מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים
יש ארוחות שגורמות למי שאוכל אותן להרגיש שהוא נמצא בחוץ לארץ ולא בישראל. הפאייה היא בדיוק ארוחה שכזאת. מחבת ענקית או תבנית שמוגשת אל מרכז השולחן, צבעונית, מלאה בכל טוב וכל אחד לוקח לצלחת שלו את מה שהוא אוהב. פאייה היא לא ארוחה, היא חגיגה!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים
- 2 כוסות אורז (איזה סוג שאוהבים ומשתמשים באופן יומיומי).
- פירות ים – מה וכמה שאוהבים – מולים, שרימפס וקלאמרי.
- בצל גדול קצוץ
- חצי קופסת שימורים של תירס מתוק או כוס גרעיני תירס קפואים.
- כוס אפונה קפואה.
- פלפל אדום (או כתום או צהוב) חתוך לקוביות קטנות.
- גזר חתוך לקוביות קטנות או ג'וליאנים (מקלונים דקיקים כמו גפרורים).
- חצי כוס שמן זית איכותי.
- 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור או לבן, כפית וחצי פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה.
שלבי הכנה של מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים
1
שופכים את האורז לסיר, מוסיפים 4 כוסות מים, כף שמן ומעט מלח ומרתיחים על הגז, לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים כ- 15-20 דקות עד שכל המים מתאדים.
2
בינתיים שוטפים וחותכים את כל הירקות, במידת הצורך – מפשירים את פירות הים, האפונה ואת התירס.
3
במחבת גדולה ורחבה שמים את שמן הזית ומטגנים טיגון ראשוני את פירות הים תוך כדי תיבול עדין. חשוב לשים לב שהטיגון צריך להיות קצר מאד כדי שהמרקם לא יהפוך להיות גושי וצמיגי. בסיום הטיגון מעבירים לצלחת.
4
באותה המחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את כל הירקות ומערבבים היטב.
5
לאחר טיגון של הבצל עם הירקות מתבלים את תכולת המחבת וטועמים מדי פעם. מומלץ לתבל מעט יותר, שכן מיד יצטרפו למחבת האורז ופירות הים.
6
שופכים אל תוך המחבת את האורז המבושל (אפשר להוסיף אותו חם או קר, זה לא ישפיע על המנה הסופית), מערבבים היטב תוך שמגיעים עם כלי הערבוב עד לתחתית המחבת ומוודאים שהאורז מגיע לכל האזורים ונוגע בכל הירקות.
7
מוסיפים למחבת את פירות הים וממשיכים בערבוב, טועמים ומתקנים את התיבול במידה ויש בכך צורך.
8
ברגע שהירקות רכים והתיבול נכון – הפאייה מוכנה!
טיפ קטן מה-♥
- את פירות הים אפשר להחליף בקוביות של דגים מסוגים שונים.
- במידה ומעוניינים שהארוחה תהיה כשרה אפשר לעשות שימוש בעוף – חלקים כמו שוקיים או בקוביות של חזה או פילה עוף.
- גם את הרכב הירקות אפשר לשנות ולהחליף למה שהסועדים אוהבים. חשוב לשים לב מבחינת הכמויות שיהיה איזון ולא יהיה יותר מדי או פחות מדי מאף אחד מהירקות.
- את הפאייה מומלץ לאכול כשהיא חמה, כלומר להעביר את המחבת ישר מהכיריים אל שולחן האוכל ולקרוא לסועדים להגיע.
שאלות נפוצות על מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר