מתכון לקובה מטוגנת
הקובה המטוגנת- אם כל הקובות. אין טעימה ממנה! אז נכון שלקובה המטוגנת יש מגוון אחיות שכולן נהדרות, אך ללא ספק הקובה המטוגנת מיוחד היא. הן בטעמיה, הן במרקמה והן בניחוחות העולים מהכנתה שפשוט שובים כל נפש.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקובה מטוגנת
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
16 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקובה מטוגנת
-
עבור הקובות:
2 כוסות בורגול, רבע כוס קמח לבן מנופה, חצי כוס סולת, חצי כפית כמון, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח ,1 ביצה בגודל LARGE -
עבור המלית:
500 גרם בקר טחון טרי, 1 בצל בגודל בינוני חתוך דק, 2 שיני שום קלופות וכתושות, חצי כפית כמון, חצי כפית אגוז מוסקט, 1 כפית פפריקה מתוקה, רבע כוס צנוברים קלויים, 2 כפות כוסברה שטופה וקצוצה ,חצי כפית מלח -
עבור הבישול:
שמן זית או שמן קנולה
שלבי הכנה של מתכון לקובה מטוגנת
1
מכינים את הבצק:
- בקערה גדולה, משרים את הבורגול במשך מחצית השעה במים. בתום הזמן, מסננים מנוזלים וסוחטים. משאירים את הקערה ריקה מנוזלים ככל האפשר.
- מוסיפים לקערה את הסולת והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים במתכון לעיל, ומערבבים היטב. משאירים להצטננות במשך 20 דקות.
2
מכינים את המלית:
- בינתיים, מכינים מחבת ומחממים אותה על אש בינונית. עם מעט שמן, מטגנים את הבצל, ואת הבשר ומערבבים היטב, עד להשחמת הבשר.
- לאחר שהבשר השחים, מוסיפים את יתר התבלינים שטרם הוספנו, מערבבים שוב, ומבשלים על האש הבינונית כעשר דקות נוספות.
3
מכינים את הקובות:
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים את הקובות באמצעות דגימת כדורים קטנים מהתערובת בגודל 3 ס"מ לערך.
- כל כדור שהוצאנו, משטחים דק אך לא דק מדי. קורצים כף מהמלית לתוך כדור הבצק, וסוגרים לצורת אליפסה. כך נוהגים לגבי יתרת הבצק כמובן.
- מחממים מחבת בשמן עמוק. אט אט מכניסים את כל הקובות לטיגון.
- מוציאים לנייר סופג, סופגים ככל האפשר את השמן, ומגישים חם.
טיפ קטן מה-♥
- קובה מטוגנת היא ללא ספק הדרך הכי טובה לאכול קובה. ואם כבר בקובה עסקינן, אנו ממליצים "אם כבר- אז כבר!". איכלו את הקובה שלכם לצד חומוס תוצרת בית (יש מתכון באתר), טחינה טובה וטרייה וכמובן, איך לא, סלט קצוץ ארצישראלי טרי ומשובח! האמינו לנו, שלא תתחרטו, מדובר בארוחה בסגנון ערבי מושלמת, אותנטית ואין מה להגיד, פשוט טעימה.
- את הקובות המטוגנות ניתן לשמור בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, או בהקפאה במקפיא עד לטווח זמן מקסימלי של כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור היטב.
שאלות נפוצות על מתכון לקובה מטוגנת
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר