מתכון לקובה אורז

>>
>>
מתכון לקובה אורז

יש כמה וכמה מתכוני לקובה אורז אבל הטוב ביותר שנקרא גם " ערוק ברוז" הינו מתכון הקובה המדהים ביותר שיש למטבח העירקי להציג לכם. אוהבים מתכונים ישנים וטובים שכבר הכינו טובי הטבחיות המבוגרות והאהובות? את מתכון הסבתות הנהדר הזה כדאי לכם להכין, קובה עם אורז, חזה עוף ומלית מדהימה של בשר טחון עם תבלינים נהדרים ולמרות שהמתכון מטוגן זה בהחלט שווה לשבור את הדיאטה ולו ליום בשבוע.

מבט מהיר על מתכון לקובה אורז

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לקובה אורז

שלבי הכנה של מתכון לקובה אורז

1

שוטפים את האורז היטב ומשרים במים עם חצי כף של מלח לשעה לפחות, ההשריה חשובה בכדי לרכך את האורז. מסננים את האורז ושמים בצד.

2

מעבירים לקערה את האורז ומוסיפים לתוכו את החזה עוף, הביצה, הבהרט, ההל, כורכום פלפל ושאר התבלינים. לשים את הכול יחד עד לקבלת תערובת. אוטמים את הכול באמצעות ניילון נצמד ומשאירים במקרר לשלוש שעות עד להתהוות כל הטעמים יחד. כמו כן ככל שהתערובת תשהה במקרר יותר זמן כך היא תהיה קלה לעבודה ולא תתפרק גם בזמן הבישול, מטגנים את הבצל בשמן עד למצב של הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון שנותר בצד וגם שם מתבלים עם התבלינים. מערבבים ומטגנים עוד שבע דקות עד שהבשר למעשה מתכהה ומשנה את צבעו.

3

מקררים בצד ומסננים את כל הנוזלים שנוצרו על המחבת, בשלב הזה עוברים להכנה של הקובות וכאן חשוב להרטיב בכל פעם את הידיים כך שהחומרים לא ידבקו בידיים, מוציאים את התערובת שנותרה במקרר ומחלקים לכעשרים כדורים שווים כמו כדור פינג פונג. משטחים את הכדור ומניחים במרכז את מילוי הבשר. סוגרים את הקצוות ומגיעים למצב של עיגול חלק. יש למעוך קלות את הכדור כך שיקבל את צורת הקובה המבוקשת. מניחים הכול על תבנית נייר אפייה.

4

במידה ואתם רוצים להקפיא חלק אתם מקפיאים באמצעות ניילון נצמד ואז אפשר להפשיר בצורה פשוטה ולהכין כאילו זה הוכן ממש הרגע, במידה ורוצים לאכול את הקובות כאן ועכשיו, שמים את הקובות בתא הקפאה לרבע שעה- דבר הכרחי בכדי לשמור על יציבות הכדורים בזמן הבישול במרק.

5

בזמן זה יש להכין את המרק עצמו, להמליח ולשים כורכום ולבחור סיר גדול כך שיהיה כמה שיותר מקום לקובות לצוף בחופשיות בתוך הסיר, לאחר רבע שעה מוציאים את הקובות מהמקפיא, מכניסים למים הרותחים שבושלו על אש בינונית עשרים דק' עם חצי מכסה סגור. בכדי שזה יצא טוב מומלץ להכניס כל פעם עד 4 קובות ולא לצור דחיסה.

6

מוציאים מהסיר של המרק עם כף מחוררת מיוחדת, מניחים בצד במסננת לחמש דק'. מקררים את הקובות היטב ורק אז ניגשים לשלב הטיגון.

7

במחבת רחבה מחממים שמן ומתחילים להוסיף את הקובות (גם כאן כל פעם 3-4 בלבד), מטגנים מכל צד עד להזהבה כשלוש דק'. הערה: אסור להפוך אותן לפני שרואים כי הן קיבלו הזהבה מלאה.

טיפ קטן מה-

וודאו כי המעטפת קרה וכן המילוי עצמו היה קר לפני שהתחלתם להרכיב את הקובה. אל תפסחו על תא הקירור והכנסת הקובות לשם כרבע שעה לפני הכניסה למרק- אתם לא באמת רוצים שהן תתפרקנה לכם בזמן הבישול ובטח שלא בהגשה.

שאלות נפוצות על מתכון לקובה אורז

הזמן להכנת מתכון לקובה אורז מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לקובה אורז לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לקובה אורז ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לקובה אורז לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לקובה אורז מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments