מתכון לקוראסון שוקולד חלבי

אם ישנו קינוח שהוא לחלוטין בגזרת קונצנזוס, זהו קרואסון השוקולד החלבי, הלוא הוא הרוגלך. קרואסון שוקולד אחד קטן, קפה אחד טוב בבוקר, וכל הבוקר מתחיל מושלם. החשק למתוק במהלך היום יורד, שהרי הוא קיבל מענה זה מכבר. וכך כולם מרוצים, הלב והנפש, הבטן וכמובן הגוף, שכן ישנו איזון תזונתי נכון וראוי.

מבט מהיר על מתכון לקוראסון שוקולד חלבי

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 45 דקות

זמן אפייה

אפייה 30 דקות

מס' מנות במתכון

45 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לקוראסון שוקולד חלבי

שלבי הכנה של מתכון לקוראסון שוקולד חלבי

1

מכינים את המלית:

מכינים קערית, ובה מניחים את הסוכר, השמן וכוס הקקאו. מערבבים הכל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2

מכינים את הבצק:

לקערת מיקסר, מנפים את הקמח ומוסיפים את השמרים.

3

בקערה, מערבבים הכל. מוסיפים את הביצים, החמאה, החלב והסוכר, כעת, מערבלים במיקסר על מהירות איטית ולמשך זמן של כארבע-חמש דקות.

4

בצד, מכינים תבנית תנור גדולה ועליה מניחים נייר אפייה, כאשר מתקבל בצק רך ונעים, יוצרים כדור גדול ומניחים על גבי נייר האפייה, מכסים את כדור הבצק, ומניחים כארבעים דקות עד להתפחה. יש לחכות עד להכפלת הבצק את גודלו.

5

מראש, מכינים תנור על 180 מעלות, את הבצק התפוח מחלקים לחמישה חלקים שווים, על מנת להקל על העבודה, מכל חלק, יוצרים מלבן ארוך. ומרדדים מעט עם הבצק עד לקבלת מלבן ארוך ודק באופן בינוני, מחלקים את המלית שהכנו לחמשת המלבנים, ומורחים אותה לאורכו של כל מלבן.

6

באמצעות סכין, מחלקים כל מלבן לעשרה חלקים- טור של 2 ו-5 שורות בכל מלבן, כל מרובע שיצא, מגלגלים מקצה אחד עד הקצה השני, ויוצרים צורת רוגלך. כמובן שחוזרים על הפעולה לגבי כל רוגלך, בנייר האפייה שסידרנו מבעוד מועד, מניחים את הרוגלכים המגולגלים ברווח קטן האחד מהשני. מחכים כארבעים דקות עד להתפחה.

7

לאחר ההתפחה, מורחים מעט ביצה טרופה על כל רוגלך. ניתן לפזר מעל מעט קינמון או פצפוצי שוקולד.

8

מכניסים לתנור לאפייה של כמחצית השעה, עד להזהבה, מוציאים מן התנור, מצננים מעט, ומגישים.

טיפ קטן מה-

  •  הרוגלכים כל כך מושלמים גם ככה, זה נכון. אבל למיטיבי לכת, נמליץ גם נמליץ להכין סירופ סוכר ולמרוח בנדיבות בצאת הקרואסנים מן התנור. נמליץ להכין את סירופ הסוכר בעוד הקרואסנים נאפים ולחסוך זמן. ובכן, הסיפור הוא די פשוט- על אש נמוכה, מכינים סיר קטן, ואליו שופכים כוס אחת של מים. מכניסים כוס אחת של סוכר פנימה, ומחכים כמה דקות. כאשר הסוכר נמס, והסירופ נראה כמבעבע, הוא מוכן. לאחר מכן, יש למרוח בנדיבות. בתיאבון.

 

  •  את הקרואסנים המוכנים ניתן בהחלט להקפיא אפילו למשך חודש. כך שאין כל חובה לעשות בהם שימוש מיד.

שאלות נפוצות על מתכון לקוראסון שוקולד חלבי

הזמן להכנת מתכון לקוראסון שוקולד חלבי מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לקוראסון שוקולד חלבי לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לקוראסון שוקולד חלבי ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לקוראסון שוקולד חלבי לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לקוראסון שוקולד חלבי מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments