מתכון לנבטים סיניים
בעקרון, מכלול הרטבים החמוצים- מתוקים- חריפים הוא מנת חלקם של תבשילים אלה, והוא בעיקר זה המייחד אותם מאחרים. כך, מייצרים האסיאתים מיני תבשילים שונים באותה צורה של ניחוחות וטעמים, כמו למשל רוטב זהה לתבשיל נבטים סיניים ולתבשיל אטריות פאד תאי.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לנבטים סיניים
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן טיגון
טיגון 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לנבטים סיניים
-
מצרכים:
1 חבילה של נבטים סיניים, 50 גרם טופו/ חתיכות עוף/ חתיכות בשר בקר, 1 גזר בגודל בינוני, 1 כרוב לבן בגודל קטן, 2 גבעולי בצל ירוק, 1 ביצה בגודל LARGE, שמן זית או שמן קנולה. -
עבור הרוטב:
2 כפות רוטב סויה, 1 כף צ'ילי חריף, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, חצי כוס שברי בוטנים, חופן פטרוזילה קצוצה
שלבי הכנה של מתכון לנבטים סיניים
1
תחילה חותכים את הירקות. את הגזר ואת הכרוב חותכים לרצועות דקות, את גבעולי הבצל הירוק פורסים דק, את הבשר/ העוף או הטופו חותכים לרצועות או קוביות קטנות.
2
כעת, מכינים את הרוטב. מכינים קערה ובה שמים את רוטב הצ'ילי החריף, רוטב הסויה ורוטב הצ’ילי המתוק.
3
מחממים מחבת רחבה או ווק ומחממים מעל להבה גבוהה. כאשר המחבת התחממה מאד, מוסיפים רבע כוס שמן זית או שמן קנולה.
4
מטגנים במחבת את הנבטים הסיניים, חתיכות הגזר והכרוב, ומערבבים היטב.
מוסיפים את חתיכות הטופו/ עוף/ בשר, מערבבים ומקפיצים כדקה.
5
באמצעות כף עץ יוצרים "חור" במרכז התבשיל ויוצקים לתוכו את הביצה הטרופה. מערבבים היטב.
מוסיפים לתבשיל שלושה רבעים מכמות הרוטב שהכנו ומערבבים היטב. מבשלים במשך דקה אחת עד לצמצום כל הנוזלים. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים עוד קצת ומוסיפים את שארית הרוטב הנותרת.
6
יוצקים מנה לצלחת עמוקה, ומקנחים באמצעות פיזור שברי בוטנים ופטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- אין כל ספק כי עולם התבשילים האסיאתים הוא עולם שלם בפני עצמו. את העולם הזה ניתן ליצור באמצעות מיני מרכיבים. נבטים סיניים, אטריות נולדס או פאד תאי ועוד רבים וטובים. המשותף לכולם הוא עולם הטעמים החמוצים- חריפים- מתוקים והשילוב ביניהם. ההלמצה שלנו היא לגלות יצירתיות במתכונים הללו. גוונו באמצעות החלפת רוטב הצ'ילי בסילאן או דבש, קינמון או אפילו שילוב של רוטב סויה, צ'ילי חריף וירקות גרידא. המלצה נוספת היא להוסיף למתכון הנ"ל גם אטריות פאד תאי. השילוב של כל הטעמים הללו הוא נהדר, ויכניס גם פחמימה לכל הסיפור.
- את תבשיל הנבטים הסיניים ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לנבטים סיניים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר