מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

>>
>>
>>
מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

כולם יודעים שאם מתחשק לכם עוגיה טובה ליד הקפה או התה של הבוקר או הערב, גם כזו שתשאיר נימה של שובע, וגם כזו שתנעים את החיך- בחרו בעוגיות מרוקאיות. העוגיות המרוקאיות הן לרוב דשנות נורא, ולכן יש להן כוח ההזנה הנ"ל.

מבט מהיר על מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

מס' מנות במתכון

40 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

שלבי הכנה של מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

1

מתחילים בקילוף השקדים, משרים אותם במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה באמצעות הידיים או באמצעות נייר סופג. יש להקפיד להסיר את קליפות השקדים במלואם לצורך הפקת טעמים ומרקמים מרשימים במיוחד.

מניחים את השקדים על מגבת נייר ללילה שלם או למינימום 6 שעות, עד שיתייבשו לחלוטין. העדיפות היא לא לקצר בתהליך ולתת לשקדים לנוח למשך הלילה על מגבת עד להתייבשות מלאה וכך ניתן יהיה לעבוד איתם בצורה מושלמת ולהפיק מהם את הטעמים הטובים ביותר.

2

מחממים תנור מראש על 180 מעלות.

במעבד מזון, מערבבים את השקדים ואת הסוכר עד לקבלת תעורבת סמיכה ואחידה.

מוסיפים לתערובת את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.

כעת מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.

3

כעת מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לכדי עיסה אחידה.

מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים. לאחר מכן מגלגלים באבקת הסוכר. יש להקפיד על גודל אחיד של הכדורים על מנת ליצור אסתטיקה בהגשה ולא רושם חובבני.

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. ומכניסים לתנור שחיממנו על 180 מעלות לכ-10 דקות עד רבע שעה, על מדפו התחתון של התנור. מוציאים את העוגיות כאשר הן מקבלות נפח, אך נשארות לבנות ואינן משחימות.

מוציאים, מצננים ומגישים.

טיפ קטן מה-

  •  ידוע דבר כי עוגיות מרוקאיות עושים באהבה או שלא עושים כלל. עוד ידוע, כי כל עוגיה מרוקאית, כמה שתהיה טעימה, טעימה אף יותר ליד תה חם עם נענע. אז למעשה, השדרוג כאן הוא ככה פשוט, ככה טעים.

 

  • המתכון לעיל נועד ליצירת עוגיות השקדים המרוקאיות הטובות ביותר שניתן לבקש. יחד עם זאת, מי שאיננו מעוניין לעבוד קשה מדי, או זמן רב מדי, או פשוט שאין לו בנמצא זמן זה- מוזמן בשמחה לרכוש מראש שקדים קלופים, מבלי כל צורך הכנת השקדים שמתלווה לתהליך.

שאלות נפוצות על מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות

הזמן להכנת מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לעוגיות שקדים מרוקאיות מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments