מתכון לקובה אורז
יש כמה וכמה מתכוני לקובה אורז אבל הטוב ביותר שנקרא גם " ערוק ברוז" הינו מתכון הקובה המדהים ביותר שיש למטבח העירקי להציג לכם. אוהבים מתכונים ישנים וטובים שכבר הכינו טובי הטבחיות המבוגרות והאהובות? את מתכון הסבתות הנהדר הזה כדאי לכם להכין, קובה עם אורז, חזה עוף ומלית מדהימה של בשר טחון עם תבלינים נהדרים ולמרות שהמתכון מטוגן זה בהחלט שווה לשבור את הדיאטה ולו ליום בשבוע.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקובה אורז
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקובה אורז
-
לצורך המילוי של הקובה:
2 בצלים גדולים קצוצים,3 כפות של שמן, חצי קילו בשר טחון, כפית אחת של כורכום, בהרט לאוהבי התבלין כפית אחת בלבד, חצי כפית של הל וגם כאן זה עניין של טעם אבל רצוי ביותר שלא לוותר, כפית של מלח או לפי הטעם האישי שלכם, חצי פלפל שחור. (1/2 כפית). -
למעטפת של הקובה:
2 ו1/2 כוס אורז עגול ששטפתם מראש וסיננתם במקביל, כף של שמן, כף אחת של מלח(גם כאן צריך לבדוק את רמת המליחות האהובה עליכם), רבע קילו של חזה עוף טחון נקי חף מגידים או כל חתיכות של שומן, ביצה אחת, גם כאן הוסיפו 1 כפית בהרט, כפית של כורכום, חצי כפית פלפל שחור. -
להכנת המרק עצמו:
מים לפי מה שצריך, כף שלמה של כורכום, כף מלח ושוב אנחנו מזכירים ואומרים מלח זה עניין של טעם אז בדקו את רמת המליחות המועדפת או מותרת לכם.
שלבי הכנה של מתכון לקובה אורז
1
שוטפים את האורז היטב ומשרים במים עם חצי כף של מלח לשעה לפחות, ההשריה חשובה בכדי לרכך את האורז. מסננים את האורז ושמים בצד.
2
מעבירים לקערה את האורז ומוסיפים לתוכו את החזה עוף, הביצה, הבהרט, ההל, כורכום פלפל ושאר התבלינים. לשים את הכול יחד עד לקבלת תערובת. אוטמים את הכול באמצעות ניילון נצמד ומשאירים במקרר לשלוש שעות עד להתהוות כל הטעמים יחד. כמו כן ככל שהתערובת תשהה במקרר יותר זמן כך היא תהיה קלה לעבודה ולא תתפרק גם בזמן הבישול, מטגנים את הבצל בשמן עד למצב של הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון שנותר בצד וגם שם מתבלים עם התבלינים. מערבבים ומטגנים עוד שבע דקות עד שהבשר למעשה מתכהה ומשנה את צבעו.
3
מקררים בצד ומסננים את כל הנוזלים שנוצרו על המחבת, בשלב הזה עוברים להכנה של הקובות וכאן חשוב להרטיב בכל פעם את הידיים כך שהחומרים לא ידבקו בידיים, מוציאים את התערובת שנותרה במקרר ומחלקים לכעשרים כדורים שווים כמו כדור פינג פונג. משטחים את הכדור ומניחים במרכז את מילוי הבשר. סוגרים את הקצוות ומגיעים למצב של עיגול חלק. יש למעוך קלות את הכדור כך שיקבל את צורת הקובה המבוקשת. מניחים הכול על תבנית נייר אפייה.
4
במידה ואתם רוצים להקפיא חלק אתם מקפיאים באמצעות ניילון נצמד ואז אפשר להפשיר בצורה פשוטה ולהכין כאילו זה הוכן ממש הרגע, במידה ורוצים לאכול את הקובות כאן ועכשיו, שמים את הקובות בתא הקפאה לרבע שעה- דבר הכרחי בכדי לשמור על יציבות הכדורים בזמן הבישול במרק.
5
בזמן זה יש להכין את המרק עצמו, להמליח ולשים כורכום ולבחור סיר גדול כך שיהיה כמה שיותר מקום לקובות לצוף בחופשיות בתוך הסיר, לאחר רבע שעה מוציאים את הקובות מהמקפיא, מכניסים למים הרותחים שבושלו על אש בינונית עשרים דק' עם חצי מכסה סגור. בכדי שזה יצא טוב מומלץ להכניס כל פעם עד 4 קובות ולא לצור דחיסה.
6
מוציאים מהסיר של המרק עם כף מחוררת מיוחדת, מניחים בצד במסננת לחמש דק'. מקררים את הקובות היטב ורק אז ניגשים לשלב הטיגון.
7
במחבת רחבה מחממים שמן ומתחילים להוסיף את הקובות (גם כאן כל פעם 3-4 בלבד), מטגנים מכל צד עד להזהבה כשלוש דק'. הערה: אסור להפוך אותן לפני שרואים כי הן קיבלו הזהבה מלאה.
טיפ קטן מה-♥
וודאו כי המעטפת קרה וכן המילוי עצמו היה קר לפני שהתחלתם להרכיב את הקובה. אל תפסחו על תא הקירור והכנסת הקובות לשם כרבע שעה לפני הכניסה למרק- אתם לא באמת רוצים שהן תתפרקנה לכם בזמן הבישול ובטח שלא בהגשה.
שאלות נפוצות על מתכון לקובה אורז
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר