מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים

>>
>>
>>
מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים

יש ארוחות שגורמות למי שאוכל אותן להרגיש שהוא נמצא בחוץ לארץ ולא בישראל. הפאייה היא בדיוק ארוחה שכזאת. מחבת ענקית או תבנית שמוגשת אל מרכז השולחן, צבעונית, מלאה בכל טוב וכל אחד לוקח לצלחת שלו את מה שהוא אוהב. פאייה היא לא ארוחה, היא חגיגה!

מבט מהיר על מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים

שלבי הכנה של מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים

1

שופכים את האורז לסיר, מוסיפים 4 כוסות מים, כף שמן ומעט מלח ומרתיחים על הגז, לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים כ- 15-20 דקות עד שכל המים מתאדים.

2

בינתיים שוטפים וחותכים את כל הירקות, במידת הצורך – מפשירים את פירות הים, האפונה ואת התירס.

3

במחבת גדולה ורחבה שמים את שמן הזית ומטגנים טיגון ראשוני את פירות הים תוך כדי תיבול עדין. חשוב לשים לב שהטיגון צריך להיות קצר מאד כדי שהמרקם לא יהפוך להיות גושי וצמיגי. בסיום הטיגון מעבירים לצלחת.

4

באותה המחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את כל הירקות ומערבבים היטב.

5

לאחר טיגון של הבצל עם הירקות מתבלים את תכולת המחבת וטועמים מדי פעם. מומלץ לתבל מעט יותר, שכן מיד יצטרפו למחבת האורז ופירות הים.

6

שופכים אל תוך המחבת את האורז המבושל (אפשר להוסיף אותו חם או קר, זה לא ישפיע על המנה הסופית), מערבבים היטב תוך שמגיעים עם כלי הערבוב עד לתחתית המחבת ומוודאים שהאורז מגיע לכל האזורים ונוגע בכל הירקות.

7

מוסיפים למחבת את פירות הים וממשיכים בערבוב, טועמים ומתקנים את התיבול במידה ויש בכך צורך.

8

ברגע שהירקות רכים והתיבול נכון – הפאייה מוכנה!

טיפ קטן מה-

  • את פירות הים אפשר להחליף בקוביות של דגים מסוגים שונים.

 

  • במידה ומעוניינים שהארוחה תהיה כשרה אפשר לעשות שימוש בעוף – חלקים כמו שוקיים או בקוביות של חזה או פילה עוף.

 

  • גם את הרכב הירקות אפשר לשנות ולהחליף למה שהסועדים אוהבים. חשוב לשים לב מבחינת הכמויות שיהיה איזון ולא יהיה יותר מדי או פחות מדי מאף אחד מהירקות.

 

  • את הפאייה מומלץ לאכול כשהיא חמה, כלומר להעביר את המחבת ישר מהכיריים אל שולחן האוכל ולקרוא לסועדים להגיע.

שאלות נפוצות על מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים

הזמן להכנת מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לפאייה ספרדית עם פירות ים מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments