מתכון לסבייה

אין כמו פחמימה טובה לפתוח איתה את יום שבת בבוקר, הסבייה או הסבאיה זה מאפה תימני שלא הרבה מכירים וחבל, כי זה בים המאפים המטריפים שיכולים להיות גם קינוח! הכי כייף לאכול אותו עם רסק וביצה בשבת בבוקר! מוכנים לשפע של טעמים? מתחילים

מבט מהיר על מתכון לסבייה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

מס' מנות במתכון

10 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לסבייה

שלבי הכנה של מתכון לסבייה

1

שמים בקערה את המוצרים היבשים, קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה והמלח, מערבבים יחד ומתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה עד שכל החומרים מתאחדים יחד לבצק יפה.

לשים את הבצק טוב טוב עד שהוא מקבל מרקם אחיד. הרטיבו מעט את כף היד תוך כידי הלישה, המטרה היא לקבל בצק אחיד ודביק.

2

מחזירים את הבצק לקערה, מכסים ומחכים עשרים דקות בערך שהבצק יתפח.

אחרי שהבצק תפח די הצורך, מרטיבים מעט את הידיים וממשיכים ללוש כדי להגיע למרקם אחיד וחלק. מחזירים את הצק לקערה לתפיחה נוספת של עשרים דקות וחוזרים על פעולת הלישה פעם נוספת.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב, משמנים את הידיים ומתחילים לקרוץ את הבצק לכדורים קטנים (בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג) ומניחים בתבנית אמורים לצאת בסביבות 40 עד 45 כדורי בצק.

3

משמנים מעט את הידיים ובשתי אצבעות משטחים מעט את כדורי הבצק תוך תנועות ליטוף ועיסוי, כן הבצק שלנו קצת מפונק אבל כך נבטיח שהוא ייצא ממש טוב!

מכסים את התבנית במגבת או ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשעה.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

 

4

עם חמאה מומסת משמנים היטב את התבנית המיועדת לאפייה. שמים על התבנית כדור בצק ומתחילים לפתוח ולמתוח אותו עם דחיפה ולחימה מהמרכז החוצה, פעם אחר פעם עד שהבצק נפתח ומכסה את גודל התבנית בדקיקות ושקיפות.

לא להתרגש אם שכבת הבצק נקרעת, אנחנו נכסה אותה בעוד שכבה. בין השכבות נלטף את הבצק הפתוח עם ידיים משומנות בחמאה.

5

נמשיך לפתוח את כל כדורי הבצק אחד על השני בצורת שכבות, א תשכחו למרוח מעט חמאה בין שכבה לשכבה.

בשכבת הבצק האחרונה, נפריד את החלמון לתוך קערה קטנה, נערבב עם כף שמן זית ובעזרת מברשת נמרח את החלמון על הבצק.

 

6

מכניסים לתנור ל 30 דקות או עד שהסבייה מקבלת גוו שחום ואפוי.

טיפ קטן מה-

  • כשאתם מכינים בכמות גדולה  עדיף לחלק אותה לשתי תבניות כד שבכל תבנית יש בערך 20 שכבות בצק. כך זה יותר נוח ופחות כבד.

 

  • הקפידו למתוח היטב את הבצק! חשוב מאד שכל שכבת בצק תהיה כמה שיותר דקה, זה ישפיע על הקריספיות ועל הטעם.

שאלות נפוצות על מתכון לסבייה

הזמן להכנת מתכון לסבייה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לסבייה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לסבייה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לסבייה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לסבייה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments