קובה חמוסטה בניחוח גונדי:
קובה חמוסטה מחזיר אותי לשוק מחנה יהודה ולריחות והטעמים מתבשילים שבושלו על פתליות לא פעם ניסיתי להכין קובה כמו בשוק והמתכון הזה זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע. אז לפני שצוללים לעולם הקובה צריך לקחת נשימה עמוקה. בגדול המתכון לא מורכב אך יש לו לא מעט שלבים שצריך לעבור עד שמגיעים לשבת מול צלחת מלאה בקובה לכן צריך להיות סבלניים לעבוד לפי השלבים ובסוף מובטחת להם הנאה צרופה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על קובה חמוסטה בניחוח גונדי:
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים לקובה חמוסטה בניחוח גונדי:
-
מצרכים למילוי :
500 גרם בשר בקר טחון, 1 בצל , 2 שיני שום, 1 כפית בהרט, 1 כפית כמון , מלח ופלפל כף שמן זית -
מצרכים לבצק:
קילו סולת 550 מ"ל מים, 250 גרם אורז עגול, 250 מ"ל מים, 1 כף מלח -
מצרכים למרק:
1 בצל צרור, עלי מנגולד , חופן פטרוזליה, חופן עלי סלרי , 2 שיני שום , 2 קישואים ,1 כפית כורכום, 2 לימון פרסי מיץ לימון מחצי לימון סחוט, כפית אבקת מרק עוף ,600 מ"ל מים, כף שמן זית
שלבי הכנה של קובה חמוסטה בניחוח גונדי:
1
אופן הכנת המילוי:
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מוכן. חשוב לפורר היטב את הבשר שלא יהיו גושים.
- מוסיפים את התבלינים מתקנים טעמים ומכניסים למקרר לקירור.
2
אופן הכנת הבצק:
- מרתיחים את המים של האורז, כאשר הם רתוחים מבלשים אותו למשך 10 דקות מוציאים ומסננים.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את הסולת והמלח ומערבבים. מוסיפים את 550 מ"ל מים ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות.
- לאחר מכן לשים היטב את התערובת ומכניסים למקרר לקירור ל 20 – 30 דקות.
- מוציאים את התערובות מהקירור ומתחילים ליצור את הכדורים.
3
להכהת הכדורים:
נכין קערה עם מים להרטבת הידיים לאורך כל תהליך הכנת הכדורים. לפני כל מילוי כדור מרטיבים את הידיים, חשוב לשמור על ידיים רטובות בכדי שהתערובות לא תדבק לידיים.
מוציאים את הבשר מהמקרר ויוצרים מהתערובת האורז והסולת כדור בגדול פינג פונג ופותחים אותו על כף היד בצורת ערסל על מנת ליצור גומה למילוי הבשר.
מכניסים לתוך הגומה מעט ממלית הבשר וסוגרים עם הקצוות לצורת עיגול.
מכדררים מעט בין הידיים ליצירת עיגול מושלם ומניחים על נייר אפיה. כאשר כל הכדורים מוכנים מכניסים למקפיא לשעה להתייצבות.
4
אופן הכנת המרק:
- חותכים את הבצל לקוביות גסות, בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, כשהוא חם מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי והמנגולד ומטגנים קלות.
- חותכים גס את הסלרי והפטרוזליה ומוסיפים לסיר מערבבים ומוסיפים את תבלינים והלימון הפרסי.
- מוסיפים את המים ומבשלים 20 דקות עד לרתיחה.
- חותכים גס את הקישוא ובמקביל מוציאים מהמקפיא את הקובה ומוסיפים אותם יחד לסיר.
- מנמיכים מעט את האש, מכסים ומבשלים חצי שעה.
- מתקנים תיבול וסוחטים פנימה מיץ לימון
שאלות נפוצות על קובה חמוסטה בניחוח גונדי:
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר