מתכון לקרמבו
הגיעה שמועה לאוזניי שהקרמבו עומד להיכחד מהמדפים בעונת החורף הבאה לכן זו הזדמנות נפלאה ללמוד איך מכינים בבית את הקינוח האהוב. ועכשיו שנכין אותו בבית נוכל להכין כמו שאנחנו אוהבים באמת ולהשתולל עם התוספות והגיוונים. אך מי שחשב שעבודה קלה עומדת בפניו צריך לבוא מוכן מראש, יש הכנות מוקדמות ומספר שלבים אך ההנאה צרופה והטעם אלוהי.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על קרמבו
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפייה
אפייה 10 דקות
מס' מנות במתכון
10 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים לקרמבו
-
תחתית הקרמבו:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות, 2 כפות סוכר, חצי כוס קמח, חצי כפית תמצית וניל, 2 כפות חלב קר, קורט מלח -
מרנג:
3 חלבונים (החלק הלבן) בטמפרטורת חדר, כוס סוכר, 3 כפות מים, כפית תמצית וניל, קורט מלח -
ציפוי:
250 גרם (חבילה) שוקולד מריר, כף שמן
שלבי הכנה של קרמבו
1
שלב ראשון – תחתית הקרמבו:
- במעבד מזון שמים את החמאה, סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים בהדרגה את החלב וממשיכים לעבד את הבצק עד ליצירת גושים גדולים.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומאחדים את הגושים לבצק אחיד.
- משטחים מעט את הבצק מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- מחממים תנור ל 170 מעלות במצב אפייה – לא טורבו
- מוציאים מהמקרר אחרי שעה ועל נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
- מניחים נייר אפייה נקי על תבנית אפייה מסדרים את העוגיות על גביו.
- אופים את העוגיות במשך 10 דקות או עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד לצינון מלא. לא לזלף את המרנג על עוגיות חמות.
2
שלב שני – מרנג
- בקערת מיקסר מניחים את החלבונים והמלח.
- במקביל בסיר ממיסים את הסוכר עם המים עד להמסה מלה של הסוכר עד קבלת סירופ
- בינתיים מתחילים בהקצפת החלבונים במהירות בנונית.
- כאשר הסירופ מוכן מורידים מהאש ומגבירים את קצב הקצפת החלבונים.
- מזלפים אל תוך החלבונים באיטיות את הסירופ תוך כדי הקצפה מהירה של החלבונים.
- מקציפים את המרנג עד שהוא יציב מאוד, לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את תמצית הווניל.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלולית על גבי כל עוגייה.
- מכניסים למקרר ומצננים במשך שעה.
3
שלב שלישי – ציפוי
ממיסים את השוקולד בכלי גבוה ומוסיפים את השמן לאחר ההמסה.
טובלים את הקרמבו בתוך השוקולד המומס, מנערים קלות ומניחים על תבנית להתייצבות. מומלץ על גבי רשת אפייה.
מצננים ומעבירים למקפיא.
לפני הגשה מומלץ להוציא 10 דקות קודם מהמקפיא.
טיפ קטן מה-♥
- את הציפוי ניתן להחליף בשוקולד לבן או חלב .
- לשוקולד הלבן אפשר להוסיף מעט מחית פיסטוק.
- לעצלנים שבניינו ועל מנת לקצר תהליכים ניתן לקחת עוגיות אוראו לפתוח אותן ולזלף את המרנג על הצד ללא הקרם.
שאלות נפוצות על קרמבו
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר