מתכון לפאבה
מקטגוריית המאכלים הכי טעימים שהביאו לנו את החומוס, קבלו את היורשת הבלתי מעורערת שמשלימה את התמונה, והיא הפאבה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפאבה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
250 מ"ל רוטב לערך
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לפאבה
- 500 גרם אפונה צהובה יבשה
- 1 בצל סגול בינוני חצוי וקלוף
- 5 שיני שום קלופות
- כף אחת של מלח
- 2 כפות שמן זית
- להגשה: בצל סגול קצוץ, שמן זית
שלבי הכנה של מתכון לפאבה
1
מצטיידים בקערה גדולה. לוקחים את כל המרכיבים ומניחים אותם בקערה.
2
מסננים את האפונה באמצעות מסננת, ושוטפים במים עד שהם שהמים נהפכים צלולים.
3
מרתיחים מים בתוך סיר גדול.
4
מוסיפים למים את האפונה. מביאים שוב את הסיר לרתיחה. ואז, מוסיפים למים את הבצל, השום והמלח. מבשלים במשך 20 דקות תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל ועד שהאפונה נעשית רכה. מסננים שוב היטב. ניתן לשמור מעט מנוזלי הבישול בצד, למקרה שנצטרך אותם בהמשך.
5
מעבירים את האפונה, הבצל והשום למעבד המזון. מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים עד לקבלת מרקם של מחית.
6
בשלב זה, ניתן במידת הצורך ואם המחית שיצאה יבשה, להוסיף לה מעט ממי הבישול על מנת לרכך אותה. יש לשים לב, שאם בחרנו לעשות כן, המחית תסמיך בצבעה.
7
טועמים, ואם צריך מתקנים את התיבול.
8
מעבירים את ממרח הפאבה החמים המוכן לצלחת, מפזרים עליו את הבצל הסגול הקצוץ ומזלפים מעל מעט שמן זית.
טיפ קטן מה-♥
- אמנם הצעת ההגשה הכתובה לעיל במתכון היא רשות, אך נמליץ לכם מכל הלב לאמץ אותה לחיקכם. אין זהו סוד, שאנו אוכלים דרך העיניים. ואוכל יפה, הוא אוכל טעים יותר. מאחר שהמרקם הקטיפתי של הפאבה הוא דמוי מחית, אנו נרצה להוסיף לה מן ההגשה הממלכתית. כזו שתשתלב מבחינת מראה עם טעמה הנהדר.
- איכלו את הפאבה המופלאה לצד לחם חם מהתנור, עדיף לחם שנאפה באפייה ביתית. השילוב של הפאבה עם הטעם והמרקם של הלחם החם יוצר שילוב בלתי מנוצח וטעים ברמות שאין להן תחליף. ובנימה אישית, כוס אוזו ליד, תסגור לכם את הפינה.
- ניתן לשמור את הפאבה במקרר עד למשך זמן של שבוע. אם תצליחו לעמוד בכך .
שאלות נפוצות על מתכון לפאבה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר