מתכון לתבשיל אושפלאו עוף
תבשיל האושפלאו עוף, היישר מן העדה הבוכרית ועד לשולחן הכור היתוך הישראלי. תבשיל האושפלאו עוף למעשה כבר מזמן רב תרבותי ורב גוני, והסתנכרן נהדר בתרבות הארצישראלית. הוא טעים בטירוף, הוא דומיננטי והוא כלל וכלל לא קשה להכנה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לתבשיל אושפלאו עוף
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 60 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לתבשיל אושפלאו עוף
- 5-6 שוקיים של עוף שטופים ונקיים
- 4 כוסות אורז לבן
- 6 גזרים קלופים
- 1 בצל גדול חתוך גס
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית הל
- שמן זית או שמן קנולה
- 6 כוסות מים רותחים
- קורט פלפל שחור
- קורט מלח
שלבי הכנה של מתכון לתבשיל אושפלאו עוף
1
קוצצים דק את הבצל ואת הגדר, ניתן גם לגרד את הגזר באמצעות פומפיה.
2
שוטפים את שוקיי העוף וסופגים היטב באמצעות מגבת נייר.
3
מכינים סיר גדול ובו מזלפים מעל שמן. מחממים על אש בינונית.
4
מטגנים ביר את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן יחד עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
5
מוסיפים לסיר את השוקיים, ומטגניים יחד. מוסיפים תוך כדי הבישול את התבלינים: הפפריקה, הכורכום, ההל, המלח והפלפל. ממשיכים לטגן לעוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב כלל המרכיבים בסיר. מוסיפים לסיר את הגזר המגורד וממשיכים לערבב עוד שלוש דקות נוספות.
6
מוסיפים לסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה נוספת על הגז. טועמים ומתקנים טעמים.
7
מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את האש לנמוכה. מניחים מגבת על בין הסיר לבין המכסה וממשיכים לבשל את התבשיל למשך כמחצית השעה.
8
לאחר מכן, מערבבים מעט את תכולת הסיר, ואז לסגור שוב ולבשל למשך רבע שעה נוספת.
9
בתום הזמן, בודקים שהמרכיבים מוכנים- האורז רך והעוף הזהיב, סוגרים את האש ומשאירים לבישול של כעשר דקות נוספות. מצננים, ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- בתבשיל האושפלאו עוף למעשה, יש לכם כל מה שאתם מעוניינים לקבל. החל מבשר עוף, ועד לאורז ומגוון של ירקות. אי לכך, הדבר היחיד שחסר הוא הגשה של סלט קצוץ דק וטעים לצד כל הטוב הזה, ואולי אפילו כמה פרוסות לחם חמים וטעים. אם אפשר, כזה שיצא זה עתה מהתנור. נהדר.
- את תבשיל האושפלאו עוף ניתן לשמור בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של שלושה ימים, בתוך כלי סגור.
מדוע להכין דווקא תבשיל אושפלאו עוף?
מנת אושפלאו עוף היא מנה שיש בה מכל הטוב שאפשר לבקש- מגוון מרכיבים שכולם מהווים מרכיבים חיוניים וטובים עבור גופנו, מנה משביעה אשר יושבת טוב מאד בבטן וכמובן מנעד טעמים מיוחד וטעים להפליא.
כל הטוב הזה בסיר אחד, בהכנה לא קשה כלל, ובאמצעות קצת סבלנות ואהבה- מתקבל התבשיל הכי חיוני ובריא שניתן לחשוב עליו.
האורז מלא ויטמינים ומינרלים והוא אחד הדגנים הטובים והחיוניים עבור גופנו, העוף אשר מלא בברזל וויטמינים מקבוצת ה-B וכן מינרלים כגון אבץ, וכמובן מגוון הירקות המעניקים את נפח המנה וטעמיה.
שאלות נפוצות על מתכון לתבשיל אושפלאו עוף
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר