מתכון לסלמון בטריאקי
סלמון בתנור הוא אחת המנות האהובות והפופלריות ביותר למאכל. כה אהוב עד שהוא השתרש בתפריטם ותזונתם של רבים וטובים מן השפים הגדולים והמסעדות הידועות בארץ, אשר יצרו באמצעותם מנות מפורסמות.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסלמון בטריאקי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לסלמון בטריאקי
- 6 חתיכות פילה סלמון עבות
-
עבור המרינדה:
4 כפות רוטב טריאקי, 4 כפות מיונז ,1 גבעול של בצל ירוק חתוך דק, 4 כפות רוטב סויה, 1/4 כוס סוכר חום, 3 שיני שום כתושות, מלח גס, פלפל שחור טחון -
לקישוט:
שומשום, 1 תפוז פרוס לעיגולים בינוניים
שלבי הכנה של מתכון לסלמון בטריאקי
1
מכינים קערה גדולה ואליה מכניסים את כל בקלחת מחממים את מצרכי המרינדה.
במחבת, מכניסים את המרינדה ועל להבה נמוכה מערבבים הכל, עד אשר הסוכר החום נמס היטב.
2
מורידים מן האש ומצננים את המרינדה עד אשר היא קרה לגמרי.
מחממים מראש תנור על 200 מעלות.
מכינים תבנית אפייה ועליה מניחים נייר אפייה. אחת אחרי השניה, מכניסים למרינדה את פרוסות הסלמון, ומניחים בתבנית.
3
את טעמי המרינדה מוציאים את התבנית מהמקרר, ומסירים את הניילון הנצמד.
מכניסים לתנור על 200 מעלות ולמשך רבע שעה, עד להשחמה.ניתן לבדוק באמצעות מזלג את רכות הסלמון, והאם הדגים מוכנים.
4
מוציאים מן התנור, ובאמצעות מברשת סיליקון מברישים את יתר המרינדה על פרוסות הסלמון. מעל מפזרים שומשום ושתי פרוסות תפוז.
טיפ קטן מה-♥
- את המתכון שלנו לסלמון בטריאקי אתם ללא ספק תאהבו. אך אני בטוחים שתאהבו אותו אף יותר לצד תוספת של תפוחי אדמה אפויים, אשר יוסיפו לו גם צבע, גם טעם וגם ריח. כמובן, שעקב טעמי המרינדה המיוחדים, רצוי להגיש את מנת הסלמון בטריאקי לצד פחמימה ניטרלית יחסית. תפוחי אדמה בתנור, מעט שמן זית ורוזמרין, ומתקבלת תוספת מצוינת.
- תוכלו בשמחה לשמור את הסלמון המוכן לעד יומיים קדימה בקירור במקרר. יש לוודא כי הסלמון נשמר בקופסה אטומה או בקופסה עם אטימת ניילון נצמד.
שאלות נפוצות על מתכון לסלמון בטריאקי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר