מתכון למלפוף
מלפוף, כרוב מדהים שעליו גדולים ובשרניים יותר, הם משולמים למילוי ואם לא מוצאים אותם אפשר להכין את המתכון גם עם עלי כרוב רגילים. מחפשים לפנק את מי שאתם אוהבים בסיר ממולאים שווה ביותר? הנה הסוד של הטעמים והמתכון הנפלא הזה שאנו מביאים באהבה אליכם, עכשיו הגיע הזמן לפנק את מי שאתם אוהבים במתכון הבלתי נשכח הזה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למלפוף
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן בישול
בישול 1 שעות
מס' מנות במתכון
3-4 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון למלפוף
- כרוב אחד בלאדי ( אם זו לא העונה חפשו כרוב רגיל זה גם הולך).
- שני בצלים בינוניים עד גדולים חתוכים לרצועות.
- שני צרורות של פטרוזיליה קצוצים דק.
- שמיר שני צרורות קצוץ דק.
- שני שיני שום קצוצות, אם אתם באמת אוהבים שום לכו על שלוש שיניים.
- חמישים גרם צימוקים אם כי לא חייב במידה ואתם לא אוהבים אוכל מתוק יחד.
-
מאתיים גרם של בשר טחון מעורב עם שומן טלה.
אם יש לכם צוואר פרה זה אפילו טוב יותר. - חמישים גרם של נענע מיובשת.
- חצי כוס שמן זית.
- ליטר של מים אבל רצוי ציר של עוף שהכנתם מראש.
- כף מלח גס
- כף פלפל שחור
- כף בהרט
- כף של פפריקה מעושנת
- ארבע כפות של רכז רימונים וגם כאן זה לא מחייב אבל מומלץ בהחלט.
- שני ענפים של מרווה.
- שש כפות של שמן זית.
- כוס ורבע של אורז
שלבי הכנה של מתכון למלפוף
1
לוקחים סיר עמוק ומרתיחים את המים עם המלח, באמצעות סכין חדה חורצים מסביב לבסיס של הכרוב המצוי בתוך המים החמים. המטרה היא להפריד בקלות את העלים באמצעות פעולה זו.
2
משאירים את הכרוב לעשר דק' בתוך המים החמים, מוציאים ומפרידים את העלים. מניחים במסננת.
3
לצורך הכנת המילוי לוקחים סיר ומחממים את שמן הזית ואז מוסיפים את הבצל ומתחילים באידוי עד לשקיפות.
4
מוסיפים את רכז הרימונים ואת ציר העוף או המים. לאחר מכן מוסיפים גם את הצימוקים, האורז, הבשר הטחון ובעזרת כף מערבבים עד שיש עיסה אחידה. יוצקים את ציר העוף הנותר עד שהאורז סופג את הנוזלים ומתבשל. חשוב לציין כי על כל כוס אורז יש להוסיף 2 כוסות נוזלים ולכן אם האורז קשה יש לדייק בשלב זה של הוספת המים.
5
מכניסים פנימה את עשבי התיבול לרבות שאר התבלינים ונותנים לזה להתבשל כשש דק'. מורידים מהאש ומצננים.
6
פורסים את העלים של הכרוב, מניחים מעט מהתערובת באמצע העלה שפרסתם מראש, מקפלים את השוליים, מגלגלים ומתחילים לסדר בסיר רצוי רחב את הממולאים צמודים יחד. כמו כן יש לשים לב כי הקיפול שסוגר על הממולא יימצא כלפי מטה כך ששום דבר לא יתפרק ויישאר יציב.
7
מחממים את התנור למאה שמונים מעלות, תוך כדי מכניסים לסיר הממולאים את ציר העוף הנותר, שמן, מרווה. מתבלים שוב במלח, פלפל ומרתיחים על הגז. לאחר שהסיר מבעבע מכסים ומכניסים לתנור לארבעים דק'.
8
מוציאים את הממולאים, מברישים אותם עם רכז הרימונים שנשאר, מחזירים לתנור להזהבה לעוד כחמש עד שמונה דק' לכל היותר.
לאחר מכן הוציאו מהתנור בזהירות. ובתאבון!
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר