מתכון לסבייה
אין כמו פחמימה טובה לפתוח איתה את יום שבת בבוקר, הסבייה או הסבאיה זה מאפה תימני שלא הרבה מכירים וחבל, כי זה בים המאפים המטריפים שיכולים להיות גם קינוח! הכי כייף לאכול אותו עם רסק וביצה בשבת בבוקר! מוכנים לשפע של טעמים? מתחילים
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסבייה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
10 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לסבייה
- קילו וחצי קמח לבן
- 6 כפות סוכר עדינות
- כפית וחצי שמרים יבשים
- כפית וחצי אבקת אפייה
- 4 וחצי כוסות מים פושרים
- כף וחצי מלח
- 300 גרם חמאה
- ביצה
- שמן זית
שלבי הכנה של מתכון לסבייה
1
שמים בקערה את המוצרים היבשים, קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה והמלח, מערבבים יחד ומתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה עד שכל החומרים מתאחדים יחד לבצק יפה.
לשים את הבצק טוב טוב עד שהוא מקבל מרקם אחיד. הרטיבו מעט את כף היד תוך כידי הלישה, המטרה היא לקבל בצק אחיד ודביק.
2
מחזירים את הבצק לקערה, מכסים ומחכים עשרים דקות בערך שהבצק יתפח.
אחרי שהבצק תפח די הצורך, מרטיבים מעט את הידיים וממשיכים ללוש כדי להגיע למרקם אחיד וחלק. מחזירים את הצק לקערה לתפיחה נוספת של עשרים דקות וחוזרים על פעולת הלישה פעם נוספת.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב, משמנים את הידיים ומתחילים לקרוץ את הבצק לכדורים קטנים (בגודל קצת יותר גדול מכדור פינג פונג) ומניחים בתבנית אמורים לצאת בסביבות 40 עד 45 כדורי בצק.
3
משמנים מעט את הידיים ובשתי אצבעות משטחים מעט את כדורי הבצק תוך תנועות ליטוף ועיסוי, כן הבצק שלנו קצת מפונק אבל כך נבטיח שהוא ייצא ממש טוב!
מכסים את התבנית במגבת או ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשעה.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
4
עם חמאה מומסת משמנים היטב את התבנית המיועדת לאפייה. שמים על התבנית כדור בצק ומתחילים לפתוח ולמתוח אותו עם דחיפה ולחימה מהמרכז החוצה, פעם אחר פעם עד שהבצק נפתח ומכסה את גודל התבנית בדקיקות ושקיפות.
לא להתרגש אם שכבת הבצק נקרעת, אנחנו נכסה אותה בעוד שכבה. בין השכבות נלטף את הבצק הפתוח עם ידיים משומנות בחמאה.
5
נמשיך לפתוח את כל כדורי הבצק אחד על השני בצורת שכבות, א תשכחו למרוח מעט חמאה בין שכבה לשכבה.
בשכבת הבצק האחרונה, נפריד את החלמון לתוך קערה קטנה, נערבב עם כף שמן זית ובעזרת מברשת נמרח את החלמון על הבצק.
6
מכניסים לתנור ל 30 דקות או עד שהסבייה מקבלת גוו שחום ואפוי.
טיפ קטן מה-♥
- כשאתם מכינים בכמות גדולה עדיף לחלק אותה לשתי תבניות כד שבכל תבנית יש בערך 20 שכבות בצק. כך זה יותר נוח ופחות כבד.
- הקפידו למתוח היטב את הבצק! חשוב מאד שכל שכבת בצק תהיה כמה שיותר דקה, זה ישפיע על הקריספיות ועל הטעם.
שאלות נפוצות על מתכון לסבייה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר