מתכון לסושי
רובנו נדבקנו בחיידק הזה שנקרא סושי, ואיך אפשר שלא? אורז דגים ירקות על פניו בריא מאוד 😊 מי שמתכנן להכין סושי אני מזהירה מראש צריל לבוא עם המון סבלנות, יש פה המון הכנות מוקדמות מהכנת האורז ועד לחיתוך הירקות והדג אך בסופו של דבר אתם תהיו מאוד גאים בעצמכם שתחתכו את הרולים ותאכלו הנאה כי כל ההכנה הזו בסוף כל כך משתלמת. במידה ואתם בוחרים לשלב דגים בסושי חשוב להכין את הסושי עם דגים טריים ולא מופשרים. נשימה עמוקה וצוללים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על סושי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים לסושי
-
מצרכים בסיסיים:
4 כוסות אורז עגול לסושי, חצי כוס חוץ אורז, 3 כפות סוכ,ר 1 כפית מלח, 5 כוסות מים -
מצרכים לגלול הסושי:
אצות נורי, מחצלת לגלגול סושי, ניילון נצמד, שומשום שחור קלוי ( אופציונלי ) -
מצרכים למילוי:
דג - טונה או סלמון טריים , אבוקדו ,מלפפון, גזר, בטטה מבושלת ,בצל ירוק ,גבינת שמנת
שלבי הכנה של סושי
1
אופן הכנת האורז:
- משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים מספר פעמים עד שהמים הופכים להיות צלולים.
- בינתיים, בקערה קטנה מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח ומניחים בצד עד שהסוכר והמלח נמסים.
- לאחר שמי האורז צלולים מכניסים את האורז לסיר מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך רבע שעה נוספת.
- מכבים את האש ונותנים לאורז להישאר בסיר עם מכסה סגור לרבע שעה נוספת.
- לאחר מכן מעבירים את האור לקערה גדולה ומקפלים פנימה את החומץ והסוכר.
- מניחים את האורז בצד וממתינים שיגיע לטמפרטורת החדר
2
אופן הכנת המילוי:
- פורסים את הדג לרצועות – אפשר לקנות אותו כבר מוכן כסשימי.
- חותכים את האבוקדו לחצי פורסים אותו לרצועות.
- קולפים את הגזר והמלפפון וחותכים אותם לרצועות דקות נוסח ג'וליאן ללא הליבה.
- חותכים את הבטטה לרצועות.
- פורסים את הבצל הירוק בחלק הירוק בלבד לרצועות דקות.
3
מלאכת הרכבת הסושי:
- עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד
- מניחים אצה על המחצלת ועליה מניחים שכבה דקה של אורז ומשאירים קצוות ללא אורז.
- בחלק האצה הקרוב אלינו מניחים בשורה גבינת שמנת ואת שילוב הירקות שאנו בוחרים לאותו הרול.
- מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי הידוק במחצלת לסושי בכל סיבוב עד שמגיעים לקצוות ללא האורז.
- בחלק האצה ללא האורז מורחים מעט מים ומסיימים את גלגול הרול על מנת שהאצה תידבק לרול.
- חותכים את הרול ל 8 חתיכות.
- ממשיכים כך עם אצות נוספות וקומבינציות שונות של ירקות עם או בלי גבינה לטעמכם.
- כדי להכין רול הפוך ( אינסייד אאוט) נבצע את אותן הפעולות רק הפוך, נניח קודם שכבה דקה על אורז עליה את האצה והירקות ומגלגלים.
- טרם חיתוך הרול ניתן לפזר מעט שומשום קלוי שחור.
שאלות נפוצות על סושי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר