מתכון לפאד תאי
מתכון טעים, שיגרום לכולם להחמיא לכם
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפאד תאי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לפאד תאי
- 150 גרם אטריות אורז מהסוג הרחב ,3 כפות שמן, 2 גזרים קטנים חתוכים לג'וליאנים ,300 גרם אנטריקוט חתוך לרצועות, 1/4 כרוב לבן פרוס לרצועות, 1 ביצה, 1 גבעול של בצל ירוק, 1 סלסלת נבטים של שעועית
-
להכנת הרוטב:
1 כף שטוחה של חמאת בוטנים, 1/2 1 כפות רוטב סויה, 1 כף סילאן מלאה, 1 כף חומץ, יין לבן ,1/4 כוס מים, 1 כף רוטב חריף -
תוספות מעל:
1 כוס בוטנים קלויים, רוטב דגים, בצל ירוק , גבעול כוסברה, נבטים , שבבי צ'ילי
שלבי הכנה של מתכון לפאד תאי
1
תחילה ניקח את אטריות האורז העבות ונשרה אותן במים קרים מאוד למשך שעה על מנת שיתרככו היטב שכן הן הבסיס של המנה ואם הן יהיו קשות מידי ולא רכות, כל המנה תאבד מאיכותה. לאחר שהאטריות רכות, יש לסנן את המים היטב ולהשאיר בקערה את האטריות בלבד.
2
נתחיל בהכנת הרוטב. ניקח סיר בינוני ובתוכו נשים את כל המרכיבים השונים להכנת הרוטב ומערבבים היטב עד לרתיחה. חשוב מאוד לערבב היטב את התערובת על מנת למנוע היווצרות גושים אשר יפגעו במרקם של המנה. נמשיך לערבב למשך 3-4 דקות את התערובת כאשר הסיר נמצא מעל אש נמוכה וכל זאת עד אשר מתקבל רוטב סמיך מאוד.
3
לוקחים מחבט רחבה מאוד ומחממים אותה היטב על אש גבוהה וכאשר היא מגיעה לשיא החום, מכניסים לתוכה את הגזרים ומטגנים היטב את הגזר במשך כדקה תוך כדי שמערבבים את הגזר על מנת שלא יישרף בטיגון.
4
אל הגזר שטיגנו, נוסיף את הכרוב ורצועות האנטריקוט ומקפיצים את הכל על הגז למשך כמה דקות עד שניתן לראות את כיצד הכרוב מתרכך והבשר משנה את צבעו ומראה סימנים של מוכן.
5
כעת נזיז את תערובת הטיגון לצד אחד של המחבת ובצד הריק נשפוך את הביצה הטרופה ונקשקש אותה במשך כדקה עד שתהיה מוכנה באופן מלא ורק לאחר מכן נערבב אותה עם שאר התערובת אשר טיגנו במחבת בשלב מוקדם יותר.
6
כעת נוסיף את האטריות שהתרככו אל תוך המחבת ומקפיצים את תכולת המחבת במשך כדקה על מנת לגבש ולאחד את הטעמים.
7
ניקח את הרוטב שהכנו בהתחלה ונוסיף אותו אל התערובת תוך ערבוב קפדני במשך כדקה.
8
כעת נוסיף לתערובת את הבצל הירוק ואת כל נבטי השעועית ונקפיץ במשך כדקה ולאחר מכן ניתן יהיה להכין את המנה על הצלחות ולקשט אותה בבוטנים כלויים, כוסברה, נבטים וכל תוספת אחרת שנראית לכם. בתאבון!
טיפ קטן מה-♥
ניתן להחליף את בשר האנטריקוט בחתיכות טופו ובכך להפוך את המנה לפרווה ולאפשר לעוד אנשים ליהנות ממנה.
שאלות נפוצות על מתכון לפאד תאי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר