מתכון למקרונים
עוגיות מקרון הן עוגיות שכייף להכין ויותר כייף לאכול. מדובר בעוגיות בשלל צבעים שגם ילדים מאוד אוהבים לאכול בוודאי שמדובר במקרון עם שוקולד. ניתן להכין מילויים שונים ומגוונים ואף לשבת עם הילדים להכנה מגניבה של מקרונים ביחד ובהחלט מדובר בחוויה יוצאת דופן אשר תסיט את עיניהם מן המסכים השונים לכמה שעות.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למקרונים
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למקרונים
- 100 גרם של אבקת סוכר
- 60 גרם חלבונים
- רבע כפית מלח
- 25 גרם של סוכר לבן
- 70 גרם של אבקת שקדים איכותית
- צבע מאכל לבחירתכם בהתאם לצבע של המקרון שתרצו להכין
שלבי הכנה של מתכון למקרונים
1
באמצעות מנפה אנחנו מנפים את אבקת הסוכר עד לקבלת אבקת סוכר מנופת היטב. לאחר מכן מנפים את אבקת השקדים עד לקבלת אבקה שמימית, קטיפתית וטהורה אשר מעידה על ניפוי איכותי אשר בוצע היטב. לאורך כל תהליך הניפוי, חשוב מאוד לבצע ניפוי יסודי ואם צריך אז לחזור על הפעולה כמה פעמים על מנת למנוע כל היווצרות גושים בתערובת אשר יקשו על הכנה תקינה של המקרונים.
2
לאחר ביצוע המיפוי יש לקחת את החלבונים שהפרדנו ולהכניס אותם לתוך קערת מיקסר ולאחר מכן מכניסים גם המלח לקערה ומתחילים בפעולת ההקצפה במהירות הגבוהה ביותר עד לקבלת מרנג קטיפתי ומבריק בצבע לבד בוהק.
3
לאחר היווצרות המרנג, ממשיכים להקציף תוך כדי שמוסיפים את הסוכר הלבן ולאט לאט נתחיל לקבל מרנג סמיך ויציב.
4
אל קערת המרנג נוסיף כעת את אבקת השקדים ואבקת הסוכר המנופים ונתחיל לקפל את התערובת בצורה כזו שניצור הפלה של התערובת באמצעות מרית. איך ניצור זאת? תחילה נתחיל בקיפול מאוד מהיר ואגרסיבי ולאחר כדקה נוריד את רמת האגרסיביות ונעבור לקיפול שיהיה עדין יותר ונמשיך כך עד לקבלת תערובת יציבה ואחידה אשר ניתן יהיה להכניס לשקית זילוף ולכן חשוב שהתערובת המתקבלת לא תהיה במצב צבירה נוזלי אלא במרקם סמיך.
5
את התערובת שהתקבלה, אנו נכניס לתוך שקית זילוף איכותית שבראשה צנתר חלק ולא משונן ולאחר מכן באמצעות תנועות קלות ולחיצות רכות נזלוף עיגולי מרנגים קטנים לתוך תבנית אפייה. יש ליצור עיגולים בגודל אחיד ומדויק על מנת שצורת המרנג תהיה מדויקת ולא מעוותות. זהו שלב מאוד חשוב בהכנה לכן בצעו אותו בעדינות ובמקצועיות. את עיגולי המרנג יש לזלוף במרחק אחד מהשני וזאת משום שהם מתרחבים בזמן האפייה ועלולים להידבק אחד לשני.
6
לאחר שסיימנו את פעולת זילוף המקרונים אל תבנית האפייה, ניתן להם לנוח בטמפרטורת החדר לפרק זמן של שעה ותוך כדי נחמם בינתיים את התנור לחום של 150 מעלות.
7
לאחר כשעה שבה המקרונים התייצבו והתקשו, זה הזמן להכניסם אל תוך התנור לפרק זמן של 15 דקות עד שהם מקבלים תפיחה קלה ולאחר מכן נוציא אותם לצינון היטב בטרם נסדר אותם בזוגות.
8
כאשר המקרונים התקררו, ניתן להסירם מתבנית האפייה ולהניח אותם אחד על השני בזוגות ולמעשה ליצור את הצורה הטבעית והמוכרת שלהם.
טיפ קטן מה-♥
ניתן לערוך את השלב הראשון כמה פעמים וכל פעם לעשותו עם צבע מאכל אחר וכך נקבל מקרונים בכל מיני צבעים. כמו כן, תוכלו להכין מילוי אותו תוכלו לצקת בין שני המקרונים ולהפוך את המקרון לעסיסי יותר.
שאלות נפוצות על מתכון למקרונים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר