מתכון לנשיקות לבנות יפיפיות וחגיגיות
נשיקות הן קינוח מיוחד במינו. קודם כל, כי צריך עדינות וזהירות בהכנה שלהן ושנית, כי הן יכולות לעמוד בפני עצמן או להשתלב עם קינוחים נוספים (כמו פבלובה, למשל). חשוב להקפיד על הנחיות ההכנה ולאחר שהקצף עצמו מוכן ויציב – אפשר לפנות איתו לכל מיני כיוונים כמו נשיקות בגדלים שונים או משטח שיתווסף כשכבה לעוגה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לנשיקות לבנות יפיפיות וחגיגיות
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לנשיקות לבנות יפיפיות וחגיגיות
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- כפית וחצי אבקת טרטר.
שלבי הכנה של מתכון לנשיקות לבנות יפיפיות וחגיגיות
1
מפרידים בזהירות את הביצים לחלמונים וחלבונים. חשוב מאד שההפרדה תהיה מושלמת ומוחלטת. מספיק טיפה אחת של חלמון שתתערבב בקערת החלבונים ובגללה הקצף לא יתפח כמו שהוא אמור.
2
מעבירים את החלבונים ואבקת הטרטר לקערת המיקסר.
מתחילים בערבול איטי ולאט לאט מגבירים את המהירות בהדרגה.
תוך כדי פעולה המיקסר מתחילים לשפוך פנימה את הסוכר בזרם דק ואחיד, לא את הכל בבת אחת.
3
ממשיכים בערבול במיקסר עד שהקצף אחיד, יציב וסמיך מאד. לבדיקת המרקם הנכון – מנסים להפוך על פיה את קערת המיקסר (כשהפתח שלה פונה כלפי מטה). הקצף אמור לא לזוז ממקומו.
4
אם בוחרים להכין נשיקות נפרדות מעבירים את הקצף לשק זילוף. אפשר כמובן להשתמש בצנטרים בעלי צורות שונות להכנת נשיקות יפות בצורות מעניינות.
מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומזלפים את הנשיקות על גבי הנייר אחת אחת. מומלץ להשאיר רווח של כ- 1-1.5 ס"מ בין נשיקה לנשיקה.
מפעילים את התנור לחום נמוך מאד של כ- 60-80 מעלות.
5
מכניסים את התבנית לתוך התנור למשלך כמה שעות. הנשיקות בעצם לא נאפות אלא מתייבשות. חשוב לשים לב מדי פעם מה הצבע ודרגת החוזק שלהן ולהוציא אותן מהתנור כשהן מוכנות בדרגה הנכונה.
6
מוציאים את התבנית מהתנור ומכבים אותו.
חשוב מאד לשים לב שלא כדאי לגעת בנשיקות כל עוד הן חמות. רק לאחר שהן מתקררות אפשר להמשיך לשלב אותן במנת הקינוח או לאחסן אותן בקופסה ולאכול מתי שרוצים.
טיפ קטן מה-♥
- המתכון שמובא כאן הוא לנשיקות לבנות. כמובן שאפשר לזלוף כמה טיפות צבע מאכל כדי לקבל קצף צבעוני ונשיקות בצבע אחד או משולבות בכמה צבעים.
- לא מומלץ להוסיף לקצף שום תוספת, שכן כל אחת יכולה להביא איתה סיכון שהקצף לא יתפח כמו שצריך.
- את הנשיקות המוכנות אפשר לנשנש ככה כמו שהן או לצרף אותן למנה הגונה של גלידה עם קצפת, פירות חתוכים וסירופ שוקולד. גם קרם אינסטנט פודינג וניל או שוקו יסתדר איתן מצוין.
- את אבקת הטרטר קונים בחנויות המתמחות בציוד וחומרי אפייה. לא תמיד היא נדרשת ואפשר בהחלט להכין את הקצף לנשיקות גם בלעדיה, אך איתה הקצף יתפח יותר ויהיה הרבה יותר יציב וסמיך.
שאלות נפוצות על מתכון לנשיקות לבנות יפיפיות וחגיגיות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר