מתכון לפילה סלמון בתנור. מנה מרשימה בכלום עבודה!
יש מנות שנראות כמו מנות גורמה, כאילו הגיעו ממסעדות מובילות והוכנו על ידי השפים המובילים בעולם הקולינריה. פילה סלמון ענקי הוא בדיוק המנה הזאת שנראית מיוחדת ומרשימה אבל היא כל כך פשוטה להכנה וכל אחד יכול להכין אותה וללקק את האצבעות!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפילה סלמון בתנור. מנה מרשימה בכלום עבודה!
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפייה
אפייה 20 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לפילה סלמון בתנור. מנה מרשימה בכלום עבודה!
- פילה דג סלמון. אפשר נתח גדול כפי שהם נמכרים בחנויות המתמחות ואפשר לבחור את חתיכות הדג שמחולקות למנות אישיות (במקרה זה – מספר החתיכות יהיה כמספר הסועדים).
- חצי כוס שמן זית איכותי ומשובח ככל האפשר.
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל לבן או שחור.
- 6 שיני שום כתושות.
- שתי כפיות עשבי תיבול מיובשים (טימין, פטרוזיליה, שמיר וכוסברה) או עשבי תיבול טריים וקצוצים – חצי צרור מכל אחד שאוהבים.
שלבי הכנה של מתכון לפילה סלמון בתנור. מנה מרשימה בכלום עבודה!
1
מערבבים היטב את שמן הזית עם כל התבלינים ועשבי התיבול.
2
מניחים את הדג בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה (ללא קשר אם בוחרים להשתמש בפילה אחד גדול או בכמה מנות קטנות יותר).
3
שופכים על הדג את חומרי המשרה ומעסים היטב לכדי כיסוי וספיגת הטעמים פנימה אל תוך פנים הדג.
4
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (חשוב להקפיד שהחום לא יהיה גבוה מזה).
5
מכניסים את התבנית לתנור.
6
האפייה לא צריכה לארוך זמן רב וחשוב לשים לב ולבדוק לאחר 20-25 דקות את מצב הדג. הדג ישנה את צבעו לוורוד אך המרקם יהיה מעט ספוגי בנגיעה.
7
אפשר לשפוך על הדג את הנוזלים שמתנקזים לתחתית התבנית, כדי להיות בטוחים שהדג מוכן גם באזורים הפנימיים – אפשר לנעוץ מזלג במרכז ולראות את הצבע.
8
כאשר הצבע של הדג אחיד בכל חלקיו – אפשר להוציא את התבנית וליהנות מטעם נפלא של מנה מרשימה ומיוחדת!
טיפ קטן מה-♥
- דג הסלמון אוהב סוגים שונים של מרינדות ותבלינים – חרדל עם דבש, סילאן ורוטב צ'ילי מתוק וכל סוג אחר של תבלינים.
- אם משתמשים במנות דג אישיות אפשר להכין אותן על מחבת פסים – לאחר ההשריה במרינדה צולים על גבי המחבת הלוהט את הצד של העור ולאחר מכן את הצד השני.
- את המנה המוכנה אפשר לאכול כשהיא חמה מהתנור וגם קרה לאחר מספר שעות.
- את השאריות של הארוחה אפשר לשמור בקערה סגורה במקרר לארוחה הבאה.
- אפשרות נוספת לשימוש בשאריות הדג – הוספתן לסלט ירקות עם רוטב.
- לתבנית של הדג אפשר להוסיף ירקות חתוכים – בצל, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה או קוביות בטטה.
למה כדאי לכם להכין דג סלמון?
- דג סלמון הוא דג שמן ובריא וכדאי מאד לשלב אותו בתפריט השבועי של כל בני המשפחה.
- המנה פשוטה ומהירה להכנה ואפילו הילדים יכולים לעזור בהכנה.
- את הדג אפשר להכין כחלק מארוחה חגיגית כמו ארוחת שבת או חג.
שאלות נפוצות על מתכון לפילה סלמון בתנור. מנה מרשימה בכלום עבודה!
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר