מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של גבינת הברי המתמוססת עם זיגוג הדבש מעל קרדיט להדס עזרא.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
רכיבים ומצרכים למתכון לקיש אספרגוס וגבינות
- לקלתית:1/2 כוסות קמח מנופה
- 3 כפות שומשום קלוי
- 115 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1/3 מי קרח
- קמצוץ צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית מלח
- למלית: 100 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- חבילת גבינת ברי חתוכה למשולשים
- 1 שמנת לבישול
- 1 יוגורט קטן (150 גרם)
- חבילת אספרגוס טרי
- 2 כפות טימין קצוץ
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 כף עירית קצוצה
- 2 כפות קונפלור
- 1 פלפל צ'ילי פרוס
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית מלח
- רשימת1/4 כפית פלפל שחור פריטים
- לקישוט : 20 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
שלבי הכנה של מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
1
לקלתית – לערבב במעבד מזון קמח, שומשום ומלח. להוסיף חמאה ומים. לערבב עד לקבלת בצק אחיד. לכדרר בצק ולשטח. לעטוף בניילון נצמד ולקרר בפריזר 20 דק'.
2
לחמם תנור ל180 מעלות. לשמן את התבנית בחמאה. לרדד את הבצק על נייר אפיה מקומח, לעובי של 1/2 ס"מ בצורת עיגול, כאשר הבצק צריך להיות קצת יותר גדול מקוטר התבנית. בכל פעם לסובב את הבצק לזווית של 45 מעלות (כדי שהבצק לא ידבק ויצא עגול).
3
הפוך את הבצק כשפניו לתבנית ובזהירות להסיר את הנייר. או שאפשר להרים את הבצק ולשטח על התבנית (מה שיותר נח). להדק לבסיס ולדפנות ובעזרת מערוך או סכין להסיר את השוליים המיותרים. לחורר את הבסיס בעזרת מזלג. לקרר את הבצק בפריזר ל5-10 דק' להתייצבות.
4
הניח על הבצק, נייר אפיה ולפזר קטניות שישמשו כמשקולות. לאפות 15 דק'.
5
להוציא את הקטניות ולאפות 10 דק' נוספות (עד שהקלתית הופכת מעט לזהובה). לאחר מכן, לקרר בפריזר 20 דק'.
6
לקלף את האספרגוס ולחתוך באמצע לשניים, כך שיווצרו שני חלקים: אחד עם פרח ואחד בלי. לחתוך כל חלק שוב לשני חתיכות (האספרגוס צריך להיות דק כדי שיתפרס על כל הקיש). לחלוט את האספרגוס בקערה עם מים רותחים במשך 3 דק'.
7
למלית – להקציף בעזרת מטרפה ביצים, שמנת, יוגורט וקונפלור. להוסיף את שאר מרכיבי המלית ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
8
לסדר על בסיס הקלתית את גבעולי האספרגוס (ללא הפרח) וחצי מכמות הברי. לפזר חצי כף דבש ולשפוך מחצית מהמלית. לשטח עם מרית. לפזר שוב גבינת ברי ולשפוך את מחצית המלית שנותרה. לסדר את פרחי האספרגוס, פלפל צ'ילי ולזגג מעל הברי חצי כף דבש. לאפות על 170 35-40 דק'.
9
שאלות נפוצות על מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר