מתכון למעקודה
כולכם וודאי מכירים את הפשטידה הטעימה והאהובה על עדות המזרח ובפרט על יוצאי מרוקו. כן, קבלו את המתכון המדהים הזה של מעקודה, פשטידה שאי אפשר לשכוח ובהחלט יכולה להוות חלק מארוחה בין אם אתם אוהבים להתפנק ובין אם אתם מארחים אורחים שיקרים לליבכם.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למעקודה
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
אפיה 20-25 דקות
מס' מנות במתכון
4 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למעקודה
- ארבע ביצים רצוי טריות ולא עשויות.
- שתי ביצים קשות.
-
שלוש יחידות של תפוחי אדמה בגודל בינוני לכל היותר,
את תפוחי האדמה יש למעוך באמצעות מועך תפוחי אדמה. - חצי קופסה של שימורי פטריות חתוכות.
-
שתי כפות של אפונה, אפשר מקופסא רצוי משקית קפואה,
אנחנו משתמשים עם שקית של סנפרוסט אם כי לא חייב
כל אחד ומה שהוא בוחר. - כפית של מיץ מלימון טרי שסחטתם מראש.
-
כף של אבקת מרק עוף אם כי גם כאן לא חייב ובמידה
ולא תרצו מרק עוף אפשר לתבל בתבלינים מלח, פלפל שחור וכד'.
כמו כן, אם אתם מסתייגים מחומרי המרק עוף אתם תמיד
יכולים לחפש מרק עוף נטול חומרים משמרים לרבות סודיום. - כף של כורכום.
-
שקית אחת של אבקת אפייה.
( יש שמוסיפים מעט סודה לשתייה קורט כדי לספק עוד קצת אווריריות לפשטידה).
- סך הכול חמש כפות של שמן.
שלבי הכנה של מתכון למעקודה
1
תפוחי אדמה שמעכתם מראש, לתוכם מכניסים את הביצים הלא עשויות ולזה מוסיפים את השימורים והירקות, האפונה וכד'.
2
חותכים את הביצים הקשות רצוי לקוביות קטנות, מוסיפים לתערובת וממזגים את הכול יחד. לכל זה מוסיפים את אבקת האפייה וכן את השמן לבלילה עצמה. שימו לב, הבלילה היא נוזלית אבל עדיין סמיכה.
3
לוקחים סיר של ג'חנון או סיר קצת גדול ומשמנים אותו בשמן שהכנו מראש, מחממים עד שנוצרות בועות ואז יוצקים את התערובת פנימה ומיישרים בדיוק כפי שהייתם עושים עם עוגה רק שכאן הסיר הוא על הגז. מבשלים על אש גבוהה כשלוש דק' ואז עוברים לשלבים הבאים.
4
בשלוש דק' הבאות ( השתמשו בטיימר) איך שאתם רוצים שנוצר קרום למעלה והקרום הופך שזוף הנמיכו את האש ובשלו עשר דק' על אש קטנה יותר.
5
לאחר עשר דקות העבירו את המאפה לתנור לחום שחומם מראש למאה שמונים מעלות למשך עוד עשרים דק'. למעשה כשהבלילה מתייצבת ומשחימה אפשר להוציא את המאפה. רוצים לדעת אם זה אפוי? הזיזו מעט את התבנית או הכניסו קיסם פנימה ואם הוא יוצא יבש המאפה של המעקודה מוכן. במידה והמאפה עדיין לא מוכן המשיכו לאפות אבל היו על זה!
6
כשהמאפה מוכן, מניחים אותו בצד, לוקחים צלחת מיוחדת איתה תרצו להגיש את המעקודה, ומכסים את הסיר עם הצלחת. הופכים את הסיר והפשטידה מונחת ישירות על הצלחת.
7
הגישו ישר, ובתאבון!
שאלות נפוצות על מתכון למעקודה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר