מתכון לסמוסה הודית
היישר מהודו, מנת המתאבן (מנה ראשונה) הודית אותנטית וקלאסית למהדרין. הסמוסה המשולבת בצק ומלית מדהימה, "בורקס" בניחוח של תרבות אחרת.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסמוסה הודית
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
15 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לסמוסה הודית
-
עבור הבצק:
1 כוס קמח לבן מנופה, 1 כוס קמח חומוס, 1 כוס קמח רגיל, 1 כפית מלח, 4 כפות שמן חמניות , חצי כוס מים -
עבור המלית:
1 כף חמאה, 4 תפוחי אדמה שנאפו בתנור בנייר כסף או בושלו במים חמים קלופים, 1 כוס אפונה מבושלת ומסוננת ממים, 1 כפית פפריקה חריפה, חצי פלפל ירוק חתוך דק, 1 כפית כורכום, 1 כף תבלין גארם מאסאלה, 3 שיני שום קלופות וחתוכות דק, חופן כוסברה שטופה וקצוצה דק, קורט מלח, קורט פלפל שחור טחון
שלבי הכנה של מתכון לסמוסה הודית
1
מכינים קערה גדולה ובה שמים את שני סוגי הקמח, וכפית מלח. מערבבים היטב.
2
מוסיפים לקערה בהדרגה את השמן, ולשים בתנועות סיבוביות עד להטמעות בתערובת ויצירת בצק אחיד.
כעת, בהדרגה, מוסיפים את המים בהדרגתיות. ולשים שוב בתנועות סיבוביות עד להטמעות וקבלת בצק במרקם גמיש אך קשה. מהבצק שנתקבל יוצרים כדור ומושחים אותו בשמן. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור למשך מחצית השעה.
3
כעת, ולאחר שבישלנו או אפינו את תפוחי האדמה, מועכים את תפוחי האדמה לכדי פירה. מתבלים בקורט מלח וקורט פלפל ומערבבים.
מכינים מחבת עם כף חמאה ומחממים על אש בינונית. במחבת מכניסים את שיני השום החתוכות, התבלינים- הגארם מסאלה, הכורכום, הפפריקה החריפה, הפלפל הירוק. מערבבים ומוסיפים גם את האפונה ואת פירה תפוחי האדמה. משאירים לטיגון בשמן כ-12 דקות עד להטמעות כלל המרכיבים בתערובת.
4
בינתיים, מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומסירים את הניילון הנצמד. מצננים מעט ומחלקים את כדור הבצק לכדורים קטנים, 15-20 כדורים.
5
כל כדור משטיחים מעט, ממלאים במלית וסוגרים בחזרה לצורת כדור. יש להדק היטב על מנת שהמלית לי תזלוג החוצה.
מחממים מחבת עם שמן עמוק. מכניסים כדור- כדור לטיגון, עד להזהבה. מוציאים אחד אחד לתוך קערה עם נייר סופג. מעטרים בעלי הכוסברה, ומגישים חם או קר.
טיפ קטן מה-♥
- כדורי הסמוסה הם הישג קולינרי מדהים למטבח ההודי, ללא כל צל של ספק. מאחר שכדורוני הבצק הללו כה טעימים, כל שצריך לידם הוא ירק, והרבה ממנו. חיתכו פלטת ירקות מכל טוב העונה או לחילופין קצצו סלט ירקות גדול דק דק. טבלו במיץ לימון, מלח ופטרוזיליה. הגישו את הסמוסה לצד מטבלי הגבינה האהובים עליכם, ולמטיבי לכת, ממש כמו בהודו- לצד מנת יוגורט גדושה. בתיאבון!
- את הסמוסה ההודית ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, או בהקפאה עד טווח זמן מקסימלי של כשבועיים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לסמוסה הודית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר