מתכון לפנזרוטי
הפנזרוטי הן יציר, איך לא, תרבות הקולינריה האיטלקית. מדובר במן מאפה סופגני שכזה, עם מיני סוגים של מילויים. יש שימלאו אותן בגבינות מתוקות, יש שימלאו אותן בשוקולד או בריבה. אך מה שבטוח- מתוק מתוק ומתוק.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפנזרוטי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
12 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לפנזרוטי
-
עבור הבצק:
חצי ק"ג קמח, 1 שקית אבקת אפייה, 50 גרם חמאה, 50 גרם סוכר, 1 ביצה בגודל LARGE, רבע כוס מים פושרים, קורט מלח -
עבור המלית:
200 גרם גבינת ריקוטה, 100 גרם גבינת מסקרפונה, 100 גרם גבינת שמנת, 80 גרם סוכר -
מצרכים נלווים:
שמן קנולה או שמן צמחי אחר, 1 ביצה בגודל LAGRE, אבקת סוכר
שלבי הכנה של מתכון לפנזרוטי
1
בקערה מניחים את כל מרכיבי הבצק. ניתן להשתמש גם בקערה של מערבל מזון. מערבבים היטב עד ליצירת בצק במרקם אחיד ודביק מעט.
2
מכינים משטח עבודה מקומח מעט, ומעבירים אליו את הבצק. לשים את הבצק היטב כחמש דקות, ואז מגלגלים את הבצק לצורת כדור ומשאירים להצטננות לכמחצית השעה.
3
מכינים את המלית:
- בינתיים, מכינים את המלית.
- בקערה קטנה בצד, מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וסמיכה
- לאחר מחצית השעה, מרדדים את כדור הבצק דק דק.
- באמצעות כוס זכוכית, קורצים בבצק עיגולים- עיגולים.
4
- ממלאים עיגול- עיגול באמצעות כף אחת שטוחה של מלית במרכז כל עיגול. מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות.
- בקערה קטנה בצד, טורפים ביצה אחת.
- מורחים מעט מהביצה על על חצי ירח פנזרוטי.
- מחממים מחבת בינונית על אש בינונית עם שמן קנולה לטיגון עמוק. מכניסים את הפנזרוטי אחד אחרי השני לטיגון, ומטגנים עד להזהבה. כשמזהיב, מוציאים לקערה עם נייר סופג וסופגים מעט מהשמן.
- לסיום, מפזרים את אבקת הסוכר מעל הפנזרוטי ומגישים חם או קר.
טיפ קטן מה-♥
- פנזרוטי הגבינה המתוקים הללו הם כל מה שאתם צריכים בעולם! ואילו תאמינו או לא, אנו ממליצים לכם, לאחר שהכנתם את מתוק הפנזרוטי המתוק, לנסות ולהכין פנרזרוטי מלוח. הכיצד? החליפו את גבינות הריקוטה והשמנת המתוקות בגבינות מלוחות, כמו פטה או בולגרית, גבינה לבנה וכדומה לפי הטעם. את הסוכר במעט מלח (לא יותר מ-3 כפות), ובדיוק לפי המתכון. אתם תודו לנו!
- ניתן לשמור את הפנזרוטי בקירור במקרר טווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, או לחילופים בהקפאה במקפיא עד טווח זמן מקסימלי של כשבועיים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לפנזרוטי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר