מתכון לסלונה
שילוב הטעמים של מלוח, מתוק, חריף וחמוץ הוא משילובי המטבח הנדירים ביותר שניתן להגיע אליהם. בהגעה לשילוב מנצח שכזה, כל טעם הוא טעם של רצון לקחת עוד ועוד.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסלונה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
8 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לסלונה
-
עבור התבשיל:
2 כוסות מים, 2 כפות גדושות רסק עגבניות, כפית גדושה מלח לימון, 1/2 כפית מלח, 6 כפות סוכר, 12 בצלים בינוניים, שמן קנולה או שמן זית -
עבור הדג:
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס או זהבון או פילה בקלה (או כל דג השומר על מרקמו בבישול ארוך), מופשר וחתוך לחתיכות בינוניות, 2 כפיות שמן, 3 כפיות חומץ, 6 שיני שום כתושות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית אגוז מוסקט -
עבור הציפוי:
2 ביצים, 1/2 כפית מלח, 2 כפות מים, פירורי לחם
שלבי הכנה של מתכון לסלונה
1
מכינים קערה עמוקה, ובה שתי כפות המים וכל מרכיבי הדג המנויים לעיל.
את חתיכות הדג החתוכות משרים בתערובת שהכנו, עד לכיסוי מלא של כל החתיכות באמצעות התערובת.
2
חותכים בצלים לפרוסות עגולות בגודל בינוני.
מכינים מחבת עמוקה. מכניסים את חתיכות הבצל החתוכות, ושתי כפות שמן, ומחממים על אש קטנה-בינונית כמחצית השעה, עד להזהבה ושריפה קמעה.
3
במקביל, ומחממים סיר עם שמן עמוק.
לקערה נפרדת, מכניסים ביצה, מים ומלח, מערבבים וטורפים לכדי תערובת אחידה.
4
מנקים את הדג: מסננים את מי ההשריה, סוחטים היטב, מסירים שאריות עור, וסופגים באמצעות נייר סופג. ממלחים את רצועות הדג במלח.
כמו בהכנת שניצלים, טובלים את רצועות הדג הממולחות בתערבות הביצה. לאחר מכן, מטבלים בפירורי הלחם.
מחממים תנור על 180 מעלות.
5
מעבירים את רצועות הדג המטובלות לשמן הרותח בסיר שהכנו. הופכים מעט, ומוציאים לנייר סופג.
מכינים מחבת עם שני כוסות מים, רסק עגבניות, מלח, סוכר ולימון, מביאים לרתיחה ומכסים.
לאחר הורדה מן האש, מכניסים את המחבת לתנור על 180 מעלות, למשך כשלושת רבע השעה. בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- את הסלונה הגישו לצד אורז מבושל עם תירס וגזר. המתיקות בשילוב המליחות והחריפות של הסלונה, מסתנכרנות באופן מדהים עם בישול האורז והירקות. וביס משותף של אלו יחד הוא עולם ומלואו.
- לשרוף את הבצל היא למען איכות המנה והשילוב של הטעמים. הקפידו על המלצה זו, ככל שתקפידו על קרמול ושריפת הבצל, כך הסלונה תהיה מדויקת יותר, איכותית יותר וטעימה הרבה יותר.
שאלות נפוצות על מתכון לסלונה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר