מתכון לסושי ביתי
הסושי, אחד המתאבנים הותיקים שהפך עם הזמן לאחד המזונות האהובים ביותר בכל הזמינים והנמכרים ביותר בכל הזמנים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסושי ביתי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' רולים במתכון
4-5 רולים
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לסושי ביתי
-
עבור האורז:
1 כוס אורז יפני עגול, 1 כוס מים -
עבור המעטפת:
2 אצות נורי, 3 כפות חומץ אורז, 2 כפות מירין, 1 כפית מלח -
עבור המילוי:
דג סלומון חתוך לרצועות, דג טונה חתוך לרצועות, כל דג אחר שבחשקה בו נפשכם, 1 גזר חתוך, 1 מלפפון חתוך, חצי אבוקדו חתוך לרצועות, חצי בטטה חתוכה לרצועות, גליל אחד של גבינת עיזים, חתוך אופקית
שלבי הכנה של מתכון לסושי ביתי
1
- שוטפים את האורז היטב, מסננים ומניחים לייבוש לכ-20 דקות.
- בקערה גדולה מניחים את כל חומרי הרוטב, ומערבבים היטב עד שהמלח נמס.
- מניחים בסיר את האורז והמים. מכסים את הסיר ומביאים אותו לרתיחה.
- מנמיכים את האש למשך 18 דקות. משאירים את הסיר סגור למשך רבע שעה נוספת.
- בתום הבישול, מעבירים את האורז מהסיר לקערת רחבה ושטוחה.
- בקערה, מערבבים את האורז עם הרוטב בעזרת כף עץ בתנועות קיפול (כמו כשמכינים עוגה). ומיד לאחר מכן, מעבירים את האורז לתוך כלי. ומכסים אותו במטלית לחה.
2
מכינים את הרול (אינסייד אאוט):
- מניחים את האצה על המחצלת, כשהצד המחוספס כלפי מעלה.
- מכסים בשכבת אורז, הופכים את האצה כך שהצד עם האורז מונח על המחצלת.
- מסדרים בשליש התחתון לרוחבו את הדגים, הירקות והגבינה, לפי הטעם האישי, ומגלגלים.
- כל רול רותכים ל-5-7 חתיכות קטנות.
- כמובן שמומלץ לטבול ברוטב סויה, טריאקי, או מיונז.
טיפ קטן מה-♥
עבור מי שממש מבקש להתפנק, נמליץ לטגן את הרולים וליהנות מהם עם ציפוי פאנקו ומעט ביצה. מכינים בקערה נפרדת ביצה טרופה, ובצלחת נוספת ציפוי פאנקו. טובים בביצה, ולאחר מכן בציפוי מכל הצדדים ומטגנים כחמש דקות. הטיגון הזה, שלוקח עוד 5 דקות מזמנכם, מקפיץ את טעם הסושי בכמה רמות טובות.
שאלות נפוצות על מתכון לסושי ביתי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר