מתכון לרביולי גבינה
רביולי גבינה היא מנה טעימה ,עשירה ומפנקת, משביע ומנחמת.- בעיקר בימים קרירים. המנה עשירה בוויטמינים ,חלבונים וסיבים. יש בה פחמימות המומלצות לילדים אך היא גם מנה שמעניקה אנרגיות לגוף ,גם למבוגרים!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על רביולי גבינה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים לרביולי גבינה
לבצק:
- 500 גר. קמח דורום
- 2 כפיות שמן זית
- 1 ביצה
- כוס מים קרים
למילוי הגבינות :
- 200 גר. גבינת ריקוטה
- 200 גר. גבינת פרמז'ן
- 200 גר. גבינה מוצרלה מגורדת
- 2 חלמונים, חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
שלבי הכנה של רביולי גבינה
אופן הכנת הבצק:
1
מערבבים את כל המצרכים. אח"כ, מוסיפים בהדרגה את המים עד ליצירת מרקם בצקי.(המרקם אמור להיות קשה!)עוטפים את הבצק במגבת לחה ומכניסים למקרר למשך שעה אחת.
2
אחרי שעה, מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה דק וארוך, בעזרת מכונת רביולי.
3
אופן הכנת המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי. ניתן להוסיף תבלינים ,ע"פ הטעם האישי.
4
הרכבת המנה:
5
חוצים את העלה המרודד לשניים. חצי אחד מניחים על תבנית. מברישים עם ביצה ומניחים כמות קטנה של המילוי במרחק של כ-5 ס"מ האחד מהשני.
6
מכסים העלה הממולא עם החלק השני של העלה שחצינו, חותכים בעזרת סכין לרבועים. אפשר ליצור גם צורה של עיגולים בעזרת כוס.
7
מהדקים היטב על מנת למנוע כיסי אוויר והתפרקות הרביולי בזמן הבישול.
8
מכניסים את הרביולי לסיר גדול עם מים רתוחים! מוסיפים כף מלח ומבשלים במשך שלוש דקות. בזמן הבישול, המלח יחדור לרביולי ויעניק לו טעם, מוציאים ומהסיר ומגישים .
טיפ קטן מה-♥
- חשוב להשתמש בקמח המיועד לפסטה-הקמח המומלץ ביותר הוא קמח "דורום" איטלקי(נקרא גם "סמולינה").
- אם הקמח יצא לח מדי, ניתן להוסיף בזמן ההכנה עוד כמות קטנה של קמח וכמה טיפות מים.
- כדאי להשתמש ב "ביצי חופש" המועשרים באומגה3-החלמון שלהם כהה יותר- צבע הבצק יקבל גוון צהוב עשיר.
- רידוד נכון של הבצק הוא המפתח להצלחת המנה. חשוב לרדד את הבצק מספר פעמים עד שהבצק יהיה אחיד וחלק ללא סימני מתיחה! בצק דק הוא הטוב ביותר !
- חשוב לוודא שלא נשארים כיסי אוויר בין דפי הפסטה, לפני הידוק יחידות הרביולי. הדרך הטובה ביותר היא ללחוץ על הבצק עם האצבעות ורק אח"כ, להדק.
- אם הפסטה הייבשה במהלך ההכנה, אפשר להרטיב את הבצק עם האצבעות ואז להדק.
- אם הפסטה התייבשה לאחר ההידוק, ניתן להבריש את הבצק מסביב למילוי.
- אחרי שמוציאים את הרביולי מסיר הבישול, כדאי להניח אותו על מגש מכוסה במגבת שמפזרים עליה קמח בכמות נדיבה. ניתן לקמח גם את הרביולים עצמם.
- חשוב להניח את יחידות הרביולי זה על יד זה ולוודא שאף יחידה לא נוגעת ביחידה אחרת! זאת, על-מנת למנוע הדבקות.
- ניתן להקפיא את הרביולי. חשוב מאד קודם להקפיא את המגש שעליו היחידות המופרדות. רק(!) אחרי שהן קפאו, ניתן להכניס את היחידות לקופסא להמשך ההקפאה .אם נכניס את היחידות לקופסא לפני הקפאתן, הן ידבקו!
- כאשר רוצים להשתמש ברביולי שהקפאנו , אין להפשיר אותם! יש להכניסם כשהן במצב קפוא הישר לסיר עם מים רותחים.
שאלות נפוצות על רביולי גבינה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר