מתכון לרטטוי
מי שרוצה להרגיש כאילו הוא נמצא בפאריז – זו המנה בשבילו! מנה של ירקות מבושלים, עשירה ומלאה בטעמים ומרקמים, אפשר לשנות בה את המרכיבים על פי מה שאוהבים וכמובן שהיא מתאימה במיוחד למי שמקפיד על תזונה מאוזנת ורוצה לצרוך כמה שיותר ירקות בבישול מחמיא, בריא וטעים!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לרטטוי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לרטטוי
- 2 בצלים בינוניים
- 3 קישואים בינוניים
- 1 חציל גדול
- 4 פלפלים אדומים
- 3-4 שיני שום כתושות.
- 2 קופסאות קטנטנות של רסק עגבניות
- מעט שמן לטיגון מקדים.
- בערך 1 ליטר מים.
- מלח ופלפל.
- פפריקה מתוקה וחריפה.
- 11. כפית וחצי סוכר
- 12. עשבי תיבול – טריים או מיובשים, מה שמעדיפים (פטרוזיליה, כוסברה ואפילו מעט נענע).
שלבי הכנה של מתכון לרטטוי
1
דרושה מעט עבודת הכנה לירקות – את הבצלים קולפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
2
את הקישואים אפשר לבחור בין לקלוף או להשאיר עם הקליפה (ואז צריך לשטוף אותם היטב) וחותכים לקוביות יחסים גדולות. הקישואים מצטמקים בזמן הבישול ולכן חשוב שהקוביות תהיינה גדולות
3
גם את החציל אפשר לקלוף או להשאיר את הקליפה, מרחיקים את העוקץ וחותכים את החציל לקוביות בינוניות
4
את הפלפלים האדומים כדאי לחתוך לקוביות קטנות בינוניות ולוודא שלא משתרבבים לתבשיל הגרעינים הקטנטנים.
5
בסיר רחב מחממים את השמן ומעבירים פנימה את קוביות הבצל. חשוב לשים לב שהבצל מתבשל ומתרכך אבל בשום אופן לא נשרף!
6
מוסיפים לסיר את הירקות על פי סדר אורך הבישול שלהם – קודם הפלפלים (מערבבים ומבשלים מעט עם הבצל), לאחר מכן החצילים ולבסוף – הקישואים.
7
לאחר שכל הירקות מעט מבושלים מוסיפים את התבלינים ואת השום ומערבבים היטב.
8
מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים היטב.
9
מכסים את הסיר ומבשלים עד רתיחה, מדי פעם מערבבים וטועמים על מנת לוודא שהטעמים מאוזנים ונכונים. במידת הצורך – מוסיפים עוד קצת תבלינים.
10
לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר לאש נמוכה מאד ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות. חשוב לוודא שהחצילים והקישואים מבושלים היטב.
טיפ קטן מה-♥
- אפשר לשפר, לשנות או לשדרג את המתכון עם כל סוג של ירק שאוהבים. אמנם זה לא יהיה הרטטוי המסורתי אך יתקבל תבשיל ירקות מבושלים שיהיה טעים מאד לצד תוספות אחרת (רעיונות לתוספת – תפוחי אדמה, בטטות, קולורבי ועוד).
- מי שמעדיף ארוחה בסיר אחד יכול להוסיף לרטטוי גם קציצות מגולגלות מעוף או בקר טחון.
- מומלץ להכין את הרטטוי לצד פסטה או אורז לבד ואז לערבב בין שתי המנות.
- אפשר גם לאכול את הרטטוי עם פרוסות עבות של לחם לספיגת הרוטב שנשאר בצלחת.
- גם ילדים קטנים או תינוקות יכולים לאכול את הרטטוי כחלק מהתפתחות האכילה שלהם – אפשר לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות במיוחד וכך להאכיל גם את הקטנטנים.
למה כדאי לכם להכין רטטוי?
- המנה מזכירה מאד את המקור הפאריזאי שלה ויש לה ניחוח של חוץ לארץ.
- קל מאד להכין את הרטטוי והתוצאה תהיה טעימה, מחמיאה ובריאה.
- הרטטוי מתאים וטעים לאכילה כשהוא חם וגם בטמפרטורת החדר.
- אפשר לארוז את הרטטוי ולקחת אותו למקום העבודה או הלימודים ולאכול גם כשנמצאים מחוץ לבית.
שאלות נפוצות על מתכון לרטטוי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר