מתכון למנת פסטה שמנת בטטה – מתכון של מסעדות!
אחת ממנות הדגל של הרבה מאד בתי קפה ומסעדות היא פסטה ברוטב שמנת עשיר עם קוביות בטטה. יש משהו במנה הזאת שהופך אותה ליוקרתי ומפואר וכמובן שהיא טעימה מאד. יחד עם זאת – מדובר במנה שאפשר בלי הרבה מאמצים להכין בבית וכך ליהנות מהטעם והעושר שלה בלי לשלם עליה סכום לא מבוטל של כסף. אז למה אתם מחכים?
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למנת פסטה שמנת בטטה – מתכון של מסעדות!
זמן הכנה
הכנה 20 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
3-4 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למנת פסטה שמנת בטטה – מתכון של מסעדות!
- חבילת פסטה – רצוי מסוג פטוצ'יני רחב אך כמובן שכל סוג פסטה שאוהבים יכול להתאים כאן.
- שתי בטטות בינוניות (או אחת גדולה).
- מיכל שמנת לבישול.
- 2-3 שיני שום כתושות.
- מלח ופלפל לבן.
- מעט אגוז מוסקט מגורד.
- גבינה צהובה או גבינת פרמז'ן מגוררת (לא חובה).
- מעט שמן זית.
שלבי הכנה של מתכון למנת פסטה שמנת בטטה – מתכון של מסעדות!
1
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שמופיעות על גבי האריזה ומניחים בצד.
2
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות על פי העדפה – יש את מי שאוהב את קוביות הבטטה קטנות מאד ומתמזגות עם השמנת ויש את מי שיעדיף את הקוביות גדולות כתוספת על הרוטב.
3
שמים בסיר או קלחת את שמן הזית ומחממים אותו מעט.
4
מעבירים לשמן את קוביות הבטטה ומטגנים אותן היטב מכל הכיוונים. אפשר ממש להשחים אותן, הטעם יהיה נהדר בתוך הרוטב!
5
מוסיפים לבטטות את השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
6
שופכים אל תוך הסיר את השמנת ומערבבים.
7
כשהשמנת קרובה לרתיחה – טועמים ומוודאים שלא חסר מלח, פלפל או שום.
8
בוזקים אגוז מוסקט אל הרוטב.
כעת הרוטב עצמו מוכן. אפשר מיד על המקום לשפוך פנימה את הפסטה ולהרתיח ביחד או להרכיב את המנה בצלחת – לערום ערימה של פסטה מוכנה ולשפוך עליה את הרוטב.
9
כך או כך – מומלץ לפזר מעט גבינה צהובה או פרמז'ן על המנה ובתאבון!
טיפ קטן מה-♥
- סוגי הפסטה הכי מומלצים להכנת מנה זו הם אלה שבהם הרוטב נערם או נדבק לאורכה של האטרייה – ספגטי, פטוצ'יני, פנה ועוד.
- אפשר וכדאי להכין את המנה עם פסטה מחיטה מלאה וכך להפוך את המנה למאוזנת יותר מבחינה בריאותית.
- פסטה עם רוטב של שמנת ובטטה היא מנה מבוקשת ואהובה בפני עצמה, יחד עם זאת – אפשר להחליף את הבטטה בירקות אחרים שאוהבים ומתאימים לבישול עם שמנת.
- על מנת להפוך את המנה לחגיגית במיוחד – אפשר להניח את הפסטה והרוטב בצלחת הגשה, לבזוק את הגבינה הצהובה ולהכניס לתנור מחומם לכ- 10 דקות בערך. הגבינה תימס והמנה תהפוך למוקרמת ומושחתת!
- אפשר להפוך את המנה לפרווה על ידי שימוש בשמנת צמחית או כזאת המבוססת על אורז. כך ייהנו מהמנה גם סועדים שרגישים ללקטוז וגם מי שמקפיד על תזונה טבעונית.
- בטטה מסתדרת מצוין עם עשבי תיבול ואפשר גם אותם להוסיף לרוטב וכך להעשיר אפילו יותר את הטעמים.
למה כדאי לכם להכין פסטה שמנת בטטה?
- קודם כל – כי זו אחת המנות הטעימות והמנחמות ביותר שקיימות.
- המנה קלה להכנה, אין בה הרבה שלבים ואפשר גם להכין אותה בספונטניות מעכשיו לעכשיו.
- המנה מתאימה למבוגרים וילדים כאחד.
- יש ימים שפשוט צריך את האוכל המנחם הזה, עם שמיכה מול הטלוויזיה – וזו בדיוק המנה המתאימה!
שאלות נפוצות על מתכון למנת פסטה שמנת בטטה – מתכון של מסעדות!
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר