מתכון למלבי טורקי
אחד הקינוחים הכי פחות מוערכים, מכל הפרמטרים הוא ללא ספק המלבי. מדובר בקינוח שאם יודעים להכינו כראוי, הוא גם טעים, ומאד! וגם מצד שני ממש טוב תזונתית. הוא איננו מלא סוכר, הוא איננו בעל ערך קלורי גבוה, והוא באותה מידה טעים מאד ומשרת נאמנה את מקומו של הקינוח בתום הארוחה. שלבו מלבי כקינוח, תתפלאו לראות כמה זה נהדר, אפילו לעיתים יותר משוקולד.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למלבי טורקי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למלבי טורקי
-
עבור המלבי:
1 ליטר חלב, 2 כפות קמח, 2 כפות גדושות קורנפלור, 1.5 כוס סוכר, 1 מיכל שמנת מתוקה -
עבור התוספות:
סירופ מי ורדים, 50 גרם אגוזים, 50 גרם בוטנים, 50 גרם קוקוס ,50 גרם שבבי שוקולד וכדומה, לפי הטעם האישי
שלבי הכנה של מתכון למלבי טורקי
1
מכינים סיר בינוני. מוסיפים לסיר את החלב, הקמח, הקורנפלור והסוכר. מחממים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. חשוב מאוד להביא את הסיר לרתיחה ולא להוריד מהגז לפני.
2
לאחר שהסיר רתח, מוסיפים את השמנת המתוקה. מחממים שוב על אש גבוהה, עד לרתיחה חוזרת.
3
מניחים את התערובת לצינון בטמפ' החדר במשך כ-5 דקות עד שתתגבש היטב.
4
מקציפים את התערובת 10-15 דקות באמצעות מטרפה או באמצעות מיקסר ידני.
5
מעבירים את התערובת לכוסות חד פעמיים לקינוחים, ומשאירים לצינון בטמפ' החדר במשך כמחצית השעה. בתום הזמן מכניסים את כוסות המלבי למקרר עד למיצוק למשך כשעה.
6
לאחר כשעה, מוציאים מן המקרר, מפזרים מלמעלה סירופ מי ורדים ומעל תוספות שאוהבים: בוטנים, אגוזים, קוקוס, שבבי שוקולד והיד עוד נטויה. חשוב מאוד לבדוק את המלבי כאשר הוא יוצא מהמקרר ולראות כי אכן הוא התגבש היטב ולא נמצא עדיין במצב נוזלי ואם כן, יש להכניסו בחזרה למקרר לעוד כמה דקות עד שיתייצב.
טיפ קטן מה-♥
- כמה כיף לקנח במלבי! ההמלצה הכי טובה שלנו היא לא ללכת עם הזרם ופשוט לגוון ככל יכולתכם! מעבר לתוספות הברורות של מי ורדים, בוטנים, קוקוס ואגוזים, אנו ממליצים לקחת רחוק את המלבי שלכם. הצטיידו בשבבי שוקולד או מקופלת, שברי עוגיות או אפילו ביסקוויטי לוטוס מפוררים. כמה שיותר תתפרעו- יותר טעים! חשוב להיות יצרתיים ולחשוב מעבר לדברים הרגילים והמוכרים אצל כולנו.
- את הביצים העלומות תוכלו לשמור בקירור במקרר עד לשני ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון למלבי טורקי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר