מתכון לסושי

רובנו נדבקנו בחיידק הזה שנקרא סושי, ואיך אפשר שלא? אורז דגים ירקות על פניו בריא מאוד 😊 מי שמתכנן להכין סושי אני מזהירה מראש צריל לבוא עם המון סבלנות, יש פה המון הכנות מוקדמות מהכנת האורז ועד לחיתוך הירקות והדג אך בסופו של דבר אתם תהיו מאוד גאים בעצמכם שתחתכו את הרולים ותאכלו הנאה כי כל ההכנה הזו בסוף כל כך משתלמת. במידה ואתם בוחרים לשלב דגים בסושי חשוב להכין את הסושי עם דגים טריים ולא מופשרים. נשימה עמוקה וצוללים.

מבט מהיר על סושי

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים לסושי

שלבי הכנה של סושי

1

אופן הכנת האורז:

  • משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים מספר פעמים עד שהמים הופכים להיות צלולים.

 

  • בינתיים, בקערה קטנה מערבבים את החומץ עם הסוכר והמלח ומניחים בצד עד שהסוכר והמלח נמסים.

 

  • לאחר שמי האורז צלולים מכניסים את האורז לסיר מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

 

  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך רבע שעה נוספת.

 

  • מכבים את האש ונותנים לאורז להישאר בסיר עם מכסה סגור לרבע שעה נוספת.

 

  • לאחר מכן מעבירים את האור לקערה גדולה ומקפלים פנימה את החומץ והסוכר.

 

  • מניחים את האורז בצד וממתינים שיגיע לטמפרטורת החדר

 

2

אופן הכנת המילוי:

  • פורסים את הדג לרצועות – אפשר לקנות אותו כבר מוכן כסשימי.

 

  • חותכים את האבוקדו לחצי פורסים אותו לרצועות.

 

  • קולפים את הגזר והמלפפון וחותכים אותם לרצועות דקות נוסח ג'וליאן ללא הליבה.

 

  • חותכים את הבטטה לרצועות.

 

  • פורסים את הבצל הירוק בחלק הירוק בלבד לרצועות דקות.

3

מלאכת הרכבת הסושי:

  • עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד

 

  • מניחים אצה על המחצלת ועליה מניחים שכבה דקה של אורז ומשאירים קצוות ללא אורז.

 

  • בחלק האצה הקרוב אלינו מניחים בשורה גבינת שמנת ואת שילוב הירקות שאנו בוחרים לאותו הרול.

 

  • מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי הידוק במחצלת לסושי בכל סיבוב עד שמגיעים לקצוות ללא האורז.

 

  • בחלק האצה ללא האורז מורחים מעט מים ומסיימים את גלגול הרול על מנת שהאצה תידבק לרול.

 

  • חותכים את הרול ל 8 חתיכות.

 

  • ממשיכים כך עם אצות נוספות וקומבינציות שונות של ירקות עם או בלי גבינה לטעמכם.

 

  • כדי להכין רול הפוך ( אינסייד אאוט) נבצע את אותן הפעולות רק הפוך, נניח קודם שכבה דקה על אורז עליה את האצה והירקות ומגלגלים.

 

  • טרם חיתוך הרול ניתן לפזר מעט שומשום קלוי שחור.

שאלות נפוצות על סושי

הזמן להכנת סושי מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של סושי לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת סושי ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת סושי לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של סושי מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments