מתכון למתכון לסלט וולדורף
סלט וולדורף הוא הסלט המרענן והטעים ביותר, שמכיל מיני סוגי מזונות מחמוץ ועד מתוק, ותאמינו או לא- יש בו גם ויטמינים ומינרלים למהדרין. סיבים תזונתיים, סידן, ברזל ואבץ הם חלק קטן מהרשימה, וזאת תודות למרכיבים הנפלאים של הסלט הכוללים אגוזים, פירות למיץ לימון.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסלט וולדורף
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן בישול
בישול 10 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים :
- גבעולי סלרי
- .תפוחים
- מיץ לימון
- אגוזי מלך
- אגוזי פקאן
- אננס
שלבי הכנה של מתכון לסלט וולדורף
מכינים את הסלט:
1
מנקים את גבעולי הסלרי, קוצצים אותם דק דק. מכינים קערה ומעבירים אליה את הסלרי.
2
חותכים את התפוחים דק, ומוסיפים לקערה.
3
מוזגים מעל המרכיבים בקערה את מיץ הלימון.
4
חותכים את אגוזי המלך ואת אגוזי הפקאן גס.
5
מוסיפים את אגוזי המלך, הפקאן והאננס לקערה.
מכינים את הרוטב:
6
מכינים קערה קטנה נוספת, מערבבים בה את כל מרכיבי הרוטב- המלח, הפלפל, המיונז, הקינמון, היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים מעל סלט הוולדורף ואוכלים בתיאבון.
טיפ קטן מה-♥
- המלצת השף: סלט וולדורף הוא השילוב בין תוספת מרעננת ומתוקה לתוספת מלוחה חמוצה לכל ארוחה. ההמלצה החמה, שלא נאמר קרה שלנו, היא להגיש את סלט הוולדורף לצד ארוחה חלבית גדולה וטובה. משהו בסגנון האיטלקי- ניתן לצד פיצה מרגריטה, רביולי בטטה וגבינת עיזים, סלט קפרזה ופוקאצ'ה חמה מהתנור. ארוחה מושלמת. בתיאבון!
- אחסון וקירור: את סלט הוולדורף ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של עד כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין סלט וולדורף?
סלט וולדורף איננו דל במיוחד קלורית, ולכן למיטיבי לכת נמליץ לאכול ממנו במשורה, ולשלב אותו לצד ארוחה מאוזנת הכוללת חלבון, שומן ופחמימה.
אם כבר להכין סלט, אז את הסלט הכי טעים שאפשר.
הסיפור מאחורי המתכון לסלט וולדורף:
סלט וולדרוף הוא הסלט עבור כל מי שמעוניין להכין סלט בצורה הכי קלה, מהירה ופשוטה שיש. ובאותה נשימה, גם לקבל סלט טעים במיוחד, מרענן בעל טעם שונה ואחר מסלטים סטנדטיים אחרים.
את סלט הוולדורך ניתן להכין בחמישה שלבים פשוטים ומהירים, המנויים במתכון לעיל.
סלט וולדורף הוא הגישה הכי פשוטה וטעימה להכין מנת גורמה אמיתית.
סלט וולדורף הוא סלט של מתוק וחמוץ המכיל תפוחים, אננס, פקאן ואגוזי מלח, מיונז ולימון. מנעד הטעמים הזה הוא מאד שונה ומיוחד, ונהדר נהדר נהדר!
סלט הוולדורף הוא כשמו כן הוא, ולמעשה מקורו הוא במלון המלכותי, המוכר והידוע, וולדורף אסטוריה שבניו יורק. סלט הוולדורף אמנם היה הצלחה מסחררת אי שם בשנות השמונים, אך כיום, שנת 2021, החלה לחזור עטרה ליושנה וסלט הוולדורף הוא חלק בלתי נפרד מהמון ארוחות טובות וטעימות. וטוב שכך. בנוסף לכך, הגרסה העכשווית של סלט הוולדורף מכילה אי אילו תוספות שלא היו בו אי שם בשנות השמונים. בנוסף לכך, בסלט המקור, במקום המיונז, היה שימוש בשמנת מתוקה.
אז עבור כל מי שאוהב את עצמו, מעריך אוכל טוב ורואה את עצמו כחובב קולינריה לכל דבר ועיקר, סלט וולדורף הוא סלט בדיוק בשבילכם. מרכיביו פשוטים, ולכן יכול שלא תצטרכו אף לכתת רגליים אל הסופר על מנת להכין את כל הטוב הזה.
שאלות נפוצות על מתכון לסלט וולדורף
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר