מתכון לפירושקי
האימפריה הרוסית נהגה להכין פירושקי כאוכל רחוב, סגנון אוכל פועלים. קליל להכנה, משביע וטעים במיוחד. וכך, ניתן היה למצוא את הפירושקי בעיקר בארוחות משפחתיות כמתאבן. כיום, עקב הצלחתם המרובה, ואהבת הקהל לאוכל רחוב בצקי, זמין, וטעים ואומץ, ניתן למצוא את הפירושקי בדוכני רחוב ובירידים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפירושקי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
15 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לפירושקי
-
עבור הבצק:
חצי חבילת קמח לבן, כף שמרים יבשים, רבע כוס שמן קנולה או שמן זית, כפית סוכר,
כפית מלח, ביצה אחת L, כוס וחצי מים פושרים -
עבור המילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון, בצל גדול קצוץ דק דק,חופן פטרוזיליה קצוצה דק, 4 עלי אורגנו קצוצים דק, קורט פלפל, קורט מלח גס, רבע כוס שמן קנולה או שמן זית
שלבי הכנה של מתכון לפירושקי
1
לוקחים קערה גדולה. מניחים בתוכה את כל מצרכי הבצק. יוצרים את הבצק ומניחים בצד להתפחה כשעה.
2
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לחמישה עשר כדורים (15 יחידות פירושקי בהתאמה), בעזרת כף היד או כלי עזר, משטחים כל כדור בצק לעיגול שטוח דק, דמוי גודל מחבת קטנה.
3
מכינים את המילוי:
- מחממים מחבת עם 3 כפות שמן. מכניסים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר מתבשל דיו, לפי הטעם.
- מכניסים למחבת את כל תבליני המילוי האחרים, ומערבבים היטב לכדי תערובת אחידה.
- מבשלים כחמש דקות. מכבים את האש, ומשאירים להצטננות.
4
מכינים את הפירושקי:
- לוקחים כף גדושה מן התערובת ומניחים במרכזו של כל אחד מ-15 העיגולים שהכנו.
- מקפלים כל עיגול ממולא לצורה של חצי ירח. בעזרת האצבעות, מהדקים היטב את הקצוות. ניתן לסגור באמצעות טפיחה עם מזלג על הקצוות.
- מחממים מחבת על אש בינונת-גבוהה בשמן עמוק שמכסה את הפירושקי לחלוטין. מטגנים עד להזהבה.
טיפ קטן מה-♥
- הפירושקי כל כך טעימים שחייבים להכין כמות גדולה על מנת ליהנות מהם גם אחר כך. שימרו את הפירושקי במקרר למשך של עד שבוע, או במקפיא עד שבועיים. לצנן מעט, לחמם ולהגיש.
- רבים שואלים, מה ניתן לאכול לצד הפירושקי, שלא ייקח מהם את אור הזרקורים, שהרי הם כל כך מושלמים לבדם? ובכן, המלצתנו היא לחתוך סלט ירקות עשיר וגדול, גס, להניח מלח גס ולפזר מעל רוטב בלסמי. לצד זאת, הכינו טחינה ביתית או רוטב סלסה מעגבניות טריות ומעט פלפל חריף, ויש לכם ארוחה מנצחת.
- אל דאגה, חלילה לא שכחנו אתכם! תוכלו להחליף את הבשר הטחון בפטריות חתוכות גס, במחית תפוח אדמה או בסייטן. ליצור את המילוי באותה הדרך בדיוק, למלא את הפירושקי. לטגן, ולהתענג.
שאלות נפוצות על מתכון לפירושקי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר