מתכון לאורז סיני מוקפץ
מתכון קליל וכייפי לאורז סיני מוקפץ טעים כמו שאוכלים במסעדות הסיניות.
אין כמו לאכול אורז סיני מוקפץ לצד חזה עוף או ארוחה מזינה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאורז סיני מוקפץ כמו שאוכלים במסעדות הסיניות
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
בישול 20-30 דקות
מס' מנות במתכון
3-4 מנות
סוג מאכל
פרווה/ בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לאורז סיני מוקפץ כמו שאוכלים במסעדות הסיניות
- 1 כוס אורז מהסוג שאוהבים (בסמטי, הודי, סיני או אפילו אורז מלא עבור מי שמקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת).
- ביצה טרופה.
- ירקות שאוהבים – חצי כוס תירס, כוס אפונה וגזר, פלפל אדום חתוך לקוביות, חתיכות קטנות של חזה עוף, פרחים קטנים של ברוקולי או כרובית ועוד.
- מעט שמן לטיגון.
- 2 כוסות מים.
- מעט רוטב סויה.
- מעט רוטב צ'ילי מתוק.
- כמה טיפות רוטב או תיבול חריף למי שאוהב זאת.
- מעט שומשום לבזיקה מעל המנה המוכנה.
שלבי הכנה של מתכון לאורז סיני מוקפץ כמו שאוכלים במסעדות הסיניות
1
מכינים את האורז על פי הנחיות ההכנה שמופיעות על גבי האריזה או לפי איך שמכינים בדרך כלל.
2
אחרי שהאורז מוכן (מומלץ לקרר אותו מעט אחרי ההכנה) שמים את השמן בווק או בסיר גדול ושופכים פנימה את האורז המוכן.
3
מערבבים היטב ומוודאים שכל גרגירי האורז מצופים בשמן.
4
מוסיפים לסיר או לווק את הירקות החל מהקשים ועד לרכים ביותר (זאת בשל משך בישול).
5
במידה ומעוניינים להוסיף לאורז קוביות של חזה עוף מטגנים אותן טיגון מקדים במחבת נפרדת ולאחר מכן מוסיפים לאורז.
6
מדי פעם מערבבים את האורז עם הירקות ומכסים במכסים על מנת לאדות את הירקות.
7
לאחר שכל הירקות רכים ומוכנים לאכילה – מזליפים רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק בכמויות שאוהבים.
8
מערבבים ערבוב סופי ואחרון ומכבים את האש.
9
לאחר שמחלקים את האורז לקערות של מנות אישיות בוזקים מעט שומשום מעל כל קערה.
טיפ קטן מה-♥
- כאמור – מדובר במתכון בסיסי מאד שמתאים לכל שינוי או התאמה על פי הטעם האישי, המנות הנוספות שמוגשות או העדפות תזונתיות או קולינריות.
- מומלץ לאכול את האורז כשהוא חם אך כמובן שאפשר גם לאכול אותו קר או בטמפרטורת החדר.
- האורז מתאים מאד להכנה בכמות גדולה וקירור על מנת שתהיינה מספיר מנות לכמה ימים.
- מי שאוהב יכול להוסיף מעט אטריות דקיקות לשלב הטיגון הראשוני.
- במידה ומעוניינים להגיש את האורז עם מנה עיקרית שיש בה רוטב – אפשר לוותר על רוטב הסויה והצ'ילי המתוק ורק לתבל את האורז במעט מלח ופלפל.
- על מנת לזרז את ההכנה אפשר להכין את האורז מראש ולאחד עם שאר הירקות בסמוך לזמן הארוחה.
- לא רק עוף, גם בשר או חתיכות של דג אפשר להוסיף לסיר. חשוב לשים לב לאידוי מספק עד החלק הפנימי של כל הקוביות.
למה כדאי לכם להכין אורז סיני מוקפץ?
- כי זו מנה צבעונית, מרשימה, שאפשר להכניס אליה מכל טוב – גם ערכים תזונתיים וגם בדיוק את כל מה שאוהבים.
- הכנת האורז הזה פשוטה ומהירה ואפשר להכין אותה אפילו בספונטניות בלי הכנות רבות מראש.
- אם מוסיפים לאורז גם קוביות של עוף, דג או בשר – המנה הופכת לארוחה שלמה שאפילו לא צריך לידה מנה נוספת.
שאלות נפוצות על מתכון לאורז סיני מוקפץ כמו שאוכלים במסעדות הסיניות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר