מתכון לקובה פטטה
קובת הפטטה היא מיוחדת לכל הדעות. היא אחת ממנות הקובה שאין נעשה בהן שימוש בסולת, אלא בתפוחי אדמה. והיא אחת מאלו שהן מטוגנות ואינן מוגשות במרק או בציר עם ירקות. את קובת הפטטה ניתן לאכול חמה, קרה, פושרת- אין זה משנה. זה מה שמדהים בה, היא פשוט טעימה כל כך בכל תצורה שרק ניתן לחשוב עליה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקובה פטטה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
20 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקובה פטטה
-
עבור מעטפת תפוחי האדמה:
4-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים, קורט מלח ,1 ביצה -
עבור מילוי הבשר:
2 בצלים בגודל בינוני (או אחד גדול) קלופים וחתוכים לקוביות ,חצי ק"ג בשר טחון, 1 כפית בהרט, חופן שקדים קצוצים וצימוקים ,קורט מלח ופלפל שחור -
עבור הציפוי:
כוס קמח לבן מנופה, 3 ביצים
שלבי הכנה של מתכון לקובה פטטה
1
מכינים את תפוחי האדמה:
- שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים אותו במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים את תפוח האדמה במשך 30-40 דקות, על אש בינונית עד להתרככותם. חשוב מאוד לוודא כי בסוף הבישול, תפוחי האדמה יהיו רכים על מנת שניתן יהיה למעוך אותם ביתר קלות.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומועכים לפירה. יש לוודא כי התפוח אדמה נמעך בצורה מושלמת וכי התקבלה מסה רכה ללא גושים. את הפירה מתבלים במלח לפי הטעם, ומצננים. לאחר מכן, מכניסים ביצה טרופה ומערבבים.
2
מכינים את המילוי:
- בסיר מחממים מעט שמן זית ולאחר מכן מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד להזהבה. חשוב מאוד לשים לב כי הבצלים אינם נשרפים אלא זהובים בלבד.
- מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד להשחמת הבשר. מכניסים מלח, פלפל ובהרט, שקדים וצימוקים, ומערבבים. מורידים מהאש ומצננים.
3
יוצרים את קובות הפטטה:
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדור מהפירה, משטחים, ושמים במרכזו באמצעות כפית מתערובת הבשר, וסוגרים. חשוב מאוד לא ליצור כדור פירה גדול מידי אשר יהיה לא פרופורציונלי לכמות הבשר ויאבד מערכו.
- מחממים סיר עם שמן בגובה כ-3 ס"מ.
4
מצפים ומטגנים את קובות הפטטה:
- טובלים את כדורי הפירה הממולאים בקמח לציפוי מכל הכיוונים. לאחר מכן בביצים הטרופות ומניחים בשמן. מטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
- מוציאים, סופגים שמן באמצעות נייר סופג, ומגישים.
שאלות נפוצות על מתכון לקובה פטטה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר