מתכון לסינטה בתנור
לאוהבי הבשרים, מתכון לסינטה בתנור שיהפוך כל ארוחה לחגיגת בשרים ויינות מטריפה! מתכון פשוט להכנה, עקבו אחר השלבים וגם לכם תצא ארוחה מדהימה.
מבט מהיר על מתכון לסטייק טונה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לסטייק טונה
- חצי קילו נתח בשר סינטה
- חצי כוס שמן
- 3 בצלי שאלוט
- בצל לבן גדול
- ראש שום
- בטטה קטנה
- 2 תפוחי אדמה לבנים
- מלח,] פלפל שחור גרוס, ענף קטן של רוזמרין
שלבי הכנה של מתכון לסטייק טונה
1
בשלב הראשון צולים את הסינטה במחבת מכל הצדדים, שכבת השומן והצלייה תסגור את הבשר וכך הוא יישאר רך גם לאחר הצלייה בתנור.
את הבשר נניח בצד שעה קלה עד שיצטנן לטמפרטורת החדר ורק אז נכניס אותו לצלייה בתנור.
2
כעת נטפל בירקות, את בצלי השאלוט נחתוך לחצאים או לרבעים נקלוף את ראש השום אך נשאיר אותו שלם, את הבטטה נקלוף ונחתוך אותה לחצי לאורכה. את תפוחי האדמה נקלוף ונחתוך לחצאים או רבעים.
3
נחמם מראש תנור ל230 מעלות.
כעת הירקות, לרפד היטב את תחתית התבנית בצורה כזו שהתפוח אדמה והבטטה יהיו מוצבים מתחת לבשר.
את השר נניח במרכז התבנית על הירקות, המטרה שהבשר יגיר את הנוזלים לתוך התבנית.
4
מוסיפים מעל את השמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וענף הרוזמרין.
נכניס את הסינטה לתנור ל 20 דקות.
כעת נוריד את המעלות ל 200 ונשאיר בתנור לחצי שעה נוספת.
5
מוציאים את הסינטה מהתנור ומניחים אותה בצד לעשר דקות רבע שעה להתקרר, זה מקל על החיתוך בשעת האוכל.
חותכים את הסינטה לפרוסות דקות (אם הבשר בגוון ורדרד עשיתם את זה!) ושמים מעל מעט מהרוטב שניגר מהבשר וירקות וקדימה בתיאבון!
6
ניתן להגיש את הסינטה לצד פירה תפוח אדמה, אורז לבן או חלמה חמה ורכה.
טיפ קטן מה-♥
- הטיפ האהוב עלי ביותר הוא תמיד לבחור בחומרי גלם איכותיים, זה משפיע מאד על חווית הטעם של התבשיל שאתם מבשלים. בשר טרי מהקצב יהפוך את חווית הסינטה שלכם ללא פחות ממופלאה!
- עקבו לאט אחר השלבים, בשלו בנחת והנאה. חשוב לצלות היטב אך לא מדי את הבשר ולסגור אותו כמו שצריך זה יהפוך אותו לרך במיוחד לאחר האפייה.
- שלבו בארוחה חלה ביתית וחמה ובקבוק יין אדום, כך תשדרגו את הארוחה עוד יותר.
שאלות נפוצות על מתכון לסטייק טונה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר