מתכון לעוגיות תמרים מבצק פריך
כאן נכנסות עוגיות התמרים מהבצק הפריך לתמונה, הן נימוחות, הן פריכות, הן טעימות להפליא והן גם משביעות. בין אם זה השילוב של הבצק יחד עם בלילת התמרים והאגוזים ובין אם מדובר בפריכות שלהן לצד כוס הקפה או התה שלנו בבוקר. כך או כך, הן עושות את העבודה. ולאחר אכילתן, תהיו בטוחים שעד הצהריים- לא תחפשו מה לנשנש.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגיות תמרים מבצק פריך
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
25 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגיות תמרים מבצק פריך
-
עבור הבצק:
שלוש וחצי כוסות קמח לבן מנופה, חצי שקית אבקת אפיה, 3 שקיות סוכר וניל, 1 ביצה, 3/4 כוס שמן, 1/2 כוס מים, קורט מלח -
עבור מילוי התמרים:
ממרח תמרים, חופן אגוזי מלך קצוצים, אבקת סוכר לזילוף
שלבי הכנה של מתכון לעוגיות תמרים מבצק פריך
1
מכינים קערה ובה שמים את כל מרכיבי הבצק ברשימה לעיל. מערבבים היטב עד ליצירת בצק אחיד וחלק.
כאשר מתקבל כדור הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
כל חלק מתוך ארבעת החלקים מניחים על משטח מקומח מעט, ומרדדים עד ליצירת מלבן גדול ודק.
2
לאחר שמתקבלים ארבעה חלקים מרודדים מספיק, מורחים על כל אחד מהם כשתי כפות מממרח התמרים. מעל מפזרים את האגוזים הקצוצים (מפזרים לפי הטעם האישי).
מחממים תנור מראש על 180 מעלות
3
כעת, כל חלק מהארבעה מגלגלים לצורה של רולדה.
מכינים תבנית מותאמת לאפייה בתנור, עליה מניחים נייר אפייה. מניחים עליה את ארבעת הרולדות.
מכניסים את התבנית עם הרולדות לתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות, ואופים כעשרים דקות עד להשחמה מעטה- הזהבה של הרולדות.
4
כשהרולדות הזהיבו כאמור, מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים להצטננות בטמפרטורת החדר.
מפזרים מעל הרולדות מעט אבקת סוכר, לפי הטעם.
לאחר שהרולדות הצטננו מעט, נעזרים בעזרת סכין שאיננה חדה, חותכים ומגישים.
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- עוגיות השמרים מבצק פריך שלנו לא צריכות שום דבר לידן על מנת להיות בשלמותן. עם זאת, המלצתנו היא לגלות מעט יצירתיות באפייתן. אולי הוספה של ממרח לוטוס, קינמון או אבקת סוכר או אפילו ממרח שוקולד יכולים מאד לשפר את הטעם ולהפוך את הטעם המדהים למסיבת טעמים אמיתית..
- את עוגיות התמרים מהבצק הפריך שלנו תוכלו לאחסן במזווה, במקום קריר, מוצל ויבש, בתוך קופסה אטומה. ניתן לשמור בזו הצורה עד למשך זמן של כשבועיים.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגיות תמרים מבצק פריך
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר