מתכון לפילה סלמון ברוטב שום, לימון ושמן זית

>>
>>
מתכון לפילה סלמון ברוטב שום, לימון ושמן זית

דג הסלמון נחשב לאחד המזינים ביותר. הוא עשיר באומגה 3 ( וספציפית חומצות השומן הארוכות מסוג EPA ו- DHA ). נוסף על כך, הסלמון עשיר בחלבון, הממלא תפקיד חשוב בבנייה ושמירה על השרירים והעצמות. הסלמון משמש מקור מוצלח ביותר לקבוצת הויטמינים מסוג B: ומכיל 50% מהצריכה היומית המומלצת של B12.

מבט מהיר על מתכון לפילה סלמון ברוטב שום, לימון ושמן זית

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

מחממים מראש את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

2

בתבנית אפייה משומנת קלות, מניחים את נתחי הסלמון זו לצד זו.

אופן הכנת הרוטב למתכון פילה סלמון:

3

כותשים את השום ולקערית קטנה מוזגים את הרכיבים הבאים: מיץ לימון, מיץ תפוזים, שמן זית, סילאן, הכוסברה ואת השום הכתוש ומערבבים היטב.

4

מוזגים את הרוטב על נתחי הסלמון ומעשים קלות – להשגת פיזור אחיד של הרוטב על הנתחים.

5

בוזקים מעל מעט מלח גס ומכניסים לתנור לכ- 20 – 25 דק'.

טיפ קטן מה-

מומלץ להכין את המנה סמוך ככל האפשר למועד הארוחה ( בתום האפייה יש להוציא את הסלמון מהתנור לשמירה על העסיסיות ומניעת התייבשות).

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments