מתכון לסלונה

>>
>>
מתכון לסלונה

שילוב הטעמים של מלוח, מתוק, חריף וחמוץ הוא משילובי המטבח הנדירים ביותר שניתן להגיע אליהם. בהגעה לשילוב מנצח שכזה, כל טעם הוא טעם של רצון לקחת עוד ועוד.

מבט מהיר על מתכון לסלונה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

מס' מנות במתכון

8 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

מכינים קערה עמוקה, ובה שתי כפות המים וכל מרכיבי הדג המנויים לעיל.

את חתיכות הדג החתוכות משרים בתערובת שהכנו, עד לכיסוי מלא של כל החתיכות באמצעות התערובת.

2

חותכים בצלים לפרוסות עגולות בגודל בינוני.

מכינים מחבת עמוקה. מכניסים את חתיכות הבצל החתוכות, ושתי כפות שמן, ומחממים על אש קטנה-בינונית כמחצית השעה, עד להזהבה ושריפה קמעה.

3

במקביל, ומחממים סיר עם שמן עמוק.

לקערה נפרדת, מכניסים ביצה, מים ומלח, מערבבים וטורפים לכדי תערובת אחידה.

4

מנקים את הדג: מסננים את מי ההשריה, סוחטים היטב, מסירים שאריות עור, וסופגים באמצעות נייר סופג. ממלחים את רצועות הדג במלח.

כמו בהכנת שניצלים, טובלים את רצועות הדג הממולחות בתערבות הביצה. לאחר מכן, מטבלים בפירורי הלחם.

מחממים תנור על 180 מעלות.

5

מעבירים את רצועות הדג המטובלות לשמן הרותח בסיר שהכנו. הופכים מעט, ומוציאים לנייר סופג.

מכינים מחבת עם שני כוסות מים, רסק עגבניות, מלח, סוכר ולימון, מביאים לרתיחה ומכסים.

לאחר הורדה מן האש, מכניסים את המחבת לתנור על 180 מעלות, למשך כשלושת רבע השעה. בתיאבון!

טיפ קטן מה-

  •  את הסלונה הגישו לצד אורז מבושל עם תירס וגזר. המתיקות בשילוב המליחות והחריפות של הסלונה, מסתנכרנות באופן מדהים עם בישול האורז והירקות. וביס משותף של אלו יחד הוא עולם ומלואו.

 

  • לשרוף את הבצל היא למען איכות המנה והשילוב של הטעמים. הקפידו על המלצה זו, ככל שתקפידו על קרמול ושריפת הבצל, כך הסלונה תהיה מדויקת יותר, איכותית יותר וטעימה הרבה יותר.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments