מתכון לעוגיות מרוקאיות
מי לא אוהב עוגיות? המתכון הזה הולך לשגע אתכם, עוגיות מרוקאיות קלות להכנה וטעימות בטרוף.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגיות מרוקאיות
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
60 עוגיות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגיות מרוקאיות
- 3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 3 ביצים
- 1/2 1 כוסות סוכר לבן
- 1 כפית של תמצית וניל
- 250 גרם חמאה
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 1 שקית קמח לבן – קילו
- 1/2 1 שקיות אבקת אפייה
- 3/4 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס שומשום טהור
- 3 כפות של אבקת סוכר
שלבי הכנה של מתכון לעוגיות מרוקאיות
1
תחילה נחמם תנור מראש לחום של 170 מעלות ונכין תבנית אפייה מלבנית אותה נרפד היטב בנייר אפייה אשר ימנע הידבקות של העוגיות לתבנית.
ניקח את המרגרינה ונמיס אותה בתוך סיר קטן על הגז עד שלא יישארו כלל גושים של חמאה.
2
נכין את המיקסר ונתחיל להכין את הבצק לעוגיות. נתקין את וו הגיטרה במיקסר ונתחיל להכניס לתוך קערת המיקסר את הביצים, מיץ תפוזים, סוכר, מרגרינה, תמצית וניל ולבסוף את השמן ונעבד את כל המרכיבים בעוצמה בינונית במשך 2-3 דקות.
3
לאחר כמה דקות שהתערובת התחברה והפכה לאחידה, נוסיף לקערת המיקסר את הקמח הלבן, את אבקת האפייה, את השומשום ואת הקוקוס ונמשיך לעבד את כל המרכיבים עד שיתקבל בצק חלק ואחיד, ללא כל גושים אשר ישפיעו על איכות העוגיות באפייה.
4
את הבצק שהתקבל משמשנים אותו היטב מכל הכיוונים ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות בטרם נשתמש בו להכנת העוגיות. חשוב מאוד לא לדלג על השלב הזה ולא משנה כמה אתם ממהרים היות ומדובר בשלב מאוד חשוב אשר משפיע על איכות הביצוע הסופית.
5
מכינים שקית זילוף עם פיית זילוף בינונית ולתוכה מכניסים את הבצק לאחר שנח על השיש במשך כ-15 דקות.
לאחר שהכנסנו את הבצק אל תוך השקית זילוף הגיע הזמן לזלף את הבצק על תבנית האפייה. מתחילים בפעולת הזילוף כאשר יוצרים רצועות של עוגיות בגדלים שווים ומרווחים קבועים בין עוגייה לעוגייה כיוון שהן מתנפחות באפייה ויש לקחת זאת בחשבון. כל רצועה של עוגייה יש לעשותה בגודל שלא יעלה על 10 ס"מ.
6
לאחר שסידרנו את כל בצק העוגיות על תבנית האפייה, זה הזמן להכניס את העוגיות לתנור אשר חומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 30 דקות עד להזהבה. יש לבדוק לאורך האפייה את מצב העוגיות על מנת שלא יישרפו.
7
לאחר שהעוגיות מוכנות יש להוציא אותן החוצה להתקררות ולאחר מכן ניתן לפזר עליהן אבקת סוכר על מנת להפוך אותן לעשירות יותר.
את העוגיות יש להכניס לתוך קופסא הרמטית אשר שומרת על העוגיות מפני לחות ותבטיח כי הן יישארו טריות למשך כשבוע.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן ליצור את העוגיות בצורות שונות ולהפוך את הכנת העוגיות לסוג של פעילות משפחתית עם הילדים.
- ניתן לשדרג את העוגיות ולהוסיף להם טעמים שונים אשר ימצאו חן בעיניי ילדים כך שניתן להוסיף שברי שוקולד לתערובת אשר יעשירו את טעם העוגיות.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגיות מרוקאיות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר