מתכון לסינטה בתנור

>>
>>
מתכון לסטייק טונה

לאוהבי הבשרים, מתכון לסינטה בתנור שיהפוך כל ארוחה לחגיגת בשרים ויינות מטריפה! מתכון פשוט להכנה, עקבו אחר השלבים וגם לכם תצא ארוחה מדהימה.

מבט מהיר על מתכון לסטייק טונה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

בשלב הראשון צולים את הסינטה במחבת מכל הצדדים, שכבת השומן והצלייה תסגור את הבשר וכך הוא יישאר רך גם לאחר הצלייה בתנור. 

את הבשר נניח בצד שעה קלה עד שיצטנן לטמפרטורת החדר ורק אז נכניס אותו לצלייה בתנור.

2

כעת נטפל בירקות, את בצלי השאלוט נחתוך לחצאים או לרבעים נקלוף את ראש השום אך נשאיר אותו שלם, את הבטטה נקלוף ונחתוך אותה לחצי לאורכה. את תפוחי האדמה נקלוף ונחתוך לחצאים או רבעים.

3

נחמם מראש תנור ל230 מעלות.

כעת  הירקות, לרפד היטב את תחתית התבנית בצורה כזו שהתפוח אדמה והבטטה יהיו מוצבים מתחת לבשר.

את השר נניח במרכז התבנית על הירקות, המטרה שהבשר יגיר את הנוזלים לתוך התבנית.

 

4

מוסיפים מעל את השמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וענף הרוזמרין.

נכניס את הסינטה לתנור ל 20 דקות.

כעת נוריד את המעלות ל 200 ונשאיר בתנור לחצי שעה נוספת.

5

מוציאים את הסינטה מהתנור ומניחים אותה בצד לעשר דקות רבע שעה להתקרר, זה מקל על החיתוך בשעת האוכל.

חותכים את הסינטה לפרוסות דקות (אם הבשר בגוון ורדרד עשיתם את זה!) ושמים מעל מעט מהרוטב שניגר מהבשר וירקות וקדימה בתיאבון!

 

6

ניתן להגיש את הסינטה לצד פירה תפוח אדמה, אורז לבן או חלמה חמה ורכה.

טיפ קטן מה-

  • הטיפ האהוב עלי ביותר הוא תמיד לבחור בחומרי גלם איכותיים, זה משפיע מאד על חווית הטעם של התבשיל שאתם מבשלים. בשר טרי מהקצב יהפוך את חווית הסינטה שלכם ללא פחות ממופלאה!

 

  • עקבו לאט אחר השלבים, בשלו בנחת והנאה. חשוב לצלות היטב אך לא מדי את הבשר ולסגור אותו כמו שצריך זה יהפוך אותו לרך במיוחד לאחר האפייה.

 

  • שלבו בארוחה חלה ביתית וחמה ובקבוק יין אדום, כך תשדרגו את הארוחה עוד יותר.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments