מתכון לעוגת בולו טוניסאית
עוגת הבולו הטוניסאית מוכרת בקרב העדה טוניסאית, או הטריפולטאית, בשינויים קלים. מדובר בעוגה מדהימה, הן בנראותה, והן בטעמיה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגת בולו טוניסאית
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 70 דקות
מס' מנות במתכון
30-40 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגת בולו טוניסאית
עבור העוגה:
- 2 כוסות סולת
- אחת וחצי כוסות סוכר
- אחת וחצי כוסות מים
- 1 כוס קמח לבן מנופה
- חופן צימוקים
- חופן שומשום
- חופן אגוזים קצוצים
- 1 כפית קינמון
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כוס שמן קנולה
- 3 ביצים
עבור סירופ הסוכר:
- 2 כוסות סוכר
- 4 כוסות מים
- מיץ לימון מחצי לימון בגודל בינוני
שלבי הכנה של מתכון לעוגת בולו טוניסאית
1
מכינים קערה גדולה. בה שמים את המרכיבים הבאים: הסולת, הקמח הלבן, הסוכר, הצימוקים, השומשום, האגוזים, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2
מוסיפים לקערה את השמן, הביצים והמים, מערבב היטב עד לשילוב אחיד של המרכיבים בתערובת.
3
מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
4
מכינים תבנית אלומיניום מרובעת גדולה, משמנים מעט. יוצקים לתבנית את התערובת שהכנו
5
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות. לא מכבים את התנור.
6
מכינים את הסירופ: בסיר קטן סמיר את הסוכר, מיץ הלימון והמים. מביאים לרתיחה. משאירים להצטננות קלה.
7
כאשר העוגה מוכנה והוצאנו את התבנית מהתנור, יוצקים מעליה את הסירופ שהכנו. מכניסים לאפייה נוספת למשך 10 דקות, על 160 מעלות. מוציאים, מצננים מעט, ונהנים מכל ביס.
טיפ קטן מה-♥
- עוגת הסולת, הבולו הטוניסאית, היא שם ודבר בעולם הטוניסאי. זוהי עוגה שלרוב מגישים לצד כוס תה חמה עם נענע ושיבה, וסדרה טובה בטלוויזיה. ההמלצה שלנו, היא לשדרג את חווית האכילה, ולצד פרוסת עוגת בולו חמימה (הקפידו על להגישה חמה), צקו כדור אחד או שניים של גלידת וניל. השילוב הזה של הטעמים הוא שילוב מופלא וטעים ביותר, שלבטח יעשה לכם שמח בלב וגם בבטן. בתיאבון!
- את עוגת הבולו הטוניסאית ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של עד כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגת בולו טוניסאית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר