קובה חמוסטה בניחוח גונדי:

>>
>>
קובה חמוסטה בניחוח גונדי:

קובה חמוסטה מחזיר אותי לשוק מחנה יהודה ולריחות והטעמים מתבשילים שבושלו על פתליות לא פעם ניסיתי להכין קובה כמו בשוק והמתכון הזה זה הכי קרוב שהצלחתי להגיע. אז לפני שצוללים לעולם הקובה צריך לקחת נשימה עמוקה. בגדול המתכון לא מורכב אך יש לו לא מעט שלבים שצריך לעבור עד שמגיעים לשבת מול צלחת מלאה בקובה לכן צריך להיות סבלניים לעבוד לפי השלבים ובסוף מובטחת להם הנאה צרופה.

מבט מהיר על קובה חמוסטה בניחוח גונדי:

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים לקובה חמוסטה בניחוח גונדי:

שלבי הכנה של קובה חמוסטה בניחוח גונדי:

1

 

אופן הכנת המילוי:

  • מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר מוכן. חשוב לפורר היטב את הבשר שלא יהיו גושים.
  • מוסיפים את התבלינים מתקנים טעמים ומכניסים למקרר לקירור.

2

אופן הכנת הבצק:

  • מרתיחים את המים של האורז, כאשר הם רתוחים מבלשים אותו למשך 10 דקות מוציאים ומסננים.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את הסולת והמלח ומערבבים. מוסיפים את 550 מ"ל מים ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות.
  • לאחר מכן לשים היטב את התערובת ומכניסים למקרר לקירור ל 20 – 30 דקות.
  • מוציאים את התערובות מהקירור ומתחילים ליצור את הכדורים.

3

להכהת הכדורים:

נכין קערה עם מים להרטבת הידיים לאורך כל תהליך הכנת הכדורים. לפני כל מילוי כדור מרטיבים את הידיים, חשוב לשמור על ידיים רטובות בכדי שהתערובות לא תדבק לידיים.

מוציאים את הבשר מהמקרר ויוצרים מהתערובת האורז והסולת כדור בגדול פינג פונג ופותחים אותו על כף היד בצורת ערסל על מנת ליצור גומה למילוי הבשר.

מכניסים לתוך הגומה מעט ממלית הבשר וסוגרים עם הקצוות לצורת עיגול.

מכדררים מעט בין הידיים ליצירת עיגול מושלם ומניחים על נייר אפיה. כאשר כל הכדורים מוכנים מכניסים למקפיא לשעה להתייצבות.

4

אופן הכנת המרק:

  • חותכים את הבצל לקוביות גסות, בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, כשהוא חם מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי והמנגולד ומטגנים קלות.
  • חותכים גס את הסלרי והפטרוזליה ומוסיפים לסיר מערבבים ומוסיפים את תבלינים והלימון הפרסי.
  • מוסיפים את המים ומבשלים 20 דקות עד לרתיחה.
  • חותכים גס את הקישוא ובמקביל מוציאים מהמקפיא את הקובה ומוסיפים אותם יחד לסיר.
  • מנמיכים מעט את האש, מכסים ומבשלים חצי שעה.
  • מתקנים תיבול וסוחטים פנימה מיץ לימון
  •  

שאלות נפוצות על קובה חמוסטה בניחוח גונדי:

הזמן להכנת קובה חמוסטה בניחוח גונדי: מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של קובה חמוסטה בניחוח גונדי: לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת קובה חמוסטה בניחוח גונדי: ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת קובה חמוסטה בניחוח גונדי: לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של קובה חמוסטה בניחוח גונדי: מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments