהבה.

4

מוסיפים למחבת את השום, הג'ינגר, הכרוב והבצל הירוק. מערבבים הכל יחד. מבשלים כחמש דקות נוספות על אש גבוהה.

5

את האטריות המבושלות שהנחנו בצד, חותכים לחצי, ומוסיפים למחבת עם הרוטב.

6

מוזגים לקערה, מפזרים מעל חופן בוטנים קצוצים ומעט רוטב טבאסקו.

7

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

סלט אטריות הסובה שלנו הוא מן המטבח האסיאתי, ולכן המלצתנו היא להגישו לצד מנת סושי או מנת אורז מבושל וטופו/עוף ברוטב חמוץ-מתוק. חווית הטעמים הזו גם יחד תיצור את השילוב האסיאתי הנחוץ עבורכם לארוחת ערב מושלמת.

למה כדאי לכם להכין אטריות סובה?

אטריות הסובה הן הפתרון האידיאלי ביותר עבור מי שמבקש לאכול מאוזן, בריא ובאופן שאיננו עתיר בקלוריות ומעוניין לעשות זאת מבלי לרדת ברמה הקולינרית ולו במעט.

אטריות הסובה יכולות בקלות של ממש, להפוך למנת גורמה מן המניין. הן טעימות בטירוף, קל לתבל אותן בכל רוטב אהוב ולהכין אותן בכל סגנון בו תחפצו, ממש כל סגנון קולינרי אהוב.

בנוסף לכך, אטריות הסובה עשויות מקמח כוסמת, הידוע כאחד הקמחים היותר בריאים עבור גוף האדם. מתעכלים בקלילות ובמהירות.. וגולת הכותרת- משביעים מאד, עקב כך אטריות הסובה משביעות מאד! ומונעות את אפקטי הנשנוש שמגיעים איפשהו באזור אחר הצהריים.

הסיפור מאחורי המתכון לאטריות סובה

אטריות הסובה מגיעות אלינו הישר מיפן, בירת האוכל האסיאתי המושלם שכה תפס גם כאן, בישראל.

איטריות סובה הן אטריות יפניות דקות ואפרפרות המיוצרות מקמח כוסמת. ניתן להכין מהן מגוון מנות עצום, גם מנות חמות וגם מנות קרות. בליווי רוטב או בלעדיו, בתוך ציר חם כמרק אטריות או סלט קר עם מעט רוטב אסיאתי חמוץ מתוק.

הנוהג ביפן הוא לאכול את אטריות הסובה כמנה קרה בקיץ, וכמנה חמה בחורף. עם רוטב על בסיס סויה או רוטב דאשי. מרבית התוספות במנת אטריות סובה ממוצעת אינן מבושלות, או כאלו המטוגנות בשמן עמוק. כך או כך, אטריות הסובה ידועות כמעדן יפני של ממש, בכל בית אב.

אטריות הסובה מיוצרות מקמח כוסמת טהור, ולעיתים מעורבב גם בקמח חיטה. התקנים החקלאיים ביפן מאד מחמירים לעניין זה, ולפי תקנים אלו- על אטריות הסובה להכיל לכל הפחות 30% קמח כוסמת על מנת שיהיו לאטריות סובה.

אטריות הסובה הן אטריות זולות, אשר מונגשות ביפן לכל שכבות האוכלוסיה בשל יתרון מהותי זה. החחל מדובן בתחנת הרכבת, ועד להגשתן במנות גורמה במסעדות יוקרה.

ביפן, נהוג לאכול את אטריות הסובה באמצעות מקלות אכילה (הידועים גם ככלי לאכילת סושי). תאמינו או לא, ביפן, אכילה רועשת של אטריות הסובה היא הדרך הנכונה לאכול אותן. זאת מאחר שפעולת האכילה באמצעות שאיבתן של האטריות אל תוך הפה, זו הדרך הלגיטימית ביותר לקררן.

שאלות נפוצות על מתכון לאטריות סובה

הזמן להכנת מתכון לאטריות סובה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לאטריות סובה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לאטריות סובה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לאטריות סובה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לאטריות סובה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments