מתכון לקובה פטטה

קובת הפטטה היא מיוחדת לכל הדעות. היא אחת ממנות הקובה שאין נעשה בהן שימוש בסולת, אלא בתפוחי אדמה. והיא אחת מאלו שהן מטוגנות ואינן מוגשות במרק או בציר עם ירקות. את קובת הפטטה ניתן לאכול חמה, קרה, פושרת- אין זה משנה. זה מה שמדהים בה, היא פשוט טעימה כל כך בכל תצורה שרק ניתן לחשוב עליה.

מבט מהיר על מתכון לקובה פטטה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

20 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לקובה פטטה

שלבי הכנה של מתכון לקובה פטטה

1

מכינים את תפוחי האדמה:

  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים אותו במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים את תפוח האדמה במשך 30-40 דקות, על אש בינונית עד להתרככותם. חשוב מאוד לוודא כי בסוף הבישול, תפוחי האדמה יהיו רכים על מנת שניתן יהיה למעוך אותם ביתר קלות.
  2. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומועכים לפירה. יש לוודא כי התפוח אדמה נמעך בצורה מושלמת וכי התקבלה מסה רכה ללא גושים. את הפירה מתבלים במלח לפי הטעם, ומצננים. לאחר מכן, מכניסים ביצה טרופה ומערבבים.

2

מכינים את המילוי:

  1. בסיר מחממים מעט שמן זית ולאחר מכן מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד להזהבה. חשוב מאוד לשים לב כי הבצלים אינם נשרפים אלא זהובים בלבד.
  2. מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד להשחמת הבשר. מכניסים מלח, פלפל ובהרט, שקדים וצימוקים, ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים.

3

יוצרים את קובות הפטטה:

  1. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדור מהפירה, משטחים, ושמים במרכזו באמצעות כפית מתערובת הבשר, וסוגרים. חשוב מאוד לא ליצור כדור פירה גדול מידי אשר יהיה לא פרופורציונלי לכמות הבשר ויאבד מערכו.
  2. מחממים סיר עם שמן בגובה כ-3 ס"מ.

4

מצפים ומטגנים את קובות הפטטה:

  1. טובלים את כדורי הפירה הממולאים בקמח לציפוי מכל הכיוונים. לאחר מכן בביצים הטרופות ומניחים בשמן. מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  2. מוציאים, סופגים שמן באמצעות נייר סופג, ומגישים.

שאלות נפוצות על מתכון לקובה פטטה

הזמן להכנת מתכון לקובה פטטה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לקובה פטטה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לקובה פטטה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לקובה פטטה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לקובה פטטה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments