מתכון לרטטוי

>>
>>
מתכון לרטטוי

מי שרוצה להרגיש כאילו הוא נמצא בפאריז – זו המנה בשבילו! מנה של ירקות מבושלים, עשירה ומלאה בטעמים ומרקמים, אפשר לשנות בה את המרכיבים על פי מה שאוהבים וכמובן שהיא מתאימה במיוחד למי שמקפיד על תזונה מאוזנת ורוצה לצרוך כמה שיותר ירקות בבישול מחמיא, בריא וטעים!

מבט מהיר על מתכון לרטטוי

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לרטטוי

שלבי הכנה של מתכון לרטטוי

1

דרושה מעט עבודת הכנה לירקות – את הבצלים קולפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות בגודל בינוני.

2

את הקישואים אפשר לבחור בין לקלוף או להשאיר עם הקליפה (ואז צריך לשטוף אותם היטב) וחותכים לקוביות יחסים גדולות. הקישואים מצטמקים בזמן הבישול ולכן חשוב שהקוביות תהיינה גדולות

3

גם את החציל אפשר לקלוף או להשאיר את הקליפה, מרחיקים את העוקץ וחותכים את החציל לקוביות בינוניות

4

את הפלפלים האדומים כדאי לחתוך לקוביות קטנות בינוניות ולוודא שלא משתרבבים לתבשיל הגרעינים הקטנטנים.

5

בסיר רחב מחממים את השמן ומעבירים פנימה את קוביות הבצל. חשוב לשים לב שהבצל מתבשל ומתרכך אבל בשום אופן לא נשרף!

6

מוסיפים לסיר את הירקות על פי סדר אורך הבישול שלהם – קודם הפלפלים (מערבבים ומבשלים מעט עם הבצל), לאחר מכן החצילים ולבסוף – הקישואים.

7

לאחר שכל הירקות מעט מבושלים מוסיפים את התבלינים ואת השום ומערבבים היטב.

8

מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים היטב.

9

מכסים את הסיר ומבשלים עד רתיחה, מדי פעם מערבבים וטועמים על מנת לוודא שהטעמים מאוזנים ונכונים. במידת הצורך – מוסיפים עוד קצת תבלינים.

10

לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר לאש נמוכה מאד ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות. חשוב לוודא שהחצילים והקישואים מבושלים היטב.

טיפ קטן מה-

  • אפשר לשפר, לשנות או לשדרג את המתכון עם כל סוג של ירק שאוהבים. אמנם זה לא יהיה הרטטוי המסורתי אך יתקבל תבשיל ירקות מבושלים שיהיה טעים מאד לצד תוספות אחרת (רעיונות לתוספת – תפוחי אדמה, בטטות, קולורבי ועוד).

  • מי שמעדיף ארוחה בסיר אחד יכול להוסיף לרטטוי גם קציצות מגולגלות מעוף או בקר טחון.

  • מומלץ להכין את הרטטוי לצד פסטה או אורז לבד ואז לערבב בין שתי המנות.

  • אפשר גם לאכול את הרטטוי עם פרוסות עבות של לחם לספיגת הרוטב שנשאר בצלחת.

  • גם ילדים קטנים או תינוקות יכולים לאכול את הרטטוי כחלק מהתפתחות האכילה שלהם – אפשר לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות במיוחד וכך להאכיל גם את הקטנטנים.

 

למה כדאי לכם להכין רטטוי?

  • המנה מזכירה מאד את המקור הפאריזאי שלה ויש לה ניחוח של חוץ לארץ.
 
  • קל מאד להכין את הרטטוי והתוצאה תהיה טעימה, מחמיאה ובריאה.
 
  • הרטטוי מתאים וטעים לאכילה כשהוא חם וגם בטמפרטורת החדר.
 
  • אפשר לארוז את הרטטוי ולקחת אותו למקום העבודה או הלימודים ולאכול גם כשנמצאים מחוץ לבית.

שאלות נפוצות על מתכון לרטטוי

הזמן להכנת מתכון לרטטוי מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לרטטוי לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לרטטוי ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לרטטוי לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לרטטוי מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments