מתכון לריבת חלב
את ריבת החלב הזאת לא תאמינו שאפשר להכין גם בלי חלב ועוד מחומרים טובים וטבעיים ביותר. אז איך מכינים את זה? הנה המתכון שחשוב מאוד שתשמרו במחברת המתכונים
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לריבת חלב
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול שעה וחצי דקות
מס' מנות במתכון
13-14 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לריבת חלב
- צנצנת אחת שיכולה להכיל כארבע מאוד גרם כמות.
- ליטר של חלב צמחי כמו למשל חלב אורז, שקדים, סויה, שיבולת שועל. אם אתם אוהבים סוכר זה עניין אחד, אם אפשר לוותר אז לא חייב להוסיף סוכר. כמות הסוכר כוס וחצי לפחות.
- רבע כפית של אבקת סודה לשתייה.
- כפית אחת של תמצית וניל כ5 CC
- 3 גולות של ילדים- תיכף תדעו למה הן תשתמשנה אתכם.
שלבי הכנה של מתכון לריבת חלב
1
ממלאים את הסיר במעט מים ומזיזים אותו מצד לצד כך שכל הסיר יקבל לחות/ רטיבות. שופכים את המים החוצה ועכשיו שיצרתם סביבה לחה יותר אפשר לעבור הנחת החלב בתוכו.
2
מניחים את הסיר על הכיריים ומוסיפים כליטר מהחלב שבחרתם
3
מרתיחים את החלב ומוסיפים סוכר, אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב את הכול יחד. כשהחלב מתחיל לגלוש מורידים את הסיר מהכיריים ונותנים לחלב לחזור למצב הרגיל ואז מחזירים אל הכיריים וממשיכים בעשייה עצמה.
4
מוסיפים תמצית וניל ומערבבים שוב. לכל זה מוסיפים את הגולות הנקיות ומביאים שוב לרתיחה.
5
מערבבים את כל התכולה שבסיר וברגע שזה מגיע שוב לרתיחה, עוברים למצב בישול עדין על אש קטנה. שימו לב איך הגולות עצמן תערבבנה את תכולת הסיר וכך יחסוך מאיתנו לעמוד מול הסיר במשך שעה וחצי של עשייה.
6
ממשיכים בבישול עדין, ושהחלב מצטמצם והופך סמיך וכהה אפשר להבין שהגולות אכן עשו עבודה טובה גם אם לא הייתם ליד הסיר.
7
מרגע שאתם רואים את התהוות החומר אתם מוציאים את הסיר מהאש ומוציאים את הגולות מתוך הסיר.
8
מעבירים את ריבת החלב לצנצנת מעוקרת או בקבוק לחיץ אטום.
צנצנת מעוקרת למה בדיוק מתכוונים?
- צנצנת מעוקרת משמע צנצנת שביצעתם בה חיטוי. חיטוי מבצעים באמצעות סיר, מים חמים ובתוכם הצנצנת שעוברת חיטוי לצד רתיחה. הצנצנת מתיישבת בתוך הסיר כעשר דקות.
- שולפים את הצנצנת לאחר עשר דקות, מייבשים ואיך שהריבה חמה מעבירים ישירות אל הצנצנת סוגרים והופכים את הצנצנת. הרעיון של להפוך את הצנצנת ניתן לכם כך שהחום של הריבה יעקר את כל הצנצנת.
שאלות נפוצות על מתכון לריבת חלב
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר