מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)

>>
>>
מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)

מרק הקובה האדומה הוא הפתרון המושלם לארוחת צהריים משביעה, מזינה והכי טעימה שרק אפשר לבקש. מעבר לטעמו המיוחד, הוא משביע, מזין, מלא מינרלים וויטמינים מן הסולת, הסלק והירקות המרכיבים אותו.

מבט מהיר על מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לקובה אדומה (קובה סלק)

שלבי הכנה של מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)

1

מכינים את הבצק:

  • משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג בסולת במשך כמחצית השעה.

 

  • בעזרת הידיים לשים את הכל יחד עד ליצירת בצק. ככל שחסרים מים, ניתן להוסיף. הכמות המומלצת היא 3-4 כוסות, אך זהו אינו טאבו.

2

מכינים את המלית:

  • במחבת, מחממים שמן 2 כפות שמן. מכניסים את הבצל הקצוץ, ומאדים כ-4-5 דקות, עד לשקיפות.

 

  • לתערובת, מוסיפים את הבשר ואת העוף. מטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להתפוררותו של הבשר ושינוי צבעו לכהה ומוכן.

 

  • לתערובות, מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים הכל יחד.

 

  • מורידים מן האש ומצננים.

 

  • מבצק הסולת שלנו, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. בכל כדור יוצרים גומה קטנה, מכניסים כפית גדושה מהמלית, וסוגרים.

3

מכינים את המרק:

  • בסיר גדול שמים שלוש כפות שמן. מכניסים את הבצל ומאדים כ-3-4 דקות.

 

  • לסיר מוסיפים את הירקות שחתכנו: הגזר, הסלרי, הסלק. מיד לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומערבבים.

 

  • מוסיפים את שני ליטר המים ומביאים לרתיחה.

 

  • מבשלים רבע שעה. מוסיפים את הלימון, ומיד לאחר מכן מניחים את כדורי הקובה במרק. מבשלים על אש נמוכה מעט במשך שעה.

טיפ קטן מה-

  • ניתן לשמור את הקובה האדומה במקרר עד למשך זמן של חמישה ימים לכל היותר, כך שתשמור על טעמיה האותנטיים.

 

  • שימו לב: בכל שלב במתכון, ניתן לטעום, ולתקן תיבלון לפי הטעם.

 

  • נמליץ לכם ליהנות ממרק הקובה האדומה בתצורתו המקורית, מבלי להוסיף לו דבר. ירק או לחם תמיד יכולים לבוא בחשבון, אך מעבר לכך, אין צורך כלל. כן נמליץ להגיש את מרק הקובה האדומה בכלי חרסינה. לכלי חרסינה תכונות שמירה על טעמים ועל חום. וכך, תוכלו להרגיש ביתר שאת, את טעמיו המופלאים ולשמור על חמימות המרק לכל אורך הארוחה.

שאלות נפוצות על מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)

הזמן להכנת מתכון לקובה אדומה (קובה סלק) מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לקובה אדומה (קובה סלק) לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לקובה אדומה (קובה סלק) ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לקובה אדומה (קובה סלק) לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לקובה אדומה (קובה סלק) מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments