מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות
כולם יודעים שאם מתחשק לכם עוגיה טובה ליד הקפה או התה של הבוקר או הערב, גם כזו שתשאיר נימה של שובע, וגם כזו שתנעים את החיך- בחרו בעוגיות מרוקאיות. העוגיות המרוקאיות הן לרוב דשנות נורא, ולכן יש להן כוח ההזנה הנ"ל.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
40 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות
- מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות
- 250 גרם אבקת סוכר
- 6 חלמוני ביצה
- חצי כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות חמאה רכה
- 2 כפיות אבקת אפיה
שלבי הכנה של מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות
1
מתחילים בקילוף השקדים, משרים אותם במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה באמצעות הידיים או באמצעות נייר סופג. יש להקפיד להסיר את קליפות השקדים במלואם לצורך הפקת טעמים ומרקמים מרשימים במיוחד.
מניחים את השקדים על מגבת נייר ללילה שלם או למינימום 6 שעות, עד שיתייבשו לחלוטין. העדיפות היא לא לקצר בתהליך ולתת לשקדים לנוח למשך הלילה על מגבת עד להתייבשות מלאה וכך ניתן יהיה לעבוד איתם בצורה מושלמת ולהפיק מהם את הטעמים הטובים ביותר.
2
מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
במעבד מזון, מערבבים את השקדים ואת הסוכר עד לקבלת תעורבת סמיכה ואחידה.
מוסיפים לתערובת את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.
כעת מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.
3
כעת מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לכדי עיסה אחידה.
מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים. לאחר מכן מגלגלים באבקת הסוכר. יש להקפיד על גודל אחיד של הכדורים על מנת ליצור אסתטיקה בהגשה ולא רושם חובבני.
4
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. ומכניסים לתנור שחיממנו על 180 מעלות לכ-10 דקות עד רבע שעה, על מדפו התחתון של התנור. מוציאים את העוגיות כאשר הן מקבלות נפח, אך נשארות לבנות ואינן משחימות.
מוציאים, מצננים ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- ידוע דבר כי עוגיות מרוקאיות עושים באהבה או שלא עושים כלל. עוד ידוע, כי כל עוגיה מרוקאית, כמה שתהיה טעימה, טעימה אף יותר ליד תה חם עם נענע. אז למעשה, השדרוג כאן הוא ככה פשוט, ככה טעים.
- המתכון לעיל נועד ליצירת עוגיות השקדים המרוקאיות הטובות ביותר שניתן לבקש. יחד עם זאת, מי שאיננו מעוניין לעבוד קשה מדי, או זמן רב מדי, או פשוט שאין לו בנמצא זמן זה- מוזמן בשמחה לרכוש מראש שקדים קלופים, מבלי כל צורך הכנת השקדים שמתלווה לתהליך.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר