מתכון לפריקאסה
אם שואלים אותי מה הכי בא לי לאכול בכל רגע נתון זה פריקאסה, במיוחד שאני נוסעת לבקר את ההורים שלי ואמא שלי שואלת אותי מה אני הכי רוצה לאכול. הלחמניה הזו כל כך מנחמת, מלאה במגוון שלם של טעמים ויותר מהכל היא פשוט טעם של בית. ויותר מכך אלו הם טעמים וריחות של יום שישי רק במקום לטרוף את הסלטים עם חלה מכניסים את הכל לתוך הלחמניה הרכה בפה יש חגיגה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על פריקאסה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן טיגון
טיגון 20 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים לפריקאסה
- 4 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- חצי כוס שמן
- כוס מים פושרים
שלבי הכנה של פריקאסה
1
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים בתחתית הקערה את כפית המלח ורק לאחר מכן את שאר המצרכים חוץ מכוס המים הפושרים.
2
מתחילים ללוש את החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה את כוס המים עד לקבלת בצק נח וגמיש. לא לשפוך את כולה בבת אחת מאחר ויתכן ולא נצטרך להשתמש בכולה במידה והצדק נשאר עדיין דביק ולא מתגבש ניתן להוסיף כף קמח נוספת. לשים את הבצק בין 10 – 12 דקות.
3
לאחר הלישה מניחים על השייש מגבת ומפזרים עליה מעט קמח.
4
מחלקים את הבצק ל 10 – 12 כדורים, מניחים על המגבת המקומחת מכסים במגבת נוספת ותפיחים עד להכפלת הנפח.
5
בינתיים מחממים סיר עמוק עם שמן לטיגון או צ'יפסר.
6
לאחר שכדורי הבצק תפחו מכינים מכל עיגול לחמניה מאורכת ומניחים בצד על משטח.
7
כאשר השמן רותח מטגנים את הלחמניות. כאשר הן זהובות מוציאים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
מלאכת המילוי:
ניתן למלא את הלחמניות במטבוחה, ביצים קשות, סלט טונה, זיתים, לימון כבוש, חצילים מטוגנים, חמוס, טחינה ומלפפון חמוץ.
שאלות נפוצות על פריקאסה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר