מתכון לסלונה
שילוב הטעמים של מלוח, מתוק, חריף וחמוץ הוא משילובי המטבח הנדירים ביותר שניתן להגיע אליהם. בהגעה לשילוב מנצח שכזה, כל טעם הוא טעם של רצון לקחת עוד ועוד.
מבט מהיר על מתכון לסלונה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
8 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים - מה וכמה?
-
עבור התבשיל:
2 כוסות מים, 2 כפות גדושות רסק עגבניות, כפית גדושה מלח לימון, 1/2 כפית מלח, 6 כפות סוכר, 12 בצלים בינוניים, שמן קנולה או שמן זית -
עבור הדג:
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס או זהבון או פילה בקלה (או כל דג השומר על מרקמו בבישול ארוך), מופשר וחתוך לחתיכות בינוניות, 2 כפיות שמן, 3 כפיות חומץ, 6 שיני שום כתושות, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית אגוז מוסקט -
עבור הציפוי:
2 ביצים, 1/2 כפית מלח, 2 כפות מים, פירורי לחם
אופן ההכנה - איך מכינים?
1
מכינים קערה עמוקה, ובה שתי כפות המים וכל מרכיבי הדג המנויים לעיל.
את חתיכות הדג החתוכות משרים בתערובת שהכנו, עד לכיסוי מלא של כל החתיכות באמצעות התערובת.
2
חותכים בצלים לפרוסות עגולות בגודל בינוני.
מכינים מחבת עמוקה. מכניסים את חתיכות הבצל החתוכות, ושתי כפות שמן, ומחממים על אש קטנה-בינונית כמחצית השעה, עד להזהבה ושריפה קמעה.
3
במקביל, ומחממים סיר עם שמן עמוק.
לקערה נפרדת, מכניסים ביצה, מים ומלח, מערבבים וטורפים לכדי תערובת אחידה.
4
מנקים את הדג: מסננים את מי ההשריה, סוחטים היטב, מסירים שאריות עור, וסופגים באמצעות נייר סופג. ממלחים את רצועות הדג במלח.
כמו בהכנת שניצלים, טובלים את רצועות הדג הממולחות בתערבות הביצה. לאחר מכן, מטבלים בפירורי הלחם.
מחממים תנור על 180 מעלות.
5
מעבירים את רצועות הדג המטובלות לשמן הרותח בסיר שהכנו. הופכים מעט, ומוציאים לנייר סופג.
מכינים מחבת עם שני כוסות מים, רסק עגבניות, מלח, סוכר ולימון, מביאים לרתיחה ומכסים.
לאחר הורדה מן האש, מכניסים את המחבת לתנור על 180 מעלות, למשך כשלושת רבע השעה. בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- את הסלונה הגישו לצד אורז מבושל עם תירס וגזר. המתיקות בשילוב המליחות והחריפות של הסלונה, מסתנכרנות באופן מדהים עם בישול האורז והירקות. וביס משותף של אלו יחד הוא עולם ומלואו.
- לשרוף את הבצל היא למען איכות המנה והשילוב של הטעמים. הקפידו על המלצה זו, ככל שתקפידו על קרמול ושריפת הבצל, כך הסלונה תהיה מדויקת יותר, איכותית יותר וטעימה הרבה יותר.
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון לדואה
מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות
מתכון לגלידת טחינה
מתכון לגלידת טחינה דף הבית כל אוהבי החלבה, התפקדו! הגעתם למתכון שיעשה לכם את היום, ולמעשה, את השנה. מתכון לגלידת טחינה שיש בה את כל
מתכון דייסת כוסמת
מתכון דייסת כוסמת דף הבית כוסמת אהובתי. טעימה ומלאת בריאות. לאכול אותך בבוקר, בצהריים ובערב. זמן הכנה שלושת רבעי שעה זמן בישול בישול 5 דקות
מתכון דובדבני אמרנה
מתכון דובדבני אמרנה דף הבית דובדבני אמרנה. מתוקים ויפים. בתוך עוגה, או רק עם קצפת. דובדבני אמרנה מוסיפים את הטעם המיוחד שלהם לכל קינוח והופכים
מתכון לכרוב קייל
מתכון לכרוב קייל דף הבית מתכוני הקייל, כמעט כולם, קל מאד להכין, גם עבור מי מכם שאיננו מזוהה כשף במטבח. המנה דורשת אך ורק אהבה
מתכון לכרוב ניצנים דיאטטי
מתכון לכרוב ניצנים דיאטטי דף הבית תבשיל מדהים ומבושל של כרוב ניצנים מופלא, בתיבול מדויק, עם ניחוח מתוק- מלוח- חמוץ שפשוט יעשה לכם את ארוחת