מתכון לרביולי גבינה

>>
>>
רביולי גבינה

רביולי גבינה היא מנה טעימה ,עשירה ומפנקת, משביע ומנחמת.- בעיקר בימים קרירים. המנה עשירה בוויטמינים ,חלבונים וסיבים. יש בה פחמימות המומלצות לילדים אך היא גם מנה שמעניקה אנרגיות לגוף ,גם למבוגרים!

מבט מהיר על רביולי גבינה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים לרביולי גבינה

לבצק:

למילוי הגבינות :

שלבי הכנה של רביולי גבינה

אופן הכנת הבצק:

1

מערבבים את כל המצרכים. אח"כ, מוסיפים בהדרגה את המים עד ליצירת מרקם בצקי.(המרקם אמור להיות קשה!)עוטפים את הבצק במגבת לחה ומכניסים למקרר למשך שעה אחת.

2

אחרי שעה, מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה דק וארוך, בעזרת מכונת רביולי.

3

אופן הכנת המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי. ניתן להוסיף תבלינים ,ע"פ הטעם האישי.

4

הרכבת המנה:

5

חוצים את העלה המרודד לשניים. חצי אחד מניחים על תבנית. מברישים עם ביצה ומניחים כמות קטנה של המילוי במרחק של כ-5 ס"מ האחד מהשני.

6

מכסים העלה הממולא עם החלק השני של העלה שחצינו, חותכים בעזרת סכין לרבועים. אפשר ליצור גם צורה של עיגולים בעזרת כוס.

7

מהדקים היטב על מנת למנוע כיסי אוויר והתפרקות הרביולי בזמן הבישול.

8

מכניסים את הרביולי לסיר גדול עם מים רתוחים! מוסיפים כף מלח ומבשלים במשך שלוש דקות. בזמן הבישול, המלח יחדור לרביולי ויעניק לו טעם, מוציאים ומהסיר ומגישים .

 

טיפ קטן מה-

  • חשוב להשתמש בקמח המיועד לפסטה-הקמח המומלץ ביותר הוא קמח "דורום" איטלקי(נקרא גם "סמולינה").

 

  • אם הקמח יצא לח מדי, ניתן להוסיף בזמן ההכנה עוד כמות קטנה של קמח וכמה טיפות מים.

 

  • כדאי להשתמש ב "ביצי חופש" המועשרים באומגה3-החלמון שלהם כהה יותר- צבע הבצק יקבל גוון צהוב עשיר.

 

  • רידוד נכון של הבצק הוא המפתח להצלחת המנה. חשוב לרדד את הבצק מספר פעמים עד שהבצק יהיה אחיד וחלק ללא סימני מתיחה! בצק דק הוא הטוב ביותר !

 

  • חשוב לוודא שלא נשארים כיסי אוויר בין דפי הפסטה, לפני הידוק יחידות הרביולי. הדרך הטובה ביותר היא ללחוץ על הבצק עם האצבעות ורק אח"כ, להדק.

 

  • אם הפסטה הייבשה במהלך ההכנה, אפשר להרטיב את הבצק עם האצבעות ואז להדק.

 

  • אם הפסטה התייבשה לאחר ההידוק, ניתן להבריש את הבצק מסביב למילוי.

 

  • אחרי שמוציאים את הרביולי מסיר הבישול, כדאי להניח אותו על מגש מכוסה במגבת שמפזרים עליה קמח בכמות נדיבה. ניתן לקמח גם את הרביולים עצמם.

 

  • חשוב להניח את יחידות הרביולי זה על יד זה ולוודא שאף יחידה לא נוגעת ביחידה אחרת! זאת, על-מנת למנוע הדבקות.

 

  • ניתן להקפיא את הרביולי. חשוב מאד קודם להקפיא את המגש שעליו היחידות המופרדות. רק(!) אחרי שהן קפאו, ניתן להכניס את היחידות לקופסא להמשך ההקפאה .אם נכניס את היחידות לקופסא לפני הקפאתן, הן ידבקו!

 

  • כאשר רוצים להשתמש ברביולי שהקפאנו , אין להפשיר אותם! יש להכניסם כשהן במצב קפוא הישר לסיר עם מים רותחים.

שאלות נפוצות על רביולי גבינה

הזמן להכנת רביולי גבינה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של רביולי גבינה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת רביולי גבינה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת רביולי גבינה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של רביולי גבינה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments