מתכון לקובה סלק עיראקית
קובה סלק עיראקית הוא אחד המתכונים הידועים בעדה העיראקית ככלל ובתרבות הקולינריה הישראלית בפרט. כור ההיתוך הישראלי הפך את מתכון הקובה העיראקית לאחד המוכרים והאהובים בכל בית בישראל וכמובן גם במסעדות ודוכני מזון מהיר. הקובה העיראקית האדומה מאחדת בתוכה את כל הטוב שבמטבח הישראלי האותנטי, ובפרט את טעמיו.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקובה סלק עיראקית
זמן הכנה
הכנה 45 דקות
זמן בישול
בישול 90 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקובה סלק עיראקית
- 1 ק"ג סולת
- 3-4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
עבור המלית:
- 1 בצל גדול חתוך דק דק
- 2 כפות שמן
- חצי קילו בשר בקר טחון
- 250 גרם עוף טחון
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית נענע מיובשת
- 1 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל שחור
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
עבור המרק:
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 גבעולי סלרי
- 3 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן
- 1 גזר
- קורט מלח
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 ליטר מים
- רבע כוס מיץ לימון או כפית מלח לימון
שלבי הכנה של מתכון לקובה סלק עיראקית
מכינים את הבצק:
1
משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג בסולת במשך כמחצית השעה.
2
משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג בסולת במשך כמחצית השעה.
מכינים את המלית:
3
במחבת, מחממים שמן 2 כפות שמן. מכניסים את הבצל הקצוץ, ומאדים כ-4-5 דקות, עד לשקיפות.
4
לתערובת, מוסיפים את הבשר ואת העוף. מטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להתפוררותו של הבשר ושינוי צבעו לכהה ומוכן
5
לתערובות, מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים הכל יחד.
6
מורידים מן האש ומצננים.
7
מבצק הסולת שלנו, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. בכל כדור יוצרים גומה קטנה, מכניסים כפית גדושה מהמלית, וסוגרים.
מכינים את המרק:
8
בסיר גדול שמים שלוש כפות שמן. מכניסים את הבצל ומאדים כ-3-4 דקות.
9
סיר מוסיפים את הירקות שחתכנו: הגזר, הסלרי, הסלק. מיד לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומערבבים. טועמים ומתקנים לפי הטעם.
10
מוסיפים את שני ליטר המים ומביאים לרתיחה.
11
מבשלים רבע שעה. מוסיפים את הלימון, ומיד לאחר מכן מניחים את כדורי הקובה במרק. מבשלים על אש נמוכה מעט במשך שעה.
טיפ קטן מה-♥
- המלצת השף: את הקובה העיראקית שלנו נמליץ לאכול יחד עם כמה שהיא מביאה איתה. הן המרק והן הסלקים. ביס שכולל את מגוון הטעמים גם יחד הוא הביס הכי מושלם שתוכלו לבקש לעצמכם. והמלצה קטנה מאיתנו: הגישו מנת קובה סלק העיראקית לצד רבע כיכר לחם שחור. הטעמים האותנטיים של הלחם השחור לצד הטעמים הדומיננטיים של הקובה יוצרים שילוב מושלם.
- אחסון וקירור: את קובה הסלק העיראקית ניתן לשמור בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של חמישה ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין קובה סלק עיראקית?
קובה הסלק העיראקית היא מנת ארוחת הצהריים הטעימה ביותר, משביעה בטירוף, ומזינה הן את הגוף, והן את הנפש, מפאת טעמיה המדהימים.
שילובם של הסולת, סלק, המרק והירקות יוצר מצד אחד את טעמיה הנהדרים, ומצד שני מעניק שובע אמיתי לגופנו. וכן כמובן מלא במינרלים וויטמינים מכלל מרכיבים אלו.
מעבר לכך, ידוע דבר כי לסולת תכונות אשר מהוות סגולה של ממש לגוף האדם. הן עבור בריאות הגוף והן עבור עור הפנים. מעבר לויטמינים ומינרלים, הסולת מכילה ברזל, אבץ, וחיזוק משמעותי עבור מערבת החיסון שלנו. וכך גם מסייעת בויסות הסוכר, בשליטה על הכולסטרול בדם, ותהליכי עיכול.
שאלות נפוצות על מתכון לקובה סלק עיראקית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר