מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!

>>
>>
>>
מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!

שני מרכיבים בלבד? כן! ערבוב של שני מרכיבים פשוטים שיש בכל בית או שקונים בכל מכולת שכונתית יהפכו תוך מספר דקות לישה + רבע שעה בתנור לבייגל רך, פריך וטעים בדיוק כמו זה שקונים במאפייה. וחכו שתראו את התוספות שכדאי לחשוב עליהן מראש!

מבט מהיר על מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10-15 דקות

זמן אפיה

אפיה 15-20 דקות

מס' מנות במתכון

2-3 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!

שלבי הכנה של מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!

1

בקערה מערבבים את שני מרכיבי הפרעצל – הקמח והיוגורט. חשוב שכל כמות היוגורט תצא לקערה מהמיכל, גרדו את הדפנות עם כפית או כף.

2

מערבבים היטב את שני המרכיבים בקערה. אפשר להתחיל עם כף או מקצפה ואט אט עם התגבשות הבצק – אפשר וכדאי לעבור ללישה בידיים.

3

חשוב לשים לב שסביר להניח שיהיה צורך בכמות מסוימת של קמח נוסף כי יכול להיות שהבצק יהיה דביק מאד. את הקמח מוסיפים בכמויות קטנות בכל פעם עד שהבצק הופך להומוגני וקל לעבודה ולישה.

4

לאחר שהבצק כבר לא דביק – מפרידים אותו לחלקים קטנים יותר, בהתאם לגודל הפרעצל שרוצים לקבל. הבצק לא תופח כך שאם יוצרים בייגלה עגול או מעוצב – זה יהיה הגודל שלו גם לאחר שייצא מהתנור.

5

מעצבים את צורת הבייגל הרצויה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

6

מחממים את התנור לחום של 180-190 מעלות.

7

בעדינות בעזרת האצבעות מרטיבים את החלק העליון של הבייגל ואם רוצים – מניחים תוספות או ציפויים.

8

אופים כ- 15-20 דקות עד קבלת צבע זהוב ומוציאים.

טיפ קטן מה-

  • ציפויים – אינספור רעיונות, שכן לכל אחד טעם אחר – על הבייגל לפני הכניסה לתנור אפשר לזרות מלח גס, שומשום, קצח, חמאת שום או שבבי בצל מטוגן וכמובן זעתר.
  • תוספות בתוך הבצק גם כן אפשר להוסיף ואפילו כדאי אך חשוב לשים לב שהתוספות לא יגרמו לקריעת הבצק – בצל, תערובת של עשבי תיבול טריים או יבשים או תבלינים יבשים לקבלת אפקט צבעוני – כורכום, פפריקה או טימין.
  • מומלץ מראש להכפיל כמויות ולהקפיא. אפשר להקפיא את הבייגל לפני האפייה ואפשר גם להקפיא לאחר האפייה.
  • איך אוכלים את הבייגל? קודם כל חשוב להמתין לקירור מלא של החוץ והפנים על מנת שלא לקבל כוויה בפה או בלשון. אפשר לנשנש את הבייגל כך בצורתם הטבעית ואפשר לחצות אותם באמצע וליהנות מכריכים מעניינים ומגוונים.

למה כדאי לכם להכין פרעצל?

אי אפשר לעמוד בפיתוי של מאפה טרי שמכינים בבית בקלות במקום לקנות במאפייה.

  • המתכון קל וכל אחד יכול להכין אותו – בלי התפחה, בלי סיבוכי שמרים ובלי הרבה מרכיבים או כלים מלוכלכים.

  • ברגע שמכינים לבד בייגל בבית – קשה מאד לחזור אחורה ולהתפשר על בייגל קנוי.

שאלות נפוצות על מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד!

הזמן להכנת מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד! מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד! לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד! ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד! לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לפרעצל משני מרכיבים בלבד! מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments