מתכון לקוראסון שוקולד חלבי
אם ישנו קינוח שהוא לחלוטין בגזרת קונצנזוס, זהו קרואסון השוקולד החלבי, הלוא הוא הרוגלך. קרואסון שוקולד אחד קטן, קפה אחד טוב בבוקר, וכל הבוקר מתחיל מושלם. החשק למתוק במהלך היום יורד, שהרי הוא קיבל מענה זה מכבר. וכך כולם מרוצים, הלב והנפש, הבטן וכמובן הגוף, שכן ישנו איזון תזונתי נכון וראוי.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקוראסון שוקולד חלבי
זמן הכנה
הכנה 45 דקות
זמן אפייה
אפייה 30 דקות
מס' מנות במתכון
45 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לקוראסון שוקולד חלבי
-
עבור המילוי:
כוס קקאו, כוס סוכר כמעט מלאה, חצי כוס שמן זית או שמן קנולה -
עבור הבצק:
1 ק"ג קמח לבן, 50 גרם שמרים, 6 כפות סוכר או סטיביה, 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 2 ביצים, קורט מלח, כוס וחצי חלב בטמפרטורת החדר -
עבור הציפוי:
שבבי שוקולד או קינמון טחון, ביצה טרופה
שלבי הכנה של מתכון לקוראסון שוקולד חלבי
1
מכינים את המלית:
מכינים קערית, ובה מניחים את הסוכר, השמן וכוס הקקאו. מערבבים הכל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2
מכינים את הבצק:
לקערת מיקסר, מנפים את הקמח ומוסיפים את השמרים.
3
בקערה, מערבבים הכל. מוסיפים את הביצים, החמאה, החלב והסוכר, כעת, מערבלים במיקסר על מהירות איטית ולמשך זמן של כארבע-חמש דקות.
4
בצד, מכינים תבנית תנור גדולה ועליה מניחים נייר אפייה, כאשר מתקבל בצק רך ונעים, יוצרים כדור גדול ומניחים על גבי נייר האפייה, מכסים את כדור הבצק, ומניחים כארבעים דקות עד להתפחה. יש לחכות עד להכפלת הבצק את גודלו.
5
מראש, מכינים תנור על 180 מעלות, את הבצק התפוח מחלקים לחמישה חלקים שווים, על מנת להקל על העבודה, מכל חלק, יוצרים מלבן ארוך. ומרדדים מעט עם הבצק עד לקבלת מלבן ארוך ודק באופן בינוני, מחלקים את המלית שהכנו לחמשת המלבנים, ומורחים אותה לאורכו של כל מלבן.
6
באמצעות סכין, מחלקים כל מלבן לעשרה חלקים- טור של 2 ו-5 שורות בכל מלבן, כל מרובע שיצא, מגלגלים מקצה אחד עד הקצה השני, ויוצרים צורת רוגלך. כמובן שחוזרים על הפעולה לגבי כל רוגלך, בנייר האפייה שסידרנו מבעוד מועד, מניחים את הרוגלכים המגולגלים ברווח קטן האחד מהשני. מחכים כארבעים דקות עד להתפחה.
7
לאחר ההתפחה, מורחים מעט ביצה טרופה על כל רוגלך. ניתן לפזר מעל מעט קינמון או פצפוצי שוקולד.
8
מכניסים לתנור לאפייה של כמחצית השעה, עד להזהבה, מוציאים מן התנור, מצננים מעט, ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- הרוגלכים כל כך מושלמים גם ככה, זה נכון. אבל למיטיבי לכת, נמליץ גם נמליץ להכין סירופ סוכר ולמרוח בנדיבות בצאת הקרואסנים מן התנור. נמליץ להכין את סירופ הסוכר בעוד הקרואסנים נאפים ולחסוך זמן. ובכן, הסיפור הוא די פשוט- על אש נמוכה, מכינים סיר קטן, ואליו שופכים כוס אחת של מים. מכניסים כוס אחת של סוכר פנימה, ומחכים כמה דקות. כאשר הסוכר נמס, והסירופ נראה כמבעבע, הוא מוכן. לאחר מכן, יש למרוח בנדיבות. בתיאבון.
- את הקרואסנים המוכנים ניתן בהחלט להקפיא אפילו למשך חודש. כך שאין כל חובה לעשות בהם שימוש מיד.
שאלות נפוצות על מתכון לקוראסון שוקולד חלבי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר