מתכון לערמונים בתנור
צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם שלו – פשוט נקדו את הערמונים, הכניסו אותם לתנור ותנו לקסם לקרות. כשהקליפות מתפצפצות והניחוח המתוק והאגוזי מחלחל למטבח, נבנית הציפייה לרגע שבו סוף סוף נהנים מהערמונים החמים והחמאתיים האלה.
תאור המתכון:
ערמונים הם מרכיב רב תכליתי המתאים למגוון מתכונים פשוטים וטעימים. בין אם אתם צולים אותם בתנור, מבשלים אותם במרק או משלבים אותם במלית, הערמונים מוסיפים טעם עשיר ואגוזי שמרומם כל מנה. עם המרקם החלק והטעם הארצי שלהם, ערמונים הם המרכיב המושלם להתנסות איתו ביצירות הקולינריות שלך. אז, אל תפחדו לאמץ את הפשטות של מתכון ערמונים ולתת לטעם הטבעי שלהם לזרוח. בלוטות הטעם שלך יודו לך!
הוראות הכנה למתכון ערמונים פשוט בתנור לפי שלבים:
מחממים תנור על 180 מעלות.
מכינים תבנית מותאמת לאפייה בתנור ועליה מניחים נייר אפיה.
מניחים את הערמונים על צידם השטוח בשכבה אחידה בתבנית.
חוצים את קליפת הערמונים לאורכה, בעזרת סכין דקה ולא חדה מדי, ומבלי לפגוע באגוז עצמו.
מכניסים את האגוזים לתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות למשך זמן של 30 דקות. חשוב לשים לב שקליפת הערמונים מעט נפתחת.
מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט.
מוציאים את הערמונים מן הקליפה. מגישים.
סיפר מאחורי המתכון
חורף קריר, והחלטתם לטוס לחופשה השנתית שלכם באירופה. והפעם היעד הוא מילאנו שבאיטליה. בין ביקור בקתדרלת הדואמו לבין טיול שופינג ארוך, כייף ומעייף, אתם נעשים רעבים ומחליטים שבא לכם לחטוף משהו בדרך. משהו קטן, עד לארוחת הצהריים המילאנזית שאתם בונים עליה, זו שעשירה בפחמימות ובפרמז'ן.
בכל פינת רחוב, מדוכני הרחוב, עולים הריחות המדהימים שמהדהדים באפכם. ערמונים חמים וטעימים היישר מן הכבשן הנייד.
ברגע הזה בדיוק, כל ארוחת גורמה אינה משתווה לחגיגת הטעמים המתפצפצת בפה בכל ביס וביס. הערמונים הקלויים בתנור הם חלק בלתי נפרד מחווית הטיול האירופאית הזו. איזה כיף שכעת ניתן להביא אותה אלינו הביתה, ובכזו קלות.
למה כדאי לכם להכין ערמונים?
הערמונים הם זן האגוזים מהעשירים ביותר בוויטמינים, ולמעשה הזן היחיד שעשיר בוויטמין C. ויטמין C הוא אחד הויטמינים החשובים בעבור גופנו, שכן הוא ידוע כחזק ביותר כנוגד חמצון.
בנוסף לכך, הערמונים מכילים בתוכם מקבוצת ה-B של הויטמינים. לדוגמה, ויטמין 12B וגם ויטמין 6B.
ויטמין B ידוע כמפחית דכאונות, ומייסע רבות להפחתת חרדות. בנוסף לכך, הוא עוזר מאד בשימור תפקודיו של המוח.
לכן, הם מהווים תחליף מדהים עבור צמחונים וטבעונים, כתחליף לבשר. וכמובן, למען שמירה על מאזן ויטמינים תקין ובריאות. שהרי ויטמינים אלו תורמים לחיזוק וחיסון המערכת החיסונית ושמירה על איזון בגוף.
מעבר לכך, מכילים הערמונים מינרלים כגון נחושת וחומצות אמינו. כל אלו מדהימים עבור גופנו, וגם נפרט על כך.
המינרלים שמכילים בתוכם הערמונים מסייעים בבנייה ושימור של תהליכים רבים בגוף. כמו למשל, תהליך קרישת הדם ותהליך בניית השלד וחיזוק העצמות. הנחושת גם היא מסייעת בתהליכים אלה, ובנוסף לכך, לה תפקיד חשוב מנשוא בסיוע ליצירת תאי דם אדומים וחיזוק המערכת החיסונית.
חומצות האמינו חיוניות מאד גם הן לשמירה על הבריאות ולחיזוק המערכת החיסונית. חשוב להכיר כי חומצות האמינו מסייעות לבריאות הלב, חיזוק שרירי הלב, ושמירה על תקינותם; מסייעות בשמירה על בריאות ותקינות כלי דם בגוף; ומסייעות בהגנה מפני מחלות אוטואימוניות או מחלות לא נעימות אחרות.
רשימת מצרכים ל:
אולי יעניין אתכם גם:
על מתכון בקליק
תודה שבחרתם לגלוש באתר המתכונים שלנו – מתכון בקליק. אנו שמים דגש תמיד לחדש את המתכונים ולעדכן עבורכם את האתר מפעם לפעם, אצלנו תוכלו למצוא מתכונים לכל מטרה ולכל מאכל. כמו כן, אצלנו תוכלו למצוא ערכים תזונתיים למעל 4,000 מאכלים שונים כולל סטטיסטיקות מעניינות שתוכלו ללמוד ולהסיק מסקנות מהן. אנו מאחלים לכם גלישה נעימה ובתיאבון.
© chefood.co.il כל הזכויות שמורות שנת 2023