מתכון למשאוושה
המנה הזו היא סוג של מנת חומוס אבל מיוחדת. היא ידועה גם בשם מסבחה וגם בשם משאוושה. המשאוושה היא בעצם מנה בה החומוס לא נטחן אלא נמעך קצת, כך שניתן לומר שהמשאוושה היא מנה קצת יותר כבדה ממנת החומוס החלקה שאנחנו מכירים ומרקמה יותר גס. אבל הטעם... שווה הכל, במיוחד שהוא משולב בבריאות מן הטבע. בחומוס יש המון חלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ, נחושת, מנגן וחומצה פולית. החומוס גם דל בשומן ומאוד משביע, כך שבמנה אחת של משאוושה מקבלים גם סל של בריאות, טעם מעולה ובלי חשש להשמנה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למשאוושה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למשאוושה
- חמש מאות גרם גרגרי חומוס
- כפית סודה לשתיה
- מים
- חצי כוס טחינה גולמית – הטחינה מזינה ועשירה בשומנים בריאים ונוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל,זרחן, מנגן ומגנזיום,
- רבע פלפל ירוק חריף
- שתי שיני שום – השום מחזק את מערכת החיסון, עשיר בנוגדי חמצן, ויטמינין כמו B וC , אבץ, מגנזיום, ברזל, סידן, אשלגן וסיבים תזונתיים.
- מיץ מחצי לימון
- כשתיים וחצי כפות שמן זית
- מלח דק
- פטרוזיליה קצוצה (כשתי כפות)
שלבי הכנה של מתכון למשאוושה
1
משרים את גרגרי החומוס במים למשך חמש שעות. מחליפים את המים וממשיכים בהשריה למשך שאר הלילה.
2
ממלאים סיר עם הרבה מים ומעבירים את הגרגרים המושרים לסיר. מוסיפים כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהגרגרים רכים לגמרי ומורידים מהאש.
3
מסננים את המים ומשאירים בצד חצי כוס ממי הבישול לשימוש מאוחר יותר, מעבירים את הגרגרים לקערה ומניחים בצד להתקרר
בקערה נפרדת מכינים ממרח פלפל שום – כותשים את השום ביחד עם הפלפל החריף, מוסיפים פטרוזיליה שמן זית ומיץ לימון טרי
4
מועכים את גרגרי החומוס בעזרת מזלג או מועך פירה ומוסיפים טחינה גולמית ואת ממרח הפלפל שום, מתבלים במלח ומערבבים. ניתן לתקן טעמים עם עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם
ניתן לדלל את המשאוושה עם מעט ממי הבישול ששמרנו בצד.
מגישים את המשאוושה עם חמוצים, סלט ירקות, פיתות, סלט תורכי וכל סלט שתרצו לצרף לחגיגת הטעמים.
שאלות נפוצות על מתכון למשאוושה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר