מתכון לשטרויזל
השטרויזל הוא הקינוח האולטימטיבי. הוא נראה מדהים, הוא טעים, והוא מאחד בתוכו את כל קשת גווני הקינוחים שרק ניתן לחשוב עליה. מהמתיקות שבקרם ובסוכר, עד החלביות שבשמנת וכמובן לצד איזון הטעמים של התות. שהוא הפרי המושלם ביותר עבור כל קינוח אפשרי
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לשטרויזל
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
12 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לשטרויזל
- כ-20 תותים, כ-10 כוסות שקופות חד פעמיות
-
עבור השטרויזל:
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות, שליש כוס סוכר חום כהה, שני שליש כוס קמח -
עבור הקרם:
1 מיכל שמנת להקצפה 38%, 2 כפות סוכר, חצי קופסה גבינת שמנת 30% (100 גרם)
שלבי הכנה של מתכון לשטרויזל
1
מכינים את השטרויזל:
- מחממים תנור מראש על חום של 170 מעלות.
- באמצעות הידיים, מערבבים את כל מרכיבי השטרויזל במתכון לעיל עד לקבלת תערובת אחידה ונוחה לעבודה.
- ממשיכים ללוש את התערובת עם הידיים, כאשר בשלב הבא מפוררים את קוביות החמאה כך שתיווצר תערובת פירורית אחידה.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה,עליה מפזרים את השטרויזל ומכניסים את התבנית לתנור שחיממנו מראש על 170 מעלות, למשך רבע שעה עד לקבלת שטרויזל זהוב ומדהים. לאחר כרבע שעה, מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומערבבים היטב על מנת שכל השטרויזל שבתבנית יקבל את ההזהבה הדרושה ולאחר מכן מכניסים לתנור לרבע שעה נוספת.
- לאחר מכן, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
2
מכינים את הקרם:
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קרם במרקם חלק.
- מוסיפים את הגבינה, וממשיכים לערבב היטב. יש לערבב היטב עד שהגבינה מתאחדת לחלוטין עם הקרם ומתקבל מרקם אחיד וחלק שיהיה נוח לעבוד איתו. יש לקבל קרם סמיך ואחיד ולא קרם נוזלי אשר יקשה על העבודה.
3
מסדרים את המנות:
- חותכים את התותים לקוביות בינוניות.
- בכוסות השקופות שהכנו מראש, מניחים כף מהשטרויזל המוכן. מעליו את קוביות התותים החתוכות. מעליהם כ-2 כפות גדושות של קרם. ומעל לקישוט מפזרים שוב מהשטרויזל.
- מגישים, או מקררים ומגישים מאוחר יותר.
טיפ קטן מה-♥
השטרויזל, מנת הקינוח הבלתי מנוצחת. נמליץ להגישה בתוספת של זיגוג גנאש שוקולד מעל כל הטוב הזה. את הגנאש ניתן להכין בקלות ובמהירות ע"י שימוש בחצי מיכל שמנת מתוקה, 2 חפיסות שוקולד מריר מגורדות לחתיכות וחצי דקה במיקרו. כמה קל, כך הטעם מושלם.
שאלות נפוצות על מתכון לשטרויזל
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר