מתכון לקובה סלק עיראקית

קובה סלק עיראקית הוא אחד המתכונים הידועים בעדה העיראקית ככלל ובתרבות הקולינריה הישראלית בפרט. כור ההיתוך הישראלי הפך את מתכון הקובה העיראקית לאחד המוכרים והאהובים בכל בית בישראל וכמובן גם במסעדות ודוכני מזון מהיר. הקובה העיראקית האדומה מאחדת בתוכה את כל הטוב שבמטבח הישראלי האותנטי, ובפרט את טעמיו.

מבט מהיר על מתכון לקובה סלק עיראקית

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 45 דקות

זמן בישול

בישול 90 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לקובה סלק עיראקית

עבור המלית:

עבור המרק:

שלבי הכנה של מתכון לקובה סלק עיראקית

מכינים את הבצק:

1

משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג בסולת במשך כמחצית השעה.

2

משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג בסולת במשך כמחצית השעה.

מכינים את המלית:

3

במחבת, מחממים שמן 2 כפות שמן. מכניסים את הבצל הקצוץ, ומאדים כ-4-5 דקות, עד לשקיפות.

4

לתערובת, מוסיפים את הבשר ואת העוף. מטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להתפוררותו של הבשר ושינוי צבעו לכהה ומוכן

5

לתערובות, מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים הכל יחד.

6

מורידים מן האש ומצננים.

7

מבצק הסולת שלנו, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. בכל כדור יוצרים גומה קטנה, מכניסים כפית גדושה מהמלית, וסוגרים.

מכינים את המרק:

8

בסיר גדול שמים שלוש כפות שמן. מכניסים את הבצל ומאדים כ-3-4 דקות.

9

סיר מוסיפים את הירקות שחתכנו: הגזר, הסלרי, הסלק. מיד לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומערבבים. טועמים ומתקנים לפי הטעם.

10

מוסיפים את שני ליטר המים ומביאים לרתיחה.

11

מבשלים רבע שעה. מוסיפים את הלימון, ומיד לאחר מכן מניחים את כדורי הקובה במרק. מבשלים על אש נמוכה מעט במשך שעה.

טיפ קטן מה-

  • המלצת השף: את הקובה העיראקית שלנו נמליץ לאכול יחד עם כמה שהיא מביאה איתה. הן המרק והן הסלקים. ביס שכולל את מגוון הטעמים גם יחד הוא הביס הכי מושלם שתוכלו לבקש לעצמכם. והמלצה קטנה מאיתנו: הגישו מנת קובה סלק העיראקית לצד רבע כיכר לחם שחור. הטעמים האותנטיים של הלחם השחור לצד הטעמים הדומיננטיים של הקובה יוצרים שילוב מושלם.
  • אחסון וקירור: את קובה הסלק העיראקית ניתן לשמור בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של חמישה ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין קובה סלק עיראקית?

קובה הסלק העיראקית היא מנת ארוחת הצהריים  הטעימה ביותר, משביעה בטירוף, ומזינה הן את הגוף, והן את הנפש, מפאת טעמיה המדהימים.

שילובם של הסולת, סלק, המרק והירקות יוצר מצד אחד את טעמיה הנהדרים, ומצד שני מעניק שובע אמיתי לגופנו. וכן כמובן מלא במינרלים וויטמינים מכלל מרכיבים אלו.

מעבר לכך, ידוע דבר כי לסולת תכונות אשר מהוות סגולה של ממש לגוף האדם. הן עבור בריאות הגוף והן עבור עור הפנים. מעבר לויטמינים ומינרלים, הסולת מכילה ברזל, אבץ, וחיזוק משמעותי עבור מערבת החיסון שלנו. וכך גם מסייעת בויסות הסוכר, בשליטה על הכולסטרול בדם, ותהליכי עיכול.

שאלות נפוצות על מתכון לקובה סלק עיראקית

הזמן להכנת מתכון לקובה סלק עיראקית מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לקובה סלק עיראקית לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לקובה סלק עיראקית ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לקובה סלק עיראקית לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לקובה סלק עיראקית מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments