מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)
מרק הקובה האדומה הוא הפתרון המושלם לארוחת צהריים משביעה, מזינה והכי טעימה שרק אפשר לבקש. מעבר לטעמו המיוחד, הוא משביע, מזין, מלא מינרלים וויטמינים מן הסולת, הסלק והירקות המרכיבים אותו.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקובה אדומה (קובה סלק)
- 1 ק"ג סולת, 3-4 כוסות מים, 1 כפית מלח
-
עבור המלית:
1 בצל גדול חתוך דק דק, 2 כפות שמן, חצי קילו בשר בקר טחון, 250 גרם עוף טחון, 1 כפית בהרט, 1 כפית נענע מיובשת, 1 כפית פפריקה, מלח, פלפל שחור, 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק -
עבור המרק:
1 בצל בינוני קצוץ דק, 2 גבעולי סלרי, 3 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות, 2 כפות סוכר, 2 כפות שמן, 1 גז,ר קורט מלח, 1 כף רסק עגבניות, 2 ליטר מים, רבע כוס מיץ לימון או כפית מלח לימון
שלבי הכנה של מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)
1
מכינים את הבצק:
- משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג בסולת במשך כמחצית השעה.
- בעזרת הידיים לשים את הכל יחד עד ליצירת בצק. ככל שחסרים מים, ניתן להוסיף. הכמות המומלצת היא 3-4 כוסות, אך זהו אינו טאבו.
2
מכינים את המלית:
- במחבת, מחממים שמן 2 כפות שמן. מכניסים את הבצל הקצוץ, ומאדים כ-4-5 דקות, עד לשקיפות.
- לתערובת, מוסיפים את הבשר ואת העוף. מטגנים כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להתפוררותו של הבשר ושינוי צבעו לכהה ומוכן.
- לתערובות, מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים הכל יחד.
- מורידים מן האש ומצננים.
- מבצק הסולת שלנו, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. בכל כדור יוצרים גומה קטנה, מכניסים כפית גדושה מהמלית, וסוגרים.
3
מכינים את המרק:
- בסיר גדול שמים שלוש כפות שמן. מכניסים את הבצל ומאדים כ-3-4 דקות.
- לסיר מוסיפים את הירקות שחתכנו: הגזר, הסלרי, הסלק. מיד לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומערבבים.
- מוסיפים את שני ליטר המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים רבע שעה. מוסיפים את הלימון, ומיד לאחר מכן מניחים את כדורי הקובה במרק. מבשלים על אש נמוכה מעט במשך שעה.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן לשמור את הקובה האדומה במקרר עד למשך זמן של חמישה ימים לכל היותר, כך שתשמור על טעמיה האותנטיים.
- שימו לב: בכל שלב במתכון, ניתן לטעום, ולתקן תיבלון לפי הטעם.
- נמליץ לכם ליהנות ממרק הקובה האדומה בתצורתו המקורית, מבלי להוסיף לו דבר. ירק או לחם תמיד יכולים לבוא בחשבון, אך מעבר לכך, אין צורך כלל. כן נמליץ להגיש את מרק הקובה האדומה בכלי חרסינה. לכלי חרסינה תכונות שמירה על טעמים ועל חום. וכך, תוכלו להרגיש ביתר שאת, את טעמיו המופלאים ולשמור על חמימות המרק לכל אורך הארוחה.
שאלות נפוצות על מתכון לקובה אדומה (קובה סלק)
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר