מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!
שני מרכיבים בלבד? כן! ערבוב של שני מרכיבים פשוטים שיש בכל בית או שקונים בכל מכולת שכונתית יהפכו תוך מספר דקות לישה + רבע שעה בתנור לבייגל רך, פריך וטעים בדיוק כמו זה שקונים במאפייה. וחכו שתראו את התוספות שכדאי לחשוב עליהן מראש!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!
זמן הכנה
הכנה 10-15 דקות
זמן אפיה
אפיה 15-20 דקות
מס' מנות במתכון
2-3 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!
- כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפייה.
- מיכל גדול (מאלה של 200 מ"ל) יוגורט בטעם טבעי 3% שומן (לא לבחור באחוז שומן אחר).
שלבי הכנה של מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!
1
בקערה מערבבים את שני מרכיבי הפרעצל – הקמח והיוגורט. חשוב שכל כמות היוגורט תצא לקערה מהמיכל, גרדו את הדפנות עם כפית או כף.
2
מערבבים היטב את שני המרכיבים בקערה. אפשר להתחיל עם כף או מקצפה ואט אט עם התגבשות הבצק – אפשר וכדאי לעבור ללישה בידיים.
3
חשוב לשים לב שסביר להניח שיהיה צורך בכמות מסוימת של קמח נוסף כי יכול להיות שהבצק יהיה דביק מאד. את הקמח מוסיפים בכמויות קטנות בכל פעם עד שהבצק הופך להומוגני וקל לעבודה ולישה.
4
לאחר שהבצק כבר לא דביק – מפרידים אותו לחלקים קטנים יותר, בהתאם לגודל הפרעצל שרוצים לקבל. הבצק לא תופח כך שאם יוצרים בייגלה עגול או מעוצב – זה יהיה הגודל שלו גם לאחר שייצא מהתנור.
5
מעצבים את צורת הבייגל הרצויה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
6
מחממים את התנור לחום של 180-190 מעלות.
7
בעדינות בעזרת האצבעות מרטיבים את החלק העליון של הבייגל ואם רוצים – מניחים תוספות או ציפויים.
8
אופים כ- 15-20 דקות עד קבלת צבע זהוב ומוציאים.
טיפ קטן מה-♥
- ציפויים – אינספור רעיונות, שכן לכל אחד טעם אחר – על הבייגל לפני הכניסה לתנור אפשר לזרות מלח גס, שומשום, קצח, חמאת שום או שבבי בצל מטוגן וכמובן זעתר.
- תוספות בתוך הבצק גם כן אפשר להוסיף ואפילו כדאי אך חשוב לשים לב שהתוספות לא יגרמו לקריעת הבצק – בצל, תערובת של עשבי תיבול טריים או יבשים או תבלינים יבשים לקבלת אפקט צבעוני – כורכום, פפריקה או טימין.
- מומלץ מראש להכפיל כמויות ולהקפיא. אפשר להקפיא את הבייגל לפני האפייה ואפשר גם להקפיא לאחר האפייה.
- איך אוכלים את הבייגל? קודם כל חשוב להמתין לקירור מלא של החוץ והפנים על מנת שלא לקבל כוויה בפה או בלשון. אפשר לנשנש את הבייגל כך בצורתם הטבעית ואפשר לחצות אותם באמצע וליהנות מכריכים מעניינים ומגוונים.
למה כדאי לכם להכין פרעצל?
אי אפשר לעמוד בפיתוי של מאפה טרי שמכינים בבית בקלות במקום לקנות במאפייה.
- המתכון קל וכל אחד יכול להכין אותו – בלי התפחה, בלי סיבוכי שמרים ובלי הרבה מרכיבים או כלים מלוכלכים.
- ברגע שמכינים לבד בייגל בבית – קשה מאד לחזור אחורה ולהתפשר על בייגל קנוי.
שאלות נפוצות על מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר