מתכון לעוגת טישפישטי
הכנת העוגה השמימית והמדהימה הזו! למעשה אנו בעד לשנות ולשפר את המסורת ולהכניס את עוגת הפלאים הזו ליום יום שלנו וכמה שיותר מהר כך טוב יותר. הגישו אותה לאורחים, לחברים או למשפחה- אין כלל ספק כי לא יהיה מי שיאהב ואף יחפוץ במנה נוספת.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגת טישפישטי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
30 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגת טישפישטי
-
עבור העוגה:
3 כוסות קמח לבן מנופה, 3 כוסות סולת, 200 גרם חמאה או מחמאה לעוגה פרווה ,1 כוס מים רותחים, 2 שקיות אבקת אפייה, 1 כוס שמן קנולה -
עבור הסירופ:
1 כוס מים, כוס וחצי סוכר חום או לבן, 1 כפית לימון -
עבור המילוי:
300 גרם אגוזי מלך קצוצים, 1/2 כוס סוכר, 1 כף קינמון
שלבי הכנה של מתכון לעוגת טישפישטי
1
מחממים תנור מראש על 180 מעלות. מכינים תבנית מותאמת תנור ועליה נייר אפייה.
2
מכינים קערה ואליה מכניסים את הקמח, הסולת ואבקת אפייה מערבבים היטב.
3
מכינים קערה נוספת קטנה שניתן להכניס למיקרוגל. שמים בה את החמאה יחד עם כוס השמן ומכניסים להמסה במיקרוגל בפולסים של כחצי דקה.
4
כאשר החמאה נמסה דיה, שופכים את תכולת החמאה הנמסה לתוך תערובת הקמח. מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבבים היטב באמצעות כף עץ גדולה. יש לערבב עד לקבלת תערובת במרקם עיסתי, סמיך ואחיד.
5
בקערה נוספת, שמים את האגוזים, הקינמון, והסוכר. מערבבים היטב.
6
בתבנית עם נייר האפייה יוצקים חצי מהבצק המוכן ומשטחים אותו בצורה אחידה וישרה.
7
בתבנית עם נייר האפייה יוצקים חצי מהבצק המוכן ומשטחים אותו בצורה אחידה וישרה, מעל שכבת הבצק הזו מפזרים מעל את תערובת הקינמון והאגוזים.
מעל שכבת הקינמון והאגוזים יוצקים את יתרת תעורבת הבצק וכנ"ל משאחדים בצורה אחידה וישרה.
8
את התערובת שבתבנית חותכים בצורה של אלכסונים כצורת מעוין.
מכניסים לתנור לאפייה במשך 40 דקות. לאחר שהוצאנו מהתנור, יוצקים מעל את הסירופי שהכנו. מגישים חם.
טיפ קטן מה-♥
- את העוגה המדהימה הזו שכל כך טעימה בייחוד כשהיא חמה אנו ממליצים מקרב לב לא לוותר על החימום טרם ההגשה, אם היא כבר הספיקה להתקרר. לצד זאת, בעודה חמה, הגישו לצדה גם כדור או שניים של גלידת וניל קפואה. השילוב של הטמפרטורות, הטעמים וכל מנעד הניחוחות יוצר מנעד מיוחד של טעמים ואף רגשות.
- את עוגת הטישפישטי ניתן לשמור בקירור במקרר לעד טווח זמן מקסימלי של כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגת טישפישטי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר